Rusijos rinktinei Moldovoje – ir „Putin ch...“, ir plakatai

Moldovos sirgaliai nebuvo tolerantiški Ruijos rinktinės atžvilgiu.<br>APF nuotr.
Moldovos sirgaliai nebuvo tolerantiški Ruijos rinktinės atžvilgiu.<br>APF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 10, 2015, 3:50 PM, atnaujinta Oct 10, 2017, 9:48 PM

Rusijos futbolo rinktinei penktadienį teko nemenkai paplušėti aikštėje, kad galėtų iš Moldovos sostinės išsivežti pergalę prieš šios šalies nacionalinę ekipą. Tačiau užtildyti vietos futbolo aistruolių rusų komandai nepasisekė – beveik visą akistatą tarp Moldovos ir Rusijos rinktinių futbolo aistruoliai traukė jau vos ne himnu tapusią politinę dainelę „Putin chuilo“, degino deglus ir švilpė išgirdę rusišką diktoriaus pranešimą.

Prisijunkite prie lrytas.lt sportas sirgalių komandos ir tapkite nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite PATINKA arba LIKE.

Penktadienį 2016-ųjų Europos futbolo čempionato G grupės atrankoje Moldovoje žaidė šios šalies rinktinė ir Rusijos komanda. Tik pergalė prieš moldavus rusams galėjo suteikti šiek tiek ramesnio gyvenimo – galimybę įsitvirtinti 2-oje grupės vietoje. Rusija „Zimbru“ stadione 2:1 įveikė oponentus.

Dar prieš šią akistatą Rusijos žiniasklaida sužinojo, kad moldavai nebus tolerantiški varžovams – po rusų armijos Krymo aneksijos, pagalbos Rytų Ukrainos separatistams ir prieš porą dešimtmečių vykusių Padniestres įvykių Rusija nelaikoma draugiška kaimyne.

Jau prieš mačą portalo championat.com žurnalistas piktinosi, kad vietos sirgaliai dainuoja politiškai nekorektišką dainelę apie Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną – „Putin chuilo“. Šią dainelę sukūrė Ukrainos futbolo aistruoliai po to, kai Rusija su „žalių žmogeliukų“ pagalba užpuolė šią šalį ir aneksavo Krymą.

Agentūros TASS žurnalistai suskubo tikinti, kad dainą apie V.Putiną dainavo labai maža dalis sirgalių, o didžioji dalis tam prieštaravo. Tačiau tai buvo akivaizdus melas. Jie tik pusę žodžio užsiminė, kad stadione buvo pakabinti plakatai, reikalaujantys grąžinti Ukrainai Krymą ir nelįsti į kaimyninių šalių gyvenimą su savo armija. Taip pat sirgaliai švilpė, kai stadiono diktorius informaciją teikė rusų kalba.

„Mes suprantame, kad galime iš UEFA gauti baudą ar net rimtesnę nuobaudą – stadiono diskvalifikaciją. Moldovoje yra žmonių, kurie nemėgsta Rusijos, tačiau noriu pabrėžti, kad tai labai maža dalis žmonių“, – agentūra TASS išplatino Moldovos futbolo federacijos generalinio sekretoriaus Viktoro Dagi žodžius ir pridūrė, kad sirgaliai itin prasižengė, kai parodė du plakatus su keltų simbolika.

Juos, anot TASS, tarptautinė futbolo visuomenė laiko rasistiniais ženklais ir dėl to Moldovai atsirūgs už išsišokimus.

Teigiama, kad dėl šio mačo UEFA Drausmės komisijai rinktis liepė pirmadienį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.