„Žalgiriui“ kortas maišė nevykęs perėjimų langas

Zagrebo „Dinamo“ komanda antradienį sudaužė Vilniaus „Žalgirio“ trapias viltis žengti į Čempionų lygos atrankos trečiąjį etapą. Atsakomosiose rungtynėse „Žalgiris“ LFF stadione pralaimėjo 0:2. Tokiu pat rezultatu žalgiriečiai nusileido varžovams ir Kroatijoje.

Rungtynių akimirka.<br>M.Kulbio nuotr.
Rungtynių akimirka.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius

Jul 23, 2014, 12:38 AM, atnaujinta Feb 11, 2018, 7:24 PM

Kitoks startas

Šiose rungtynėse kamuolys buvo atsidūręs „Dinamo“ vartuose, kai Serge'as Nyuiadzi smūgiavo, bet teisėjas futbolininkui fiksavo pražangą.

„Teisėjas tiesiog priėmė tokį sprendimą. Būtų buvę įdomu, jeigu įvartis būtų įskaitytas, - kalbėjo S.Nyuiadzi. - Buvo sunku žaisti su labiau patyrusia komanda, kuri išnaudojo mūsų klaidas. Aš tikiu, kad kitąmet sugrįšime stipresni.“

„Žalgiris“ žadėjo pateikti sirgaliams atakuojantį futbolą ir labai stengėsi, tačiau užbaigti atakų taip ir nepavyko. Bet žalgiriečiai sugebėjo panervinti varžovus.

„Pirmasis kėlinys buvo nervingas. Perdavimai nebuvo tokie, kokių tikėjomės. Nepavyko užbaigti atakų, dėl to neįmušėme. Bet antrajame kėlinyje nusiteikėme ir laimėjome. Žaisti nebuvo lengva, nes aikštė buvo mažesnė“, - sakė „Dinamo“ treneris Zoranas Mamičius.

Planas - įmušti

Jis tvirtino, kad siekė kuo greičiau įmušti įvartį, tačiau ekipai nesisekė.

„Mūsų idėja buvo įmušti kuo greičiau, bet tiesiog nepavyko to padaryti. Galvojome tik apie pergalę ir greitą įvartį, kuris būtų viską išsprendęs“, - teigė Z.Mamičius.

Jo pavardė stadione aidėjo ne kartą. „Dinamo“ sirgaliai „Bad Blue Boys“ buvo pasidalinę į dvi stovyklas. Viena jų – gausesnė – išreiškė neapykantą klubo savininkui ir broliui Zdravko Mamičiui. Ši pavardė aidėjo kartu su keiksmais.

„Mes esame pripratę prie tokios situacijos per pastaruosius metus. Tikimės, kad jie susijungs, nes palaikyti komandą – svarbiausias dalykas. Gerbėjai neturi stengtis priimti klubo sprendimų. Jų darbas – palaikyti komandą ir jie tai turėtų daryti“, - nukirto Z.Mamičius.

Turi pasimokyti

„Žalgirio“ treneris Marekas Zubas šyptelėjo, bet laimės jo veide nebuvo matyti. Treneris tikėjo stebuklu, kurį sudaužė kroatai. M.Zubas tikisi, kad „Žalgiris“ vieną dieną galės žaisti taip, kaip žaidė „Dinamo“.

„Prieš pirmąsias rungtynes Zagrebe po poros minučių stovėjau šalia aikštės ir stebėjau, kaip tiksliai žaidžia „Dinamo“. Supratau, kad per tą laiką, kai mes A lygoje atliekame perdavimą, „Dinamo“ padaro tris. Jie tiesiog greitesni. Toks tas modernus futbolas – turi galvoti ir veikti greičiau. Tai suteikia tempą ir dinamiką. Mes kol kas negalime taip žaisti. Bet tai yra mūsų tikslas. Turime dirbti“, - sakė M.Zubas.

Jis tikisi, kad sirgaliams futbolas buvo įdomus.

„Pralaimėjome stipresniam varžovui. Toks rezultatas parodo, koks skirtingas komandų lygis. Prieš rungtynes kalbėjau, kad mums buvo būtina įmušti įvartį pirmojoje mačo pusėje. Bet „Dinamo“ gynyboje žaidė labai atsargiai ir sukurti kažką buvo sudėtinga“, - aiškino strategas.

Su naujokais nesisekė

Dar prieš rungtynes jis pabrėžė, kad „Žalgirio“ tikslas – greitas pirmasis įvartis.

„Labai gaila, kad praleidome tokį pirmąjį įvartį. Bet mes rengėmės ir daug dirbome, kad parodytume gražų futbolą. Patirtis buvo gera. Dabar galiu pasakyti, kad mums nepasisekė. Varžovas buvo stipresnis, bet jeigu nori žaisti Čempionų lygoje, turi būti pasirengęs tokiems varžovams. Dabar laikas sugrįžti į A lygą“, - teigė M.Zubas.

Pernai jo auklėtiniai Europos lygoje nužingsniavo iki pat paskutiniojo atrankos etapo.

„Tai skirtingi metai ir komandos. Pagal statistiką, praėjęs sezonas buvo geresnis. Per šiuos metus mėginome keisti žaidėjus, kai kuriuos. Stengėmės sustiprinti komandą. Bet mums šįkart taip nesisekė perėjimų laikotarpyje, - sakė M.Zubas. - Šįkart mes turėjome keturis naujus žaidėjus. Kai kandidatas į lyderius Andrezinho gerai Lietuvoje nepasirodė, privalėjome greitai ieškoti keitimų. Žiūrėjome į Mantą Kuklį, bet šiandieną jis negalėjo žaisti dėl viruso. Prisijungėme puolėją Adi, bet jis dar nespėjo priprasti. Dėl to mes nebuvome tokie sėkmingi.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.