I. Pankratjevui – klausimai apie W. Rooney ir anglų futbolą

Lietuvos rinktinės treniruotė Vemblio stadione.<br>M.Suslavičiaus nuotr.
Lietuvos rinktinės treniruotė Vemblio stadione.<br>M.Suslavičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius, specialiai lrytas.lt, Londonas

Mar 26, 2015, 8:44 PM, atnaujinta Jan 8, 2018, 4:45 AM

Igorį Pankratjevą Vemblio stadione atakavo klausimai apie Harry Kane'ą, Wayne'ą Rooney ir Anglijos futbolą, bet Lietuvos rinktinės strategas pademonstravo, kad garsiosios pavardės jo ir ekipos pečių neslegia.

Prieš rungtynes su Anglijos rinktine atrankoje į „Euro 2016" turnyrą lietuviai treniravosi tik stebimi žurnalistų, tačiau penktadienį jų laukia visiškai kitokia atmosfera. I.Pankratjevo ir Lietuvos rinktinės pasirodymą seks 90 tūkstančių futbolo aistruolių, visiškai užpildžiusių legendinį stadioną.

„Tokiomis sąlygomis nėra lengva ir treneriui. Nemanau, kad mano žaidėjai mane penktadienį girdės“, – šypsojosi I.Pankratjevas.

Bet svarbiausia, kad stratego žodžius ekipa išgirstų per treniruotes, nes anglai, be abejonės, jau nuo pirmų sekundžių mėgins įmušti, o Giedriui Arlauskiui svarbiausia nepraleisti greito įvarčio.

„Turime atsilaikyti per pirmąsias penkiolika dvidešimt minučių, o tada rasti progą“, – sakė I.Pankratjevas. Jo komandai E grupėje pavyko iškovoti dvi pergales. Ekipa tiek pat kartų ir pralaimėjo, o anglai tikisi pratęsti pergalingą kelią.

I.Pankratjevas dar nėra nusprendęs, kokią sudėtį pasirinks penktadienio rungtynėms. „Yra keletas klausimų. Žinau 80 proc. sudėties“, – sakė I.Pankratjevas, nepasidavęs anglų žurnalistų bandymams išpešti daugiau apie komandos žaidimo braižą.

Bet I.Pankratjevas neslepia – Lietuvos rinktinei teks žaisti labai kompaktiškai, nes greiti, patyrę ir meistriški Anglijos žaidėjai platų futbolą išnaudotų įvarčių fiestai.

Matė anglų herojų

Anglijoje žiniasklaidoje daugiausia kalbama apie „Tottenham Hotspur“ puolėją Harry Kane'ą. Rezultatyviausias anglų futbolininkas Anglijos „Premier“ lygoje pirmą kartą sulaukė šaukimo į vyrų rinktinę. Tikimasi, kad jis debiutuos mače su Lietuva, tačiau Roy'us Hodgsonas to nepatvirtino. Anglijos žurnalistai domėjosi, ar I.Pankratjevas yra ką nors girdėjęs apie šių dienų jų herojų.

„Statistika kalba pati už save. Jeigu žaidėjas „Premier“ lygoje ar taurės varžybose įmuša 29 įvarčius, ką nors daugiau pridėti sunku“, – sakė jis.

I.Pankratjevas pažymėjo, kad yra ne tik per televiziją matęs H.Kane'ą, bet ir gyvai.

„Mačiau, kai jis žaidė jaunimo iki 21 metų komandoje. Tai visapusiškas futbolininkas. Negali sakyti, kad jis taraninio stiliaus žaidėjas“, – sakė I.Pankratjevas.

- Ką reikštų Lietuvos futbolui pergalė Vemblio stadione?

– Mes į viską žiūrime realiai. Nesvajojame, bet tikimės teigiamo rezultato. Žaisime pirmą kartą su Anglija, tad jau tai yra istorija.

– Ką darysite, kad Lietuvos rinktinės nesukaustytu įtampa prieš tiek sirgalių?

– Visos šios trumpos stovyklos metu dažnai apie tai kalbėjome. Nė vienas mūsų žaidėjas nėra rungtyniavęs prie tokios auditorijos, tad dirbame ir psichologiškai.

- Lietuvos rinktinė praeityje iškovojo lygiąsias su Italija. Ar dabar ši komanda turi tokio potencialo?- Taip. W.Rooney tapo komandos kapitonu. Ką manote apie šį futbolininką?

Pastaruoju metu man labai patinka Anglijos žaidimas. Komandoje yra vyresnių žaidėjų, bet ji – ženkliai jaunesnė. Jaunimas suteikė daug greičio ir galimybių kurti. W.Rooney dar jaunas, o yra sužaidęs šimtą rungtynių. Dabar jis yra labai geros sportinės formos.

- Ar jau nusprendėte, kas žais penktadienį?

– Ne visai. 80 proc. yra nuspręsta, bet dar liko keletas klausimų.- Kokie jie?- Tai savotiška paslaptis.

- Anglijos rinktinė – jūsų mėgstamiausia?

– Šiuo metu ši komanda labai patinka. Jeigu lyginsime ankstesnius Anglijos rinktinės laikus, futbolas buvo liūdnesnis. Dabar žaidėjai įnešė naujo vėjo. Ir tie futbolininkai savo klubuose yra vieni lyderių.

- Ar ekipos nekamuoja traumos?

– Turime smulkių traumų, bet šiaip viskas juda sklandžiai. Neturėjome daug dienų pasirengti, bet viskas pakankamai gerai. – Ar tos traumos gali turėti įtakos starto sudėčiai?- Dėl to ir neesame visko nusprendę. Tai šiek tiek susiję.

- Buvęs rinktinės treneris Algimantas Liubinskas siūlė atiduoti kraštus anglams, atsisakyti minčių apie kamuolio kontrolę. Kitaip tariant, statyti autobusą. Ar taip ir bus?

– Turėsime žaisti kompaktiškai, bet negalima aklai atiduoti visko. Jų kraštai yra labai geri, tad galima prisidaryti problemų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.