Vilniaus „Žalgiris“ apgynė Lietuvos čempionų vardą

Žalgiriečiai džiaugiasi pergale.<br>T.Bauro nuotr.
Žalgiriečiai džiaugiasi pergale.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 25, 2014, 6:11 PM, atnaujinta Jan 24, 2018, 4:48 PM

Lietuvos futbolo A lyga lieka žaliai balta. Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkai šeštadienį iš anksto užsitikrino čempionų trofėjų, kurį šį sezoną patys ir gynė. Mareko Zubo auklėtiniai 32-ajame ture namuose susitiko su Panevėžio „Ekrano“ ekipa ir dovanojo ištikimiausiems sirgaliams aistringą pergalę.

Čempionų vardą apgynę žalgiriečiai laimėjo 5:1.

Kova. Kitose rungtynėse į medalius nusitaikiusios Marijampolės „Sūduvos“ ir Klaipėdos „Atlanto“ ekipos sužaidė 0:0.

Mačas. „Žalgiris“ jau nuo pat pirmųjų minučių pademonstravo, kad būtent šį šeštadienį ketina švęsti. Ekipa apgulė „Ekrano“ vartus, kurių skersinį per pirmąjį kėlinį kamuolys sudrebino triskart. Bet nors „Žalgiris“ rengė vieną ataką po kitos ir kartojo smūgius, pirmasis įvartis krito pirmojo kėlinio pabaigoje.

Sąskaitą 39 minutę atidarė Linas Pilibaitis, pasiuntęs atšokusį kamuolį į vartus. Jo smūgis atvėrė duris į „Ekrano“ vartus. Po poros minučių L.Pilibaitis įmušė galva, o 45-ąją nuostabų smūgį į tolimąjį kampą nuo baudos aikštelės prieigų atliko Deividas Šemberas.

Po pertraukos ilgai nelaukė Jakubas Wilkas, kuris įmušė jau 52 minutę. Po trijų minučių prie jo prisidėjo ir Artūras Žulpa. „Žalgiris“ pirmavo 5:0, o sirgaliai traukė pergalės dainas.

59 minutę „Ekrano“ ekipoje paguodos įvartį įmušė Edvardas Tamulevičius.

Vilniaus „Žalgiris“ - Panevėžio „Ekranas“ 5:1. L.Pilibaitis (39, 41), D.Šemberas (45), J.Wilkas (52), A.Žulpa (55)/ E.Tamulevičius (59).

A lygoje liko keturi turai. „Žalgiris“ per pastaruosius trejus metus savo kolekcijoje išlaiko 8 trofėjus. Ekipa dukart laimėjo A lygą ir trejus metus laimi Lietuvos supertaurę bei LFF taurę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.