Žalgirietis E. Baniulis išvyko į Romos „Lazio“ peržiūrą

Išvyko tobulėti

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jul 30, 2014, 1:35 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 3:37 PM

17-mečiu 189 cm ūgio futbolininku susidomėjo Romos „Lazio“ komanda. Pasak pranešimo, į vienuolikės peržiūrą lietuvis išvyko pirmadienį ir su Romos komanda treniruosis 10 dienų.

Perspektyvus sostinės klubo puolėjas šį sezoną treniravosi su pagrindine „Žalgirio“ ekipa ir pasirodė aikštėje per ketverias A lygos rungtynes (vienerios - starto sudėtyje). Per mačą Alytuje su „Dainava“ futbolininkas pelnė ir pirmąjį savo įvartį šalies elitinėje lygoje.

Tuo pačiu metu E.Baniulis žaidė ir LFF I lygoje su Vilniaus „Žalgiriečiu“. Lietuvos antrosios pakopos čempionate puolėjas aikštėje pasirodė per 12 rungtynių (8 - starto sudėtyje) bei į varžovų vartus įmušė 3 įvarčius.

Išvyko tobulėti

Lietuvos jaunių (iki 19 metų) futbolo rinktinės žaidėjai bei Nacionalinės futbolo akademijos (NFA) auklėtiniai gynėjas Martynas Zaleckis ir saugas Klaidas Janonis karjerą tęs Italijoje, gilias tradicijas turinčiame „Pro Vercelli“ klube.

Kauno „Stumbro“ klube pirmojoje šalies lygoje rungtyniavę M.Zaleckis ir K.Janonis neseniai išskrido į Italiją, kur, praėję medicininę patikrą, pasirašys metų trukmės kontraktą su galimybe jį pratęsti dar vieneriems su Italijos antrojoje pagal pajėgumą lygoje rungtyniaujančiu „Pro Vercelli“ klubu.

Pasak pranešimo, „Pro Vercelli“ praėjusio šimtmečio pradžioje yra septyniskart tapęs šalies čempionu, šioje komandoje karjerą yra pradėjęs legendinis italų puolėjas Silvio Piola. Praėjusį sezoną Piedmonto klubas iškopė iš trečiojo italų diviziono ir šiemet rungtyniaus „Serie B“ lygoje.

M.Zaleckis ir K.Janonis karjeros pradžioje atstovavo Nacionalinei futbolo akademijai, vėliau persikėlė žaisti į Kauno „Stumbrą“, su kuriuo šį sezoną LFF I lygoje žengė tarp lyderių.

2014 metų sezone gynėjas M.Zaleckis per 11 sužaistų rungtynių ne tik buvo patikimas gynybos ramstis, tačiau pasižymėjo ir dviem įvarčiais. Tuo tarpu 12 mačų šį sezoną sužaidęs K. Janonis itin efektyviai prisidėdavo prie komandos puolimo - 4 pelnyti įvarčiai bei 9 rezultatyvūs perdavimai komandos draugams.

Dar vienas „Stumbro“ komandą paliekantis žaidėjas - A lygos rungtyniaujančiai Gargždų „Bangos“ komandai išnuomotas puolėjas K.Upstas, kuris per 14 varžybų „Stumbro“ gretose spėjo pasižymėti 3 pelnytais įvarčiais. Jis šiais metais taip pat atstovavo Lietuvos jaunimo (iki 21 metų) rinktinei.

Pertrauka I lygoje „Stumbro“ komandai baigsis jau šį šeštadienį, rugpjūčio 2 dieną, kuomet kauniečiai namuose priims Panevėžio „Baltijos“ komandą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.