„Euro 2016” atranka: gigantai įvarčius raškys it obuolius

Tarptautinis futbolas sugrįžta. Nuo antradienio iki ketvirtadienio įvairiausios Europos rinktinės kibs viena kitai į atlapus, kai žais antrojo ir trečiojo etapo atrankos mačus. Sirgaliai jau trina rankomis. Futbolo savaitė – atrankos į 2016 metų Europos čempionatą mačų serija – gali tapti viena didžiausių įvarčių fiestų.

Vokietijos rinktinės treniruotė.<br>AP nuotr.
Vokietijos rinktinės treniruotė.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AP ir lrytas.lt inf.

Oct 8, 2014, 6:24 PM, atnaujinta Jan 28, 2018, 2:47 AM

Garsiausios rinktinės „Euro 2016” atrankoje mėgins vėl sužibėti įvairiomis spalvomis, kai grįs kelia į Prancūziją, o mažosioms šalims, tokioms kaip Lietuva, tai bus gera proga apie save paskelbti garsiau.

Ispanija, Italija ir Anglija žygį pradėjo pergalėmis ir dabar tikisi lengvai išlaikyti 100 proc. pergalių įrašą. Olandijos futbolininkai taip pat turėtų raškyti įvarčius, kai namuose priims Kazachstano ekipą. Tuo abejoti sunku, nes olandai dar turi atsigriebti už pirmojo etapo pralaimėjimą Čekijai.

Įvarčių tikisi ir Vokietijos bei Portugalijos rinktinių gerbėjai, bet čia reikalai gali būti gerokai sunkesni. Vokietijos futbolininkai lankysis kaimyninėje Lenkijoje, o Cristiano Ronaldo su savo ekipos draugais sieks pergalės prieš Danijos komandą. Portugalams dar reikia atsigauti po gėdos, kurią teko patirti pralaimėjus rungtynes Albanijai.

Kokių dar gardumynų gerbėjams ruošia futbolo savaitė?

Besikeičiantys ispanai

Ispanijos futbolininkai keliaus į Slovakiją ir Liuksemburgą, kur mėgins sutepti kiek tiesmukiškiau dirbančius sraigtus, pritaikytus dinamiškajam puolėjui Diego Costai. Vicente del Bosque dar pasaulio futbolo čempionate norėjo žaidimą klijuoti apie D.Costa, tačiau į Braziliją atvykęs puolėjas nebuvo pasirengęs. Nuo balandžio kankinusios traumos padarė savo.

Bet Brazilijoje gimęs futbolininkas naujajame klube – Londono „Chelsea“ - išgyvena atgimimą. Anglijoje jis per septynis pirmus mačus įmušė devynis įvarčius.

„Diego nori reabilituoti save ir mušti įvarčius, - sakė „Barcelona“ puolėjas Pedro Rodriguezas. - Jis trokšta padėti komandai ir puikiai supranta, kad kol kas jam nesisekė taip, kaip turėjo.“

Du Europos čempionų trofėjus ginanti Ispanijos rinktinė C grupės batalijas pradėjo triuškinama pergale 5:1 prieš Makedoniją.

Maestro sugrįžta

Apie karjeros pabaigą rinktinėje paskelbęs Andrea Pirlo gali vėl nudžiuginti sirgalius. Italijos rinktinės saugas gali žengti į aikštę per išvykos dvikovą su Azerbaidžanu ar namų mačą su Malta. A.Pirlo dar prieš pasaulio čempionatą pareiškė, kad tai – paskutinis jo žygis su rinktine, bet buvęs Turino „Juventus“ treneris Antonio Conte, perėmęs nacionalinės ekipos vairą, sugebėjo įtiktinti žaidėją sugrįžti.

„Pirlo buvo rimtai priėmęs sprendimą, - sakė Leonardo Bonucci. - Tačiau jis sugrįžo. Už tai reikėtų dėkoti treneriui. A.Conte jį įtikino nuostabiu projektu.“

Puikiai žaidimą skaitantis ir gerais futbolo technikos įgūdžiais pasižymintis 35-erių A.Pirlo kvietimo į rinktinę sulaukė pirmadienį. Jis pakeis traumą patyrusį Giacomo Bonaventura.

Testas vokiečiams

Vokietijos rinktinės treneris Joachimas Loewas dvikovas su Lenkija ir Airija pavadino svarbiausiomis, bet tik vienas iš šių varžovų turi realių progų mesti iššūkį D grupės favoritams.

J.Loewas į kandidatų sąrašą įtraukė 15 pasaulio čempionų ir vieną naujoką – Lėverkuzeno „Bayer“ atakuojantį saugą Karimą Bellarabi. Praėjusį sezoną K.Bellarabi buvo išnuomotas ir netgi negalėjo užsitikrinti nuolatinės vietos starto sudėtyje.

Bet per šio sezono septynis Vokietijos čempionato mačus futbolininkas parodė tokį žaidimą, kad J.Loewas tiesiog buvo priverstas jį rinktis.

Tiesa, K.Bellarabi pasisekė, nes J.Loewas negalėjo įteikti kvietimų traumuotiems Bastianui Schweinsteigeriui, Sami Khedirai ar Marco Reusui.

Trenerio viltis

Naujasis olandų treneris Guusas Hiddinkas vis dar laukia savo pirmosios pergalės, po dviejų mačų su komanda. Dabar olandai stos prieš Kazachstaną namuose ir Islandiją išvykoje. Sirgaliai įsitikinę, kad jų komanda būtent čia ir muš įvartį po įvarčio.

Saugas Wesley Sneijderis mano, kad olandai po pasaulio čempionato atsipalaidavo, todėl komanda pralaimėjo draugišką dvikovą italams bei „Euro 2016” atrankos rungtynes Čekijai.

„Galbūt pasąmonėje manėme, kad tos pergalės tiesiog ateis. Mes ten sužaidėme gerai, bet dabar turime suprasti, kad viską pradedame nuo nulio“, - sakė W.Sneijderis.

Jis su Olandijos rinktine pasaulio čempionate užėmė 3-ąją vietą.

Olandijos rinktinė turės verstis be dešiniojo krašto gynėjo Darylo Janmaato, patyrusio traumą, bet puolimo aparatas bus stipresnis. Po traumos į gerą sportinę formą grįžta Arjenas Robbenas.

***

Lietuvos futbolo rinktinė E grupės rungtynes su Estija žais spalio 9 dieną (21 val. 45 min.), o spalio 12 dieną (21 val. 45 min.) kovos su Slovėnija. Abu mačai vyks Lietuvos futbolo federacijos (LFF) stadione. Rungtynes rodys LRT televizija.

Atrankos į 2016 metų Europos futbolo čempionatą ketvirtadienio tvarkaraštis:

C grupė: Baltarusija – Ukraina, Makedonija – Liuksemburgas, Slovakija – Ispanija.

E grupė: Anglija – San Marinas, Lietuva – Estija, Slovėnija – Šveicarija

G grupė: Lichtenšteinas – Juodkalnija, Moldova – Austrija, Švedija - Rusija

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar I. Šimonytė gali pasipriešinti G. Nausėdai?