Mestas kaltinimas: Albanija pergalę prieš Armėniją nusipirko

Albanijos futbolo rinktinė namie sutikta kaip didvyrė.<br>APF nuotr.
Albanijos futbolo rinktinė namie sutikta kaip didvyrė.<br>APF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 13, 2015, 8:25 PM, atnaujinta Oct 10, 2017, 5:52 AM

Daug kam netikėta staigmena gali tapti didžiausiu skandalu. Albanijos futbolo rinktinė 2016-ųjų atrankoje I grupėje užėmė antrąją vietą, į priekį užleidusi tik Portugaliją. Tačiau jau antradienį vienas iš Serbijos leidinių – Kurir – pranešė, kad paskutiniajame grupės mače albanai nusipirko pergalę prieš Armėniją. Mesto kaltinimo suma – 2 mln. eurų.

Serbijos laikraštis tikino, kad albanai sumokėjo keturiems Armėnijos futbolininkams po 500 tūkst. eurų, o pergalingose rungtynėse albanai net 3:0 sumušė armėnus. Pastaroji rinktinė iki šio mačo buvo surinkusi vos 2 taškus ir buvo grupėje paskutinė.

Šnekama, kad UEFA turėtų po tokių pranešimų imtis tyrimo. Jei taip atsitiktų, kad kaltinimai pasitvirtintų, Albanijos komanda būtų diskvalifikuota, o jos vietą užimtų trečia likusi Danija. Tuomet dėl kelialapio į Europos čempionatą Prancūzijoje atkrintamuosiuose mačuose kovotų Serbija.

Tris taškus ir iškovotų 14-os Albanija ne laimėjo, o jau buvo skirti UEFA drausmės komisijos. Išvykoje Serbijoje per rungtynes su šios valstybės komanda pirmojo kėlinio pabaigoje aikštėje pasirodė nepilotuojamas aparatas – dronas – ant kurio kabėjo Albanijos vėliava.

Vienas iš serbų žaidėjų siekė nuplėšti vėliava, to daryti neleido albanas ir prasidėjo masinės muštynės. Rungtynės buvo nutrauktos – UEFA po incidento nutarė serbams skirti pralaimėjimą 0:3, nubraukti 3 taškus ir įpareigojo du grupės mačus žaisti išvykoje

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: kandidatų komentarai po pirmojo prezidento rinkimų turo