Iššūkis Anglijos rinktinės treneriui – ištarti lietuvių pavardes

R.Hodgsonas nenorėjo atskleisti, ar rungtynėse su Lietuva leis žaisti H.Kane'ui.<br>AP nuotr.
R.Hodgsonas nenorėjo atskleisti, ar rungtynėse su Lietuva leis žaisti H.Kane'ui.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius, specialiai lrytas.lt, Londonas

Mar 26, 2015, 5:00 PM, atnaujinta Jan 8, 2018, 5:14 AM

„Aš netgi negaliu ištarti kai kurių pavardžių“, – šypsojosi Roy Hodgsonas. Anglijos rinktinės strategas ketvirtadienį Londone atlaikė televizijos, radijo ir rašančių žurnalistų spaudos konferencijas, kuriose kalbėjo ne tik apie rungtynes su Lietuvos rinktine, bet ir apie savo ateitį bei Anglijos pažibą Harry Kane'ą.

Lietuvos rinktinės futbolininkai legendiniame Vemblio stadione su anglais rungtyniaus penktadienį 21 val. 45 min. Anglijos rinktinė E grupėje dar nėra patyrusi nė vieno pralaimėjimo ir nė neabejoja, kad pratęs seriją.

„Stebėjome varžovų žaidimo stilių ir manome, kad apie juos žinome pakankamai. Žmonės dabar daugiau žino apie Anglijos „Premier“ lygos futbolininkus, bet aš tikiuosi, kad apie lietuvius sužinojome pakankamai. Tikiuosi, žaidėjai yra pasirengę daryti tai, ką reikia“, – sakė R.Hodgsonas.

Jis neatsakė į vieną svarbiausių britų klausimų – ar „Tottenham Hotspur“ puolėjas ir naujoji Anglijos žvaigždė H.Kane'as debiutuos rungtynėse su Lietuva.

„Esu tikras, kad jis per vieną iš dviejų mačų tikrai debiutuos“, –apie dvikovas su lietuviais ir kontrolines rungtynes su Italija kalbėjo R.Hodgsonas.

Anglijos žiniasklaidoje šią savaitę verda kalbos apie futbolo reformas. Kai R.Hodgsonas į rinktinę pakvietė H.Kane'ą, Anglijos futbolo asociacija (FA) paskelbė ketinanti įdiegti naują sistemą, kuri padės ugdyti jaunuosius talentus.

H.Kane'as yra rezultatyviausias anglas Anglijos „Premier“ lygoje, bet šansą „Hotspur“ komandoje gavo tik tada, kai neefektyviai ėmė žaisti keletas legionierių. Būtent į savo auklėtinių ugdymą ir legionierių limitą yra nusitaikiusi FA, kuri pavyzdžiu laiko H.Kane'o istoriją.

„Man malonu, kad vis labiau gilinamasi į šią problemą. Gerai, kad ketiname atsisukti į talentingus žaidėjus iš akademijų, – sakė R.Hodgsonas. – FA ir „Premier“ lyga mėgina įvairiausius būdus, tačiau didžiausias klausimas – ar klubai ir treneriai pasirengę suteikti šansą šiems žaidėjams?“

Britų laikraščiuose taip pat kalbama apie R.Hodgsono galimybes su komanda dirbti ir po būsimo Europos futbolo čempionato. „Viskas priklauso nuo Roy ir FA. Jis – fantastiškas treneris ir labai naudingas komandai. Tikiuosi, jie susės ir išspręs reikalus“, – sakė Wayne'as Rooney.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.