Ar anglų žvaigždė R.Sterlingas gali tapti naujuoju M. Balotelli?

Neįtikėtini gebėjimai valdyti kamuolį ir it deimantai nušlifuoti įvarčiai Raheemą Sterlingą užkėlė ant pjedestalo. Per pastaruosius dvejus sezonus jo pavardę sporto žurnalistai Anglijoje tardavo bene dažniausiai. Ir ne veltui. R.Sterlingas anglams dovanojo daugybę nuostabių akimirkų ir aikčioti vertė ne tik „Liverpool“ aistruolius, bet ir Anglijos rinktinės gerbėjus.

Daugelis tikisi, kad R.Sterlingo elgesys – tik klaida.<br>AFP/Scanpix nuotr. iš archyvo
Daugelis tikisi, kad R.Sterlingo elgesys – tik klaida.<br>AFP/Scanpix nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 20, 2015, 11:30 AM, atnaujinta Jan 6, 2018, 9:36 AM

Tačiau situacija keičiasi. Kamuoliu žongliruoti jis tebemoka, bet Anglijos žiniasklaidoje antraštes užvaldė R.Sterlingo triukai už aikštės ribų.

Praėjo vos dvi savaitės, kai Angliją sudrebino nesankcionuotas 20 metų futbolininku interviu, kur jis pareiškė, kad atmetė naują „Liverpool“ sutarties pasiūlymą, kuriame – 138 tūkstančių eurų savaitinė alga ir R.Sterlingas vėl atsidūrė nemalonioje situacijoje.

Per tris dienas R.Sterlingas atsirado ant dviejų didžiausius pardavimus Didžiojoje Britanijoje turinčių laikraščių pirmųjų puslapių.

Nuotraukose jis traukė dūmą per kaljaną ir kvėpavo azoto oksidu, dar žinomu juoko dujų pavadinimu.

Toliau muša įvarčius

Kontroversijos nepalietė R.Sterlingo žaidimo aikštėje – jis mušė į lietuvių vartus per „Euro 2016“ atranką ir pasižymėjo „Liverpool“ klube pirmadienį. Tačiau pastaruoju metu R.Sterlingas atsidūrė negatyvių reakcijų centre, nors pats norėtų švęsti įvarčius ir gerus savo pasirodymus.

„Jauni žaidėjai padaro klaidų. Svarbiausia, kad jie iš jų mokytųsi“, – sakė „Liverpool" treneris Brendanas Rodgersas.

Bet kol R.Sterlingas aikštėje atrodys įspūdingai, „Liverpool“ sirgaliai už jį stos mūru. Kai jis įmušė įvartį į „Newcastle United“ vartus, sirgaliai jį lydėjo plojimais, o kai futbolininkas buvo pakeistas, šie vėl dainavo savo dievaičiui.

Kiek kitokia atmosfera buvo „Anfield“ stadione penktadienį, kai R.Sterlingas kalbėjo apie naująją „Liverpool“ uniformą. Pasak britų žiniasklaidos R.Sterlingui atsakinėjant į klausimus vienas gerbėjų sušuko: „Žiūrėk, kad su ja matytume tave ir kitą sezoną“.

Nurašo jaunystei

R.Sterlingas skandalą sukėlusiame interviu BBC, apie kurį „Liverpool“ klubas nebuvo informuotas, teigė, kad derybos su komanda dėl naujos sutarties įstrigo iki sezono pabaigos. Jis atskleidė, kad būtų pasirašęs naują sutartį, jeigu ši būtų pasiūlyta pernai. R.Sterlingas pabrėžė, kad nesileis į kalbas apie 2017 metais baigsiančią galioti sutartį iki sezono pabaigos – ir nesvarbu, kiek „Liverpool“ pasiūlys.

B.Rodgersas neslėpė – futbolininko komentarai jį nustebino, o pirmadienį jis buvo šokiruotas, kai laikraščiuose išvydo R.Sterlingą, kvėpuojant azoto oksidu. Pastarasis apsvaigina žmogų, o šis gali ir prarasti sąmonė.

„Nemanau, kad tai turėtum daryti, jeigu esi aukščiausios rūšies sportininkas. Tiesiog taip yra, – sakė B.Rodgersas. – Aš pakalbėsiu su juo apie tai. Mes norime žaidėjų, kurie yra itin profesionalūs ir susitelkę į žaidimą. Žinau, kad jis toks yra.“

Jamaikoje gimęs R.Sterlingas „Liverpool“ klube ir Anglijos rinktinėje debiutavo, kai buvo 17 metų. 19-os jis buvo pasirinktas žaisti pasaulio futbolo čempionate, o B.Rodgersas jį vadino vienu geriausių jaunųjų talentų Europoje.

Buvęs „Liverpool“ kapitonas Jamie Carragheris skatina vaikiną nešvaistyti talento.

„Jis turi būti paskutiniuosiuose puslapiuose (sporto), o ne pirmuosiuose. Štai jo pastarųjų mėnesių problema. Bet jis jaunas. Taip, jis padarė keletą klaidų, bet tikėkimės, kad iš to pasimokys“, – sakė J.Carragheris.

Panašėja į M. Balotelli?

„Liverpool“ klube nuo 2014 metų žaidžia ir skandalingasis italas M.Balotelli. Jam niekaip nepavyksta įsitvirtinti pagrindinėje komandoje. Futbolo specialistai teigė, kad jis – per tingus, todėl B.Rodgersas futbolininko ir nesirenka. M.Balotelli yra išgarsėjęs keisčiausiais poelgiais. Aikštėje jis ne vieną kartą neleido komandos draugams mušti baudinio, o už aikštės ribų elgėsi dar keisčiau.

2010 metų birželį M.Balotelli su grupe draugų vienoje Milano picerijoje šaudė oriniais ginklais. Tais pačiais metais M.Balotelli buvo nufotografuotas su žinomais mafijozais, yra savo namuose šaudęs fejerverkus ir taip juos padegęs.

Buvęs M.Balotelli treneris Roberto Mancini kartą futbolininką pavadino pakvaišusiu.

Futbolo sirgaliai baiminasi, kad R.Sterlignas nepasuktų M.Balotelli keliu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.