Luką Spalvį pasaulio čempionate nuvylė europiečiai

Nors Danijoje praėjusį sezoną žibėjęs 19-metis Lietuvos rinktinės puolėjas Lukas Spalvis pasaulio futbolo čempionate Brazilijoje palaiko Belgijos rinktinę, futbolininkas įsitikinęs, kad šias pirmenybes laimės komanda iš Pietų Amerikos.

L.Spalvis pasaulio čempionate palaiko Belgijos rinktinę.<br>Reuters/Scanpix ir V.Ščiavinsko nuotr.
L.Spalvis pasaulio čempionate palaiko Belgijos rinktinę.<br>Reuters/Scanpix ir V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Saulius Jakučionis

2014-06-25 21:08, atnaujinta 2018-02-12 12:31

Apie tai, kodėl šiame čempionate krenta daugybė įvarčių, kas yra mėgstamiausias L.Spalvio puolėjas ir kita - interviu portale lrytas.lt.

- Kokius įspūdžius palieka šis čempionatas?

- Futbolas čempionatas yra labai aukšto lygio, tik nuvylė Europos komandos. Liūdna, kad iš čempionato jau pasitraukė Italija, Anglija ir ypač Ispanija. Tikėjausi iš jų kur kas geresnio žaidimo.

Visi daug šneka apie Kosta Rikos rinktinę, tačiau manęs ji per daug nenustebino. Kosta Rika šiame čempionate tikrai nėra autsaiderė. Ši komanda turi daug žaidėjų, kurie daugiau ar mažiau sėkmingai rungtyniauja Europoje.

Daugelis nuvertina už Atlanto esančių valstybių komandas. Tačiau matome, kad tiek Šiaurės Amerikos, tiek Pietų Amerikos komandos šiame čempionate žengia į aštuntfinalį, tuo tarpu ne viena  Europos grandams priskiriama komanda jau po grupių varžybų yra priversta krautis lagaminus ir užsakinėti lėktuvo bilietus.

- Šis čempionatas – labai rezultatyvus. Tik kelios rungtynės baigėsi nulinėmis lygiosiomis. Atrodo, kad blėsta futbolo kritikų kitas, esą šiame žaidime trūksta veiksmo. Ar futbolas kažkuo keičiasi?

- Nepasakyčiau. Prisiminkime, kad futbolo čempionatas vyksta Brazilijoje, kur yra labai karšta. Žaidėjai pavargsta, slopsta jų koncentracija ir tai lemia didesnį klaidų gynyboje skaičių.

Taip pat karštas klimatas daro įtaką ir teisėjų darbui. Jų sprendimai nulėmė ne vienos komandos likimą šiame čempionate. Abejotinų raudonų kortelių, nuošalių, skiriamų 11-os metrų baudinių buvo vos ne kiekvienose rungtynėse.

- Kaip vertinate sprendimą nerodyti Luisui Suarezui raudonos kortelės už tai, kad įkando Giorgio Chiellini, o tuo tarpu Claudio Marchisio iš aikštės buvo išvarytas už dviprasmiškai vertinamą pražangą?

- Žiūrovui visada daug lengviau spręsti nei teisėjui, nes per televiziją mes galime pamatyti daugybę epizodo kartojimų iš įvairių kampų, o teisėjas sprendimą turi priimti per sekundės dalį.

Galbūt tuo momentu tiek vyriausiasis mačo arbitras, tiek šoninis teisėjas epizodo nepamatė, todėl ir kortelės negalėjo duoti.

O raudona kortelė, parodyta Claudio Marchisio, pateks į tą abejotinų teisėjų sprendimų sąrašą. Portugalijos rinktinės žaidėjui Pepe irgi buvo parodyta kontraversiška raudona kortelė rungtynėse su Vokietija.

- Užvakar čempionate susidūrėme su dvejomis staigmenomis. Italija pralaimėjo Urugvajui ir pasitraukė iš pasaulio čempionato, Graikija sugebėjo įveikti Dramblio Kaulo Krantą ir žengti į aštuntfinalį.

- Verta paminėti, kad Dramblio Kaulo Kranto ir Graikijos rungtynėse skirtas vienuolikos metrų baudinys taip pat buvo labai abejotinas. Tiesa, aš pats labai džiaugiuosi dėl Graikijos rinktinės sėkmės. Tai šalis, kuri išgyvena ne pačius geriausius laikus, tačiau visiškai atsiduoda sportui.

Italų nesėkmė nenustebino. Urugvajus yra labai gera komanda, jau ne pirmus metus žaidžianti aukšto lygio futbolą. Tuo tarpu Italijai tarptautiniuose turnyruose nesiseka jau eilę metų.

- Ko tikitės iš atkrintamųjų varžybų ir kaip manote, kas laimės pasaulio čempionatą?

- Labai sunku pasakyti, kas laimės. Į atkrintamąsias varžybas iškopė labai daug gerų komandų. Pats palaikau Belgijos rinktinę, todėl tikiuosi, jog ši komanda eis toli. Taip pat stebina JAV rinktinė. Ji gali pateikti staigmenų.

Manau, kad Europos komanda nelaimės šio čempionato.

- Kurie žaidėjai iš jūsų pozicijos labiausiai nustebino čempionate?

- Patiko L.Suarezas, nors ir kandžiojasi (juokiasi). Gaila, kad čempionate nežaidžia Švedijos rinktinė, nes mano mėgstamiausias puolėjas yra Zlatanas Ibrahimovičius.

Labai sunku vertinti žaidėjus po vieną, ypač puolėjus. Nori, nenori, žaidėjų asmeninė sėkmė vis tiek priklauso nuo komandos. Jeigu saugai puolėjui nesukuria progų, pasižymėti nepavyksta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.