Futbolo sirgalių vadas: „Niekur nebuvo taip blogai kaip Taline“

Lietuvos futbolo rinktinės treneriai ir žaidėjai išsekino net pačių ištikimiausių ir kantriausių aistruolių kantrybę. „Dauguma tų žaidėjų nenusipelnė žaisti Lietuvos rinkitinėje. Ką jau kalbėti apie jų trenerį“, – sekmadienį socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje rėžė legendinis lietuvių aistruolių grupės „Pietų IV“ vadas Ingvaras Butautas.

Futbolo aistruolių kantrybė išseko.
Futbolo aistruolių kantrybė išseko.
I.Butautas siūlo trenerių štabui kuo greičiau trauktis iš savo postų.<br>V.Balkūno nuotr,
I.Butautas siūlo trenerių štabui kuo greičiau trauktis iš savo postų.<br>V.Balkūno nuotr,
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

Sep 6, 2015, 9:58 AM, atnaujinta Oct 17, 2017, 7:37 AM

Šeštadienį Lietuvos futbolininkai Taline 0:1 pralaimėjo Europos čempionato atrankos rungtynes Estijai ir E grupėje su 6 taškais po 7 rungtynių lieka penkti.

Estai surinko 10 taškų.

Lietuviai lenkia tik San Marino (1) ekipą, su kuria žais antradienį Vilniuje.

I.Butautas siūlo trenerių štabui kuo greičiau trauktis iš savo postų.

„Aš buvau Fareruose, kai pralaimėjome ten, ir Lichtenšteine, kai gavome ten. Nei vienur, nei kitur aš nesijaučiau taip blogai, kaip vakar Taline. Nes ir Fareruose, ir Lichtenšteine tai atrodė „fuksas“, – rašė I.Butautas. – Vakar tai atrodė logiška viso etapo žaidimo pasekmė.

Aš visada kritikuoju tuos aistruolius, kurie užvaro ant savo komandos, kai tai ir taip sunku pralošus. Bet jeigu vakar į tribūna skriejusi „maikė“ būtų atlėkusi man, aš ją būčiau atmetęs atgal.

Dauguma tų žaidėjų nenusipelnė žaisti Lietuvos rinktinėje.

Ką jau kalbėti apie jų trenerį. Savigarbos turint atsistatydinimo pareiškimas turėtų būti padėtas ant stalo pirmadienį 10 valandą (ar kada ten LFF dirbti pradeda). Ir geriausia – viso štabo.

Beje, Lietuvos rinktinės problema panaši į „pabėgelių“ problemą. Išsprendžiama gana paprastai, bet tam trūksta „politinės valios“. Tas ir yra blogiausia.“

Rungtynių statistika

Estija – Lietuva 1:0 (0:0).

Talino „A. Le Coq“ stadionas.

Teisėjas – Oliveris Drachta (Austrija).

Įvartis: 71 min. Konstantinas Vassiljevas (Estija).

Įspėti: 79 min. Atsas Purje, 87 min. Aleksandras Dmitrijevas (Estija); 30 min. Deivydas Matulevičius, 65 min. Marius Žaliūkas, 69 min. Deividas Česnauskis (Lietuva).

Lietuvos rinktinė: Giedrius Arlauskis; Egidijus Vaitkūnas, Linas Klimavičius, Marius Žaliūkas, Deividas Česnauskis (79 min. Georgas Freidgeimas); Fiodoras Černychas, Mindaugas Panka (78 min. Deimantas Petravičius), Artūras Žulpa, Vykintas Slivka, Arvydas Novikovas; Deivydas Matulevičius (63 min. Lukas Spalvis).

Atsarginiai: Emilijus Zubas, Vytautas Černiauskas, Tadas Kijanskas, Andrius Bartkus, Vaidas Slavickas, Vytautas Lukša, Karolis Chvedukas, Linas Pilibaitis, Saulius Mikoliūnas.

Estijos rinktinė: Mihkelis Aksalu, Arturas Pikkas, Ragnaras Klavanas, Enaras Jaageris, Taijo Teniste; Aleksandras Dmitrijevas, Karolis Metsas, Joelis Lindpere (67 min. Kenas Kallaste), Konstantinas Vassiljev (90+3 min. Siimas Lutsas), Sergejus Zenjovas, Atsas Purje (86 min. Sanderis Puri).

Atsarginiai: Sergejus Pareiko, Pavelas Londakas, Alo Barengrubas, Dmitrijus Kruglovas, Igoris Subbotinas, Ingemaras Teeveris, Markus Jurgensonas, Gertas Kamsas, Nikita Baranovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.