I. Pankratjevas prisimena pergalę prieš slovėnų trenerį aikštėje

I.Pankratjevas prieš rungtynes tradiciškai slapukavo apie pagrindines lietuvių žaidimo gaires.<br>M.Kulbio nuotr.
I.Pankratjevas prieš rungtynes tradiciškai slapukavo apie pagrindines lietuvių žaidimo gaires.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas

Oct 11, 2014, 8:46 PM, atnaujinta Jan 27, 2018, 5:19 PM

Malonu, kai Lietuvos futbolo rinktinės spaudos konferencijoje užsienio žurnalistai mūsiškiams užduoda klausimą apie didėjantį spaudimą ir realesnes galimybes kovoti dėl vietos Europos futbolo čempionate. Tačiau kelionė iki 2016-ųjų futbolo fiestos Prancūzijoje dar labai ilga ir nenuspėjama. Tą puikiai suvokia ir lietuvių treneris Igoris Pankratjevas.

„Spaudimo nejaučiame, nes nežiūrime taip toli į priekį. Dabar mums svarbiausi artimiausi mačai, todėl ir spaudimo nėra“, – atsakė I.Pankratjevas.

O artimiausias Lietuvos futbolininkų varžovas – Slovėnijos rinktinė, kurią „geltonieji“ Vilniaus LFF stadione priims sekmadienį 21 val. 45 min.

„Ypatingos motyvacijos nereikia. Kiekvienas supranta, kad tai svarbus mačas. Jam ruošiamės labai rimtai. Dabar pagrindinė mūsų užduotis po rungtynių su Estijos komanda – atstatyti žaidėjų fizines jėgas“, – teigė I.Pankratjevas.

Lietuvių treneris tradiciškai slapukavo ir nė žodžiu neužsiminė apie rungtynių planą sekmadienį. Bet iš I.Pankratjevo žodžių galima nupaišyti nedidelį paveikslą apie didžiausias Slovėnijos komandos keliamas grėsmes.

– Ar slovėnų žaidimas skiriasi nuo estų? - žurnalistai paklausė I.Pankratjevo.

– Slovėnai turi žymiai daugiau individualiai stiprių žaidėjų, kurie rungtyniauja Italijos, Vokietijos klubuose. Komanda parodė, kad moka ir pulti, ir gintis. Tai išvydome susitikime su Šveicarijos ekipa.

– Kokie specifiniai slovėnų futbolo bruožai?

– Individualiai stiprūs žaidėjai. Jie žaidžia techniškesnį futbolą. Lyginant mačą su estais, bus visai kitokios rungtynės. Slovėnai daugiau valdo kamuolį, improvizuoja.

– Ar starto sudėtyje bus pasikeitimų?

– Galvojame (Šypteli. – Red). Taktinė sudėtis bus aiški prieš rungtynes. Pasikeitimų gali būti.

– Korekcijos daromos taisant rinktinės silpnybes? Kokios jos?

– Pasikeitimai gali būti ne dėl silpnųjų ar stipriųjų pusių. Yra įvairių aspektų. Bet tai yra komandos paslaptis ir nieko neatskleisiu. Tikrai nesakysiu, kaip mes žaisime.

– Favoritai – 6-is taškus turintys lietuviai ar tris sukaupę slovėnai?

– Nesinori spėlioti. Galiu tik papasakoti vieną istoriją. 1987 metais man teko rungtyniauti prieš slovėnų trenerį Srečko Katanecą. Tada jis atstovavo Jugoslavijos rinktinei, o aš Vilniaus „Žalgirio“ sudėtyje – Sovietų Sąjungai. Tai buvo pasaulinės studentų žaidynės Zagrebe. Tada laimėjome 1:0. Rytoj bus antrasis mūsų susitikimas, tik kitose pareigose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.