Lietuvos futbolo A lygos auksas dar kabo ore

Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkai nepasinaudojo pirmąja galimybe pirma laiko užsitikrinti pirmąją vietą Lietuvos A lygos čempionate, bet jų konkurentai neabejoja, kad vilniečiai artimiausiu metu taps nepasiekiami.

Po D.Šembero smūgio „Žalgiris“ buvo arti tikslo, bet persvaros neišlaikė.<br>S.Čirbos („Zalgiris-vilnius.lt“) nuotr.
Po D.Šembero smūgio „Žalgiris“ buvo arti tikslo, bet persvaros neišlaikė.<br>S.Čirbos („Zalgiris-vilnius.lt“) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

Oct 21, 2014, 9:20 AM, atnaujinta Jan 25, 2018, 7:00 AM

Titulą ginantis „Žalgiris“ galėjo iššauti pergalės šampaną likus net penkiems turams iki čempionato pabaigos, jei šeštadienį svečiuose būtų nugalėjęs praėjusio sezono vicečempioną Klaipėdos „Atlantą“.

Tačiau šiemet ne taip sėkmingai rungtyniaujantys klaipėdiečiai atsitiesė po anksti praleisto įvarčio ir iškovojo pergalę 2:1.

Toks rezultatas mažiausiai vienam turui atidėjo „Žalgirio“ šokį su čempionų marškinėliais, kurie neabejotinai jau pagaminti ir bus vežiojami į kiekvienas artimiausias rungtynes.

Užtenka įveikti „Ekraną“

Vilniečių sąskaitoje liko 71 taškas, į antrąją vietą pakilusi Pakruojo „Kruoja“ po pergalės 2:1 namuose prieš „Klaipėdos granitą“ turi 58 taškus, o į trečiąją vietą nukritę „Trakai“ – 56.

Artimiausias rungtynes „Žalgiris“ žais šeštadienį namuose su Panevėžio „Ekranu“ ir po pergalės jau galės šauti šampaną, nes net ir „Kruojos“ sėkmės atveju 13 taškų atsilikimo per 4 turus panaikinti jau nebus įmanoma.

Jau vadina čempionais

Šeštadienį Klaipėdoje žaisdami ant natūralios vejos čempionai, savo namų rungtynes žaidžiantys ant sintetinės LFF stadiono dangos, atrodė visai nečempioniškai.

„Žalgiris“ pirmavo po taiklaus Deivido Šembero smūgio nuo 11 m žymos 15-ąją min. Tačiau 27-ąją min. Donatas Kazlauskas rezultatą išlygino, o vos prasidėjus antrajam kėliniui 46-ąją min. jis pelnė antrąjį įvartį.

„Smagus jausmas laimėti prieš būsimuosius čempionus. „Žalgirio“ futbolininkai vis tiek bus čempionai, – teigė D.Kazlauskas. – Baudinys mus išmušė iš vėžių, bet gerai, kad greitai įmušėme patys.“

„Atlanto“ strategas Konstantinas Sarsanija taip pat negailėjo pagyrimų varžovams.

„Mūsų vaikinai šaunuoliai, pergalės tikrai nusipelnė, bet vis tiek noriu pasveikinti „Žalgirį“ su čempionų titulu, – sakė K.Sarsanija. – Šiais metais jie buvo stipriausi, ir čempionų titulas nekelia abejonių.

Mums didelė garbė „Žalgirį“ įveikti. Ši pergalė mums buvo net reikalingesnė, nes norime iki pabaigos kovoti dėl medalių. Vaikinai buvo gerai nusiteikę, atidavė visas jėgas, todėl ir laimėjome.“

Patinka sintetinė aikštė

Vilniečių treneris Marekas Zubas pripažino, kad šeimininkai geriau nusiteikė rungtynėms.

„Žaisdamas Klaipėdoje „Atlantas“ yra labai stiprus varžovas.

Kiek aš prisimenu mūsų rungtynių šiame stadione, visada buvo tas pat, – po mačo kalbėjo futbolo specialistas. – „Atlantas“ turėjo parengęs gerą receptą mus įveikti – žaidė iš visų jėgų, kietai, dažnai ties pražangos riba.

O mes nežaidėme gerai, kad laimėtume šias rungtynes. Todėl varžovai mus ir nugalėjo. Reikės dar palaukti čempionų titulo.“

M.Zubas pripažino, kad vilniečiai geriau jaučiasi ant sintetinės dangos.

„Varžovų treneris pasakė, kad esame „parketinė“ komanda.

Iš dalies su juo sutinku. Buvo aišku ir prieš rungtynes, kad ši aikštė mums nėra geriausias variantas.

Padarėme keletą svarbių klaidų aikštės viduryje, tačiau jas daro žaidėjai, o ne kamuolys.

Kamuolys tik skrieja ten, kur žaidėjai jį spiria. Po tų klaidų prasidėjo svarbios „Atlanto“ atakos“, – kalbėjo lenkas. („Zalgiris-vilnius.lt“, LR)

A lyga. 31-asis turas

Pakruojo „Kruoja“ – „Klaipėdos granitas“ 3:1 (2:0). R.Beniušis (15), R.Vėževičius (25), T.Eliošius (58)/R.Simanavičius (85).

Klaipėdos „Atlantas“ – Vilniaus „Žalgiris“ 2:1 (1:1). D.Kazlauskas (27, 46)/D.Šemberas (15 iš 11 m).

Panevėžio „Ekranas“ – Gargždų „Banga“ 4:1 (2:1). E.Tamulevičius (20, 55), Elivelto (27), Filipe (88)/A.Jepifanovas (17).

Alytaus „Dainava“ – „Šiauliai“ 0:1 (0:0). J.Morozas (74).

„Trakai“ – Marijampolės „Sūduva“ 1:3 (0:2). V.Lukša (78)/K.Chvedukas (27), T.Radzinevičius (45), C.Martinezas Aibaras (57).

Rikiuotė: 1. „Žalgiris“ – 71 tšk., 2. „Kruoja“ – 58, 3. „Trakai“ – 56, 4. „Atlantas“ – 52, 5. „Sū_duva“ – 52, 6. „Ekranas“ – 44, 7. „Šiauliai“ – 32, 8. „Klaipėdos granitas“ – 30, 9. „Banga“ – 29, 10. „Dainava“ – 8.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.