„Žalgiris“ jau šeštadienį gali užsitikrinti čempionų titulą

A lygoje sostinės ekipa po 30 rungtynių turi 71 tašką.<br>D.Umbraso nuotr. iš archyvo
A lygoje sostinės ekipa po 30 rungtynių turi 71 tašką.<br>D.Umbraso nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 17, 2014, 11:59 PM, atnaujinta Jan 26, 2018, 8:07 PM

Lietuvos A futbolo lygos čempionės vardą ginanti Vilniaus „Žalgorio“ ekipa taptų nepavejama visiems konkurentams tik pergalės Klaipėdoje atveju. Jei rungtynės su „Atlantu“ baigtųsi lygiosiomis, teorines viltis pavyti „Žalgirį“ išsaugotų Pakruojo „Kruoja“, o vilniečių pralaimėjimo atveju - ir „Trakai“.

Pasak čempionų klubo pranešimo, uostamiestyje vilniečiai, kaip ir per kiekvienas rungtynes šį sezoną, sieks tik pergalės. Kaip jau įprasta artėjant rungtynėms su pajūrio komandomis, „Žalgiris“ mačo išvakarėse iškeliavo į Nidą. Šiandien vilniečiai surengs treniruotę Juodkrantės stadione ir gerai pailsėję rytoj persikels į Klaipėdą.

„Žalgirio“ ir „Atlanto“ keliai šį sezoną susikirto jau 3 kartus ir kiekvieną kartą pergalę šventė vilniečiai. Kovo 25-ąją sostinės komanda namie nugalėjo 4:0, gegužės 10-ąją išvykoje - 1:0, o rugpjūčio 11-ąją Vilniuje - 3:0.

Įdomu, kad šiuos 8 įvarčius į „Atlanto“ vartus įmušė tik trys žalgiriečiai. Po 3 kartus klaipėdiečius skriaudė Jakubas Wilkas (po įvartį per visas rungtynes) ir Linas Pilibaitis (įmuštas 11 metrų baudinys per pirmąjį mačą ir du įvarčiai - per trečiąjį), o Kristis Andreou - du (abu - pirmajame mače). Tiesa, rungtynės Klaipėdoje puolėjui iš Kipro baigėsi itin liūdnai - po patirtos sunkios traumos futbolininkas tik neseniai sugrįžo į rikiuotę.

A lygoje sostinės ekipa po 30 rungtynių turi 71 tašką, o „Atlantas“ su 49 taškais žengia penktas.

Abi komandos šeštadienį dėl diskvalifikacijų negalės į aikštę leisti visų geriausių žaidėjų. „Žalgirio“ komandoje nebus geltonųjų kortelių limitą pasiekusio krašto saugo iš Lenkijos J.Wilko, o „Atlantui“ negalės padėti gynėjas Kazimieras Gnedojus.

Rungtynės Klaipėdoje šeštadienį prasidės 18 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.