Šiurkščių klaidų pridariusiai Lietuvos rinktinei – estų antausis

Lietuvos rinktinė mače su estais pridarė daug klaidų.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Lietuvos rinktinė mače su estais pridarė daug klaidų.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 5, 2015, 6:34 PM, atnaujinta Oct 17, 2017, 8:33 AM

Mariaus Žaliūko perdavimas vartininkui, Deivydo Matulevičiaus perdavimas netoli lietuvių vartų esančiam varžovų puolėjui ir per plauką įvarčiu nesibaigęs neapskaičiuotas Giedriaus Arlauskio šuolis. Lietuvos rinktinė „Euro 2016“ atrankos rungtynėse su Estijos futbolininkais privertė rimtai pasinervinti į Taliną atvykusius sirgalius. Nors minėtos klaidos įvarčiais nevirto, estams pavyko pasinaudoti neužtikrintu G.Arlauskio žaidimu – šeimininkai iškovojo pergalę 1:0.

Komentarai. I.Pankratjevo komentarą apie atsistatydinimą ir žaidėjų mintis apie pralaimėjimą skaitykite čia.

Kitas. Lietuvos rinktinė antradienį – rugsėjo 8 dieną – LFF stadione žais kitas „Euro 2016“ atrankos rungtynes. Lietuviai namuose susitiks su San Marinu.

Įvartis. 71 minutę Konstantinas Vassiljevas iš baudos aikštelės krašto galingai smūgiavo tiesiai į G.Arlauskį. Aukštai skriejusio kamuolio lietuvių vartininkas neatrėmė ir estai šventė įvartį.

Statistika.

Estija – Lietuva

Kamuolio kontrolė: 53 proc. – 47 proc.

Kampiniai: 8 – 2

Pavojingos atakos: 29 – 24

Smūgiai (į vartų plotą): 12 (2) – 10 (5)

Geltonos kortelės: 2- 3

Raudonos kortelės: 0 -0

Nuošalės: 1 – 1

Atlikti perdavimai (pavykę perdavimai): 332 (284) – 266 (216)

Mačas.

Lietuvos rinktinė jau pirmojoje atakoje „įmetė“ kamuolį į baudos aikštelę, bet D.Matulevičius atsidūrė nuošalėje. Netrukus lietuviai greitai apsigynė nuo estų išpuolio ir vėl kairiuoju kraštu ieškojo progos. Estai ir toliau gynėsi patikimai. 

4 minutę M.Aksalu teko palikti vartų liniją, kai lietuviai skersavo kamuolį į baudos aikštelę.

Jau po trijų minučių Lietuvos rinktinės sirgaliai susitingo, o estai įsitempė. Visiškai netyčia nuo gynėjo atšokęs kamuolys atsidūrė prie estų puolėjo kojų, o šis – baudos aikštelėje. S.Zenjovas mėgino suklaidinti vieną gynėją, kad galėtų patogiai smūgiuoti, bet krito ant žemės. Teisėjas pražangos neįžvelgė.

Per pirmąsias 15 minučių sirgalių futbolininkai nedžiugino. Tiek estai, tiek lietuviai smūgiavo tik iš toli, nes į baudos aikštelę patekti nepavykdavo.

17 minutę Lietuvos rinktinė tiesiog prašėsi įvarčio. Iš pradžių perdavimą G.Arlauskiui atliko M.Žaliūkas, nors netoli vartininko buvo S.Zenjovas. Ir nors pavyko išvengti įvarčio, D.Matulevičius kone pakartojo tokią pat situaciją. Šįkart jis atmetė kamuolį atgal, o ten jį priėmė S.Zenjovas. G.Arlauskis jau buvo išbėgęs ir jam pavyko išmušti kamuolį, nors estų žaidėjas ketino pergudrauti Lietuvos vartininką iš Anglijos „Premier“ lygos.

29 minutę visiškai be reikalo geltonos kortelės prisiprašė D.Matulevičius. Dėl jos puolėjas praleis dvikovą su San Marinu.

32 minutę V.Slivka turėjo progą dviems lietimams ir smūgiui į vartus, tačiau pritrūko tikslumo ir rimtesnės kovos jau vartininko aikštėje. 

36 minutę G.Arlauskio šoko į kairįjį kraštą, kai į baudos aikštelę skersuotą kamuolį lengvai galva mušė J.Lindpere'as.

42 minutę V.Slivka turėjo nuostabią progą, kai jam nuo estų gynėjų atšoko kamuolys. V.Slivka susistabdė kamuolį ir turėjo daug laiko bei erdvės nusitaikyti, tačiau smūgiavo tiesiai į vartininką, o ir smūgis buvo silpnas.

Pirmasis kėlinys baigėsi 0:0.

M.Panka praėjus porai minučių po antroj kėlinio starto iš toli smūgiavo į vartus, bet estų vartininkas buvo pasirengęs.

G.Arlauskis visa širdimi dėkojo M.Žaliūkui, kuris po neįtikėtinai grubios vartininko klaidos praktiškai ištraukė kamuolį į vartų. Epizodas nutiko 50 minutę.

F.Černychas turėjo analogišką progą, kokią pirmajame kėlinyje turėjo V.Sliva. Tik F.Černychas 56 minutę smūgiavo ne įvartininką, o virš virpsto.

D.Matulevičius šiose rungtynėse nespindėjo ir sunkiai rado vietą aikštėje, tad I.Pankratjevas 62 minutę puolėją pasodino ant suolo ir leido pasireikšti Lukui Spalviui.

Grubiai sužaidęs M.Žaliūkas 65 minutę gavo geltonąją kortelę ir dėl jų skaičiaus kartu su D.Matulevičiumi praleis rungtynes su San Marinu.

69 minutę prie „geltonųjų“ klubo prisidėjo ir D.Česnauskis.

71 minutę Konstantinas Vassiljevas pasiuntė kamuolį į lietuvių vartų virpstą. 79 minutę po skersuoto perdavimo puikią progą turėjo D.Petravičius, tačiau po keitimo pasirodęs žaidėjas nenukreipė kamuolio į vartus – gynėjas sutrukdė mušti galva.

Lietuvos rinktinės žaidimas vis prastėjo, o estai žaidė drąsiai. 

***

Vaizdas. Po šešių turų Europos čempionato atrankoje lietuviai turi šešis taškus ir lenkia tik San Marino komandą, kuri turi vos vieną tašką. Lietuviai tašku atsilieka nuo Estijos, dviem – nuo slovėnų. Anglijos rinktinė su 18 taškų – pirma, o 12 taškų turintys šveicarai – antri.

Starto sudėtis. Lietuva: vartininkas – Giedrius Arlauskis, gynėjai – Egidijus Vaitkūnas, Linas Klimavičius, Marius Žaliūkas, Deividas Česnauskis, saugai – Mindaugas Panka, Artūras Žulpa, Vykintas Slivka, Fiodoras Černychas, Arvydas Novikovas, puolėjas – Deivydas Matulevičius.

Estija: M.Aksalu, A.Pikask, R.Klavanas, E.Jaageris, K.Metsas, J.Lindpere'as, A.Dmitrijevas, K.Vassiljevas, T.Teniste, A.Purje, S.Zenjovas.

Tvirtovė. 2001 Metais atidarytas Talino „Al Le Coq arena“ stadionas talpina apie 10 tūkstančių žiūrovų. Estai prognozavo, kad stadione susirinks apie 6,5 tūkstančių žiūrovų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.