R. Hodgsonas posto nepaliks, anglai dar turi vilties pakilti

R.Hodgsonas neketina palikti Anglijos rinktinės trenerio posto.<br>AP nuotr.
R.Hodgsonas neketina palikti Anglijos rinktinės trenerio posto.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 20, 2014, 8:18 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 4:15 PM

Anglijos rinktinė atsidūrė ties dar viena skambia nesėkme pasaulio čempionate. Sirgaliai sunerimę ir pikti, nes jų komanda pralaimėjo jau du D grupės mačus. Ketvirtadienį antrosiose pasaulio čempionato rungtynėse anglus privertė už galvų susiimti „Liverpool“ atstovas Luisas Suarezas. Urugvajietis įmušė du įvarčius ir savo ekipai dovanojo pergalę prieš anglus 2:1, rašo BBC.

Po šių rungtynių Anglijos rinktinės treneris Roy'us Hodgsonas turėjo atsakyt iri į klausimus apie savo ateitį.

„Neturiu jokių ketinimų pasitraukti, - sakė jis. - Aš esu labai patenkintas savo žaidėjų reakcija į įvykius ir nuveiktą darbą.“

R.Hodgsonas Anglijos rinktinės vairą perėmė prieš 2012 metų Europos futbolo čempionatą, kur anglus ketvirtfinalyje po vienuolikos metrų baudinių serijos pašalino italai. Atrankoje į pasaulio čempionatą anglai išliko nenugalėti, bet pagrindinį turnyrą pradėjo nesėkme dvikovoje su Italija.

„Savaime suprantama, kad šiek tiek nusivyliau, bet tikrai nemanau, kad turėčiau palikti postą, - kalbėjo R.Hodgsonas. - Kita vertus, jeigu Anglijos futbolo asociacija (FA) mano, kad nesu tinkamas šiaip darbui, jie priims savo sprendimą.“

Tiki galimybe

Anglijos rinktinė turi vienintelį ir labai nepatogų kelią į aštuntfinalį. Anglams reikia, kad italai laimėtų likusius grupės mačus su Kosta Rika ir Urugvajumi, o patiems anglams paskutinėse grupės rungtynėse reikia įveikti Kostą Riką. Tuomet Anglija, Urugvajus ir Kosta Rika turėtų po tris taškus ir kelialapis būtų atiduotas atsižvelgus į įvarčių skirtumą.

Ši istorija nėra anglų pusėje – jokia komanda pasaulio čempionate, kuri pralaimėjo pirmuosius du mačus, dar nėra įveikusi grupės barjero.

„Mūsų šansai yra neįtikėtinai maži. Bet mes pasikliaujame galimybe, kad italai laimės abu mačus, o mes – trečiąsias rungtynes. Mums reikėjo gero rezultatu su Urugvajumi. Turėjome laimėti, bet nepavyko“, - sakė R.Hodgsonas.

Anglijos rinktinė per šią dvikovą atsitiesė po pirmojo L.Suarezo įvarčio, kai pasižymėjo Wayne'as Rooney. Tačiau galiausiai L.Suarezas smūgiavo dar kartą ir pražudė varžovus.

„Esu nusivylęs. Į aikštę žengėme turėdami daug vilčių ir mums nepavyko išnaudoti progų. Man dėl to labai liūdna. Apmiriau, nes turėjome tiek vilčių ir svajonių, o dabar viskas tarsi išnyko. Bet dar yra proga“, - sakė 66-erių Anglijos rinktinės treneris.

Kitokie nei italai

Anglijos rinktinė tokiu pat rezultatu pirmosiose grupės rungtynėse pralaimėjo italams. Tuomet anglai irgi lygino rezultatą, bet neatsilaikė.

„Urugvajaus rinktinė labai skiriasi nuo italų. Jie suteikė mums daugiau galimybių organizuoti žaidimą. Buvo keletas situacijų, kai niekas nebuvo nubaustas – teisėjas leido rungtynėms tekėti sava vaga ir kartais tai darydavo problemų mums, - kalbėjo R.Hodgsonas. - Bet niekas negali abejoti mūsų žaidėjų atsidavimu, tiesiog mes nebuvome pakankamai geri, kad laimėtume du mačus.“

Anglijos rinktinės gynėjas Philas Jagielka po pralaimėjo urugvajiečiams irgi prisiminė italus.

„Tai tokia pat istorija: žaidėme pakankamai gerai, bet ne tiek, kad laimėtume. Mes, kaip gynėjai, esame nusivylę, nes tai dalykas, kurį mažiausiai norėjome matyti. Visi yra visiškai sužlugdyti“, - sakė Ph.Jagielka.

Palaiko trenerį

Anglų kapitonas Stevenas Gerrardas per paskutines minutes nuolat skatinęs savo ekipos draugus susikaupti ir surengti dar vieną išpuolį gyrė L.Suarezą. S.Gerrardas taip pat žaidžia „Liverpool“ klube.

„Priekyje jis mirtinas. Jis vos dukart neįmušė iš kampinių, nors nežaidė penkias savaites. Visi žinojome, ką jis sugeba“, - sakė S.Gerrardas.

Jis užstojo trenerį. „R.Hodgsonas yra fantastiškas strategas. Jis mums pateikė gerą rungtynių planą, bet mums nepavyko jo vykdyti, tad turime prisiimti atsakomybę. Vilties žiburėlis yra, bet dabar ne viskas priklauso nuo mūsų, tad turime kliautis italais“, - kalbėjo S.Gerrardas.

Rungtynėse su Italija įvartį įmušęs Danielis Sturridge'as socialiniame tinkle „Twitter“ rašė: „Man bloga. Dužo širdis. Atsiprašome sirgalių. Bet niekas nebaigta, kol nebaigta.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.