Prieš mačą su Lietuva anglai džiaugiasi potencialu puolime

Lietuvos futbolo rinktinei ir taip reikėtų spręsti itin sudėtingus rebusus gynyboje per atrankos į „Euro 2016“ čempionatą rungtynes, tačiau dabar jie bus dar sunkesni. Anglijos rinktinės treneris Roy'us Hodgsonas džiaugiasi, kad turi nuostabų atakuojančių futbolininkų pasirinkimą.

Rezultatyviausias „Premier“ lygos anglas H.Kane'as turėtų rinktinėje debiutuoti mače su Anglija.<br>AP nuotr.
Rezultatyviausias „Premier“ lygos anglas H.Kane'as turėtų rinktinėje debiutuoti mače su Anglija.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-03-21 22:13, atnaujinta 2018-01-08 14:23

Į Lietuvos ir Anglijos rungtynes vyks ir „Lietuvos ryto“ žurnalistai. Visas naujienas sekite portale lrytas.lt, „Lietuvos ryto“ dienraštyje ir nepamirškite prisijungti „Facebook'e“.

Anglijos ir Lietuvos rinktinės legendiniame Vemblio stadione rungtyniaus kovo 27 dieną. Anglai neabejoja, kad E grupėje iškovos tris taškus bei pratęs savo pergalių seriją iki penkių ir ne daug lietuvių galvoja apie tai, kad Igorio Pankratjevo auklėtiniams pavyks nugvelbti taškus iš Trijų liūtų.

Bet be kovos pasiduoti negalima. I.Pankratjevas paskelbė rinktinės sudėtį ir per treniruočių stovyklą mėgins sucementuoti gynybą, kurią atakuos visame pasaulyje puikiai žinomi futbolininkai. Gintis reikės visiems, juolab, kad R. Hodgsonas į ataką gali paleisti ne vieną pasaulinės klasės žaidėją.

„Turime labai rimtą konkurenciją atakuojančių žaidėjų grandyje. Sąraše – geriausi mūsų futbolininkai. Konkurencija ir taip buvo didelė, bet dabar grįžo Danielis Sturridge'as, priekyje žaidžia Raheemas Sterlingas, tad situacija aštrėja“, – teigė R.Hodgsonas.

Jis į rinktinę pakvietė rezultatyviausia „Premier“ lygos Anglijos futbolininką Harry Kane'ą. 21 metų „Tottenham Hotspur“ puolėjas šį sezoną per 42 mačus įmušė 26 įvarčius. „Premier“ lygos rezultatyviausių žaidėjų sąraše jis – trečias.

„Manau, kad visa šalis džiaugiasi dėl Harry. Jeigu nebūčiau jo kvietęs, tai būtų tapę visiška staigmena“, – kalbėjo R.Hodgsonas.

Anglijoje svarstoma, ar treneris H.Keanui debiutuoti leis rungtynėse su Lietuva ar pasaugos futbolininką kovo 31 dienos draugiškoms rungtynėms su Italija.

Šansas jaunimui

R.Hodgsonas šįkart pasirinko pakankamai jauną sudėtį. Anglijos rinktinės futbolininkų vidutinis amžius – 25 metai. Anglų strategas mano, kad rungtynės su Lietuva ir Italija – puiki erdvė jaunimui įrodyti, kad yra verti žaisti jo komandoje.

„Mes kalbame apie žaidėjus, kurie nėra taip išbandyti, kaip kai kurie mūsų futbolininkai, – sakė R.Hodgsonas. – Manau, kad visi sutiksime, kad turime talento. Matau daug potencialo, nes jie (jauni žaidėjai, – Red.) turi puikius įgūdžius, nors ne visada juos matome. Dabar viskas priklauso nuo jų pačių – jeigu nori – tobulėk.“

Anglijos rinktinės sudėtyje atsidūrė keturi 21-erių metų ar jaunesni žaidėjai. Ekipoje yra 15 ne vyresnių nei 25 metai žaidėjų.

„Visi jie prasimušė į sąrašą. Bet patekti ir atsistoti ant laiptelio – viena. Daug sunkiau jais lipti. Patekimas į rinktinę – lengvoji dalis, sunkiausia – išlikti“, – sakė R.Hodgsonas.

Anglijos rinktinės sudėtis:

Vartininkai: Fraseris Forsteris („Southampton“), Joe Hartas („Manchester City“).

Gynėjai: Leightonas Bainesas („Everton“), Gary Cahillas („Chelsea“), Nathanielis Clyne („Southampton“), Kieranas Gibbsas („Arsenal“), Philas Jagielka („Everton“), Philas Jonesas („Manchester United“), Luke'as Shaw („Manchester United“), Chrisas Smallingas („Manchester United“), Kyle Walkeris („Tottenham Hotspur“).

Saugai: Rossas Barkley („Everton“), Michaelas Carrickas („Manchester United“), Fabianas Delphas („Aston Villa“), Jordanas Hendersonas („Liverpool“), Adamas Lallana („Liverpool“), Jamesas Milneris („Manchester City“), Raheemas Sterlingas („Liverpool“), Androsas Townsendas („Tottenham Hotspur“), Theo Walcottas („Arsenal“).

Puolėjai: Harry Kane'as („Tottenham Hotspur“), Wayne'as Rooney („Manchester United“), Danielis Sturridge'as („Liverpool“), Danny Welbeckas („Arsenal“).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.