FIFA Lietuvos futbolui tylomis šiemet atseikės 730 tūkst. eurų

FIFA prezidentu praėjusį penktadienį perrinktam 79-erių Seppui Blatteriui daugelio valstybių futbolo federacijų palankumą galėjo pelnyti ir jo dosnumas. bloomberg.com skelbia neviešinamą FIFA informaciją, kad 2015 metais kiekviena iš 209-ių  futbolo federacijų, tarp jų ir Lietuvos, sulauks nemenkos piniginės injekcijos. Visos federacijos į savo banko sąskaitas gaus po 300 tūkst. JAV dolerių ir papildomai po pusę milijono dolerių už finansiškai sėkmingą 2014-ųjų pasaulio čempionatą.

LFF vadovas Julius Kvedaras gali džiaugtis – FIFA šalies federacijai turėtų pervesti apie 800 tūkst. eurų.<br>M.Patašius
LFF vadovas Julius Kvedaras gali džiaugtis – FIFA šalies federacijai turėtų pervesti apie 800 tūkst. eurų.<br>M.Patašius
S. Blatteris FIFA vadovauja jau beveik du dešimtmečius.<br>AP nuotr.
S. Blatteris FIFA vadovauja jau beveik du dešimtmečius.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

Jun 1, 2015, 7:02 PM, atnaujinta Nov 25, 2017, 4:25 AM

Tai reiškia, kad Lietuvos futbolo federacija (LFF) su jos vadovu Juliumi Kvedaru šiemet susižers net 800 tūkst. dolerių (730 994 eurų) papildomų įplaukų iš FIFA. Kiekviena federacija taip pat turi galimybę prašyti dar daugiau lėšų, kurias galėtų skirti stadionų statymui ir infrastruktūros gerinimui ar specialiems projektams.

Manoma, kad tokia S. Blatterio dosnumo taktika padeda į savo pusę palenkti net tokias turtingas valstybes kaip Vokietija, Italija, JAV ar Anglija. Tarp pinigų laukiančių ir šiomis dotacijomis besidžiaugiančių yra ir Lietuva, kuri negali pasigirti nei stadionais, nei futbolu, nei stipria nacionaline komanda.

 Vis tik LFF vadovai šiandien viešai teigė, kad FIFA prezidento rinkimuose Ciuriche mūsų šalies delegatas LFF vadovas J.Kvedaras laikėsi vieningai su visa Europa ir savo balsą atidavė pralaimėjusiam Jordanijos princui Alį bin al-Husseinui.

FIFA prezidento rinkimuose S.Blatteris per pirmąjį balsavimo turą gavo 133 balsus, o Jordanijos princas – 73. Nors turėjo vykti antrasis balsavimas, Ali bin al-Husseinas atsiėmė kandidatūrą, nes nematė prasmės kovoti toliau.

blomberg.com atskeidė, kad dar labiau pasiseka tiems,kurie prasiskina kelią į FIFA vykdomąjį komitetą. Jo nariai per metus uždirba kiek daugiau nei 274 tūkst. eurų ir mėgaujasi prabanga – skraido pirmąją klase, gyvena brangiausiuose viešbučiuose ir mėgaujasi kitais privalumais – 274 eurų dienpinigiais ir visų išlaidų padengimu.

Iš lietuvių vienintelis buvęs LFF vadovas Liutauras Varanavičius yra susipažinęs su FIFA veikla iš arčiau. Jis savu laiku priklausė UEFA vykdomajam komitetui, tačiau 2011 metais neteko vietos, kai rinkimuose pralaimėjo rusui Sergejui Fursenkai. Pastarasis buvo glaudžiai susijęs su Rusijos dujų milžine „Gazprom“, kuri vėliau tapo stambia UEFA rėmėja.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.