Anglus prieš mačą Londone retino traumos, bet džiugino naujokas

H.Kane'ą gyrė komandos draugai.<br>AFP/Scanpix nuotr.
H.Kane'ą gyrė komandos draugai.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-03-24 17:53, atnaujinta 2018-01-08 08:55

„Esame pozityviai nusiteikę. Žaidžiame gerai ir esame teisingame kelyje“, – po pirmosios Anglijos rinktinės treniruotės sakė Gary Cahillas.

Į Lietuvos ir Anglijos rungtynes vyks ir „Lietuvos ryto“ žurnalistai. Visas naujienas sekite portale lrytas.lt, „Lietuvos ryto“ dienraštyje ir nepamirškite prisijungti „Facebook'e“.

Anglai antradienį pradėjo pasiruošimą 2016 metų Europos čempionato atrankos rungtynėms. Penktadienį Londone jie priims Lietuvos rinktinę, o antradienį sužais kontrolines rungtynes su italais.

„Gera grįžti į rinktinę. Turėjome gerą savaitę su „Manchester United“ komanda, o kai gera sekasi, norisi, kad tai tęstųsi.

Komandoje atmosfera puiki, o aš laimingas, kad esu to dalis. Būti Anglijos rinktinės nariu – ypatingas jausmas“, – sakė saugas Michaelas Carrickas.

Pagyros naujokui

Prieš rungtynes su Lietuvos rinktine Anglijoje netyla kalbos apie debiutantą. Šį sezoną fantastiškai rungtyniaujantis 21 metų „Tottenham Hotspur“ puolėjas Harry Kane'as po pirmosios treniruotės sulaukė komandos draugų pagyrų.

„Progresas, kurį demonstruoja H.Kane'as yra neįtikėtinas. Jis pakilo dviem ar trim lygiais ir toliau tobulėja.

Man labiausiai patinka, kad nuo to laiko, kai pradėjo sulaukti didžiulio dėmesio, jo žaidimas tik gerėja. Manau, kad sėkmė šį sezoną nėra atsitiktinumas. Jo laukia puiki ateitis“, – įsitikinęs M.Carrickas.

Kai pirmosios treniruotės metu rinktinės treneris Roy'us Hodgsonas neatsargiai mojavo užrašais, žurnalistai netruko pastebėti, kad juose kartu su Wayne'u Rooney pavarde puolime pažymėtas ir H.Kane'as.

Manoma, kad jaunoji žvaigždė rungtynes su lietuviais pradės starto sudėtyje.

„Šį sezoną prieš jį žaidžiau tris kartus ir kaskart jis pridarė mums bėdų. Jis neįtikėtinai talentingas. Jis gali palaikyti kamuolį, veržtis. Jis turi visas savybes, kurių reikia puolėjui.

Ar jis pasirengęs pradėti rungtynes starto sudėtyje? Mes turime keturis puikius puolėjus ir visi jie gali žaisti starte. Harry taip pat. Esu tikras, kad jis pasirengęs.

Jis yra aukščiausio lygio žaidėjas ir neabejoju, kad padarys viską, ko bus prašomas“, – sakė G.Cahillas.

Sausakimšas stadionas

„Manchester United“ saugui M.Carrickui šiuo metu 33-eji ir jis apie karjeros rinktinėje pabaigą dar nekalba.

„Džiaugiuosi galėdamas žaisti futbolą. Kai pasieki tam tikrą amžių, nežinai, kiek dar galėsi žaisti. Šiuo metu jaučiuosi puikiai.

Man patinka matyti, kaip į rinktinę ateina jaunimas rodo tokį entuziazmą ir energiją“, – sakė futbolininkas.

Legendinis Vemblio stadionas per Anglijos ir Lietuvos rungtynes bus sausakimšas. Anglijos futbolo federacija (FA) paskelbė, kad visi bilietai į šias rungtynes buvo išpikrti.

„Nuostabu žinoti, kad žaisime pilname stadione. Tikiuosi, kad parodysime gerą žaidimą“, – sakė G.Cahillas.

Kamuoja traumos

Anglijos rinktinės gretas praretino traumos. Į treniruočių stovyklą prieš mačą su lietuviais R.Hodgsonas buvo priverstas skubiai kviestis naujokus, kai iš rikiuotės vienu metu iškrito net keturi žaidėjai, kuriuos Anglijos rinktinės treneris buvo įtraukęs į 24 kandidatų sąrašą.

Per „Premier“ lygos mačą su „Manchester United“ (1:2) Danielis Sturridge'as įmušė vienintelį „Liverpool“ įvartį, tačiau susižeidė klubą. Traumą patyręs „Liverpool“ puolėjas praleis ir „Euro 2016“ atrankos rungtynes su Lietuva, ir kontrolinį mačą su Italija Turine kovo 31-ąją. Iškritus D.Sturrigde'ui jį pakeis H.Kane'as.

Sekmadienio rungtynės nesėkmingai baigėsi ir D.Sturridge'o komandos draugui Adamui Lallanai. Kirkšnies traumą patyręs 26-erių saugas buvo pakeistas jau per pertrauką ir taip pat negalėjo atvykti į Anglijos rinktinės stovyklą.

Mačus su lietuviais ir italais taip pat praleis „Southampton“ vartininkas Fraseris Forsteris ir „Manchester United“ gynėjas Luke'as Shaw.

Pirmąją dieną į rinktinės stovyklą neatvyko ir Fabianas Delphas, bet tikimasi, kad susirgęs Birmingamo „Aston Villa“ saugas šią savaitę prisijungs prie komandos draugų.

Vietoj iškritusių žaidėjų į rinktinę pakviesti 23-ejų saugas Raynas Masonas ir 24-erių gynėjas Danny Rose'as (abu – „Tottenham Hotspur“), 22-ejų vartininkas Jackas Butlandas („Stoke City“) ir 35-erių vartininkas Robertas Greenas („Queens Park Rangers“). Dėl traumų į net kandidatų sąrašą nebuvo įtraukti ir du Londono „Arsenal“ saugai Jackas Wilshere'is ir Alexas Oxlade'as-Chamberlainas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.