Debatai Anglijoje – kirsti ar nekirsti galvą R. Hodgsonui?

Anglijos futbolo asociacija remia R.Hodgsoną ir sako, kad jis dirbs iki 2016 metų.<br>AP nuotr.
Anglijos futbolo asociacija remia R.Hodgsoną ir sako, kad jis dirbs iki 2016 metų.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 21, 2014, 10:58 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 3:19 PM

Anglijos rinktinės penktadienį nugarmėjo į prarają, kai paskutinysis šiaudas – viltis, kad Italija nugalės Kostą Riką – išsprūdo iš pirštų. Futbolo šalis patyrė eilinį fiasko pasaulio čempionate. Sirgaliai – pikti, bet pernelyg nesikarščiuoja – juk geriausių Anglijos futbolininkų nesėkmės – ganėtinai dažnas reiškinys.

Kai anglai pralaimėjo antrąsias D grupės rungtynes 1:2, daugybė kritikos strėlių lėkė tiesiai į trenerį Roy'u Hodgsoną. Tačiau šis išliko tvirtas ir pareiškė, kad neketina palikti posto, nors kai kas jį ir klibina.

Dalis anglų dar tikėjo, kad Italija laimės likusius grupės mačus ir leis anglams savąjį likimą paimti į savo rankas, bet Kosta Rika smogė iš peties – 1:0 nugalėjo Italiją ir užsitikrino vietą aštuntfinalyje. Italija bei Urugvajus stos į žūtbūtinę kovą dėl išlikimo. O Anglija – ir vėl palaidota.

Kas dėl to kaltas? Britų žiniasklaida pasidalino į kelias barikadas. Svarbiausias mūšio lauko taškas – R. Hodgsonas ir Anglijos futbolo asociacijos (FA) paskelbimas, kad postas jam lieka.

Kala prie sienos

„D grupė – mirtis Anglijos komandai. Praėjo aštuonios dienos nuo pasaulio čempionato, tad kaip FA gali tą pačią dieną paskelbti, kad trenerio darbo vieta – saugi? Tai prakeiktas įžeidimas kiekvienam sirgaliui“, - skambiai skelbė dailymail.co.uk antraštė.

Apžvalgininkas Lee Claytonas buvo labai nepatenkintas FA vadovo Grego Dyke'o pareiškimu, kad asociacija palaiko R.Hodgsoną.

„Ar jis nemano, kad Anglijos sirgaliai nusipelnė geriau nei šitai?, - klausė L.Claytonas. - Jis pareiškė, kad treneris ir toliau turės darbą. Ir nesvarbu, kad anglai – lentelės dugne. Nesvarbu, kad jie gali pralaimėti Kosta Rikai antradienį ir taip taptų pirmąją komanda Anglijos istorijoje, kuri pralaimėjo tris pasaulio čempionato grupės mačus. Nesvarbu. Tai prakeiktas įžeidimas.“

„G.Dyke'as galėjo tiesiog išvengti klausimo, pasakyti, kad dėl ateities dar niekas nežinoma. Aš pats nesu prieš R.Hodgsoną, tačiau kas čia vyksta? Mane įžeidė, kad tokie žodžiai buvo pasakyti net neapsvarsčius galimybių. Jis tiesiog galėjo pasakyti: „Kam rūpi tie sirgaliai? Aš tiesiog darysiu, ką noriu“, - skelbiama L.Claytono apžvalgoje.

Sako, kad tinkamiausias

Tačiau ne visi britai sutiktų su „Daily Mail“ apžvalgininko nuomone. „The Telegraph“ žurnalistas Henry Winteris mano, kad R.Hodgsonas gerai atliko darbą.

„R.Hodgsonas privalo likti Anglijos rinktinės treneriu, nes jis lėtai įdiegia daug šviesesnį žaidimo stilių. O klaidos per rungtynes su Urugvajumi – labiau susijusios su individualių žaidėjų liapsusais. Galiausiai aukštos klasės, patyrusių ir Anglijoje augusių trenerių rezervas – skausmingai menkas“, - rašė H.Winteris.

Jis netiesiogiai prieštaravo L.Claytono mintims.

„FA vadovo pareiškimas ir palaikymas – laiku ir labai tinkamas. R.Hodgsonas buvo paremtas, nes jaučiama, kad treneriui pavyko komandoje sukurti geriausią dvasią per daugybę metų. Jis atsakingas už tą tvirtumą, kurį galime nukelti ir į atranką į Europos futbolo čempionatą“, - teigė H.Winteris.

„The Telegraph“ apžvalgininkas H.Winteris mano, kad anglai neturėtų galvoti apie kitą specialistą iš užsienio.

„Anglijos treneris turi būti anglas. Jeigu kandidatams trūksta gabumų, palyginus su geriausiais treneriais, kaip Luizu Felipe Scolari, tuomet FA turi investuoti daugiau laiko ir pinigų ir strategų ugdymą. O jeigu nutarsime, kad vieta turi būti anglo, tai R.Hodgsonas turi labai mažai konkurentų. Žaidėjams gal patiktų Steve'as Bruce'as, bet ar jis puikus taktikas?“, - klausė H.Winteris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: koks svarbiausias O. Scholzo vizito tikslas?