Prancūzai ramina: kitų metų Europos futbolo čempionate bus saugu

Kaip teroro aktai Paryžiuje atsilieps Europos futbolo čempionatui, kuris 2016-ųjų vasarą vyks Prancūzijoje? Turnyro šeimininkai žada, kad saugumas stadionuose bus garantuotas.

Vengrijos futbolininkai po 44 metų pelnė teisę žaisti Europos čempionate.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Vengrijos futbolininkai po 44 metų pelnė teisę žaisti Europos čempionate.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

Nov 17, 2015, 9:05 AM, atnaujinta Oct 4, 2017, 3:51 AM

Teroristai Paryžiuje taikėsi ir į futbolą, o sprogimų Sen Deni stadione skeveldros pataikė ir į 2016 metų Europos čempionatą.

Antradienį vakare paaiškės paskutinės dvi „Euro 2016“ dalyvės, o po mėnesio Paryžiuje suplanuota burtų traukimo ceremonija, kuri 24 komandas suskirstys į šešias grupes.

Po teroristų atakų Paryžiuje daugelio šalių aistruoliai sunerimo, ar bus saugu Prancūzijos stadionuose?

Jau girdėti ir siūlymų atšaukti arba perkelti čempionatą, bet kol kas jie rimtai nesvarstomi.

„Euro 2016“ vyks dešimtyje miestų.

„Anksčiau jau ne kartą sakiau: saugumas yra svarbiausias dalykas, – „L’Equipe“ kalbėjo organizacinio komiteto pirmininkas Jacques’as Lambert’as. – Esu šokiruotas dėl aukų skaičiaus, bet, deja, nesu labai nustebęs.“

Europos čempionatas Prancūzijoje bus svarbiausias sporto įvykis nuo 1998-ųjų, kai šalis rengė pasaulio futbolo čempionatą.

Komentuodamas kalbas apie „Euro 2016“ atšaukimą J.Lambert’as pripažino, kas „viskas įmanoma“, nes niekas negali šimtu procentų garantuoti, kad nebus teroro išpuolių.

Galima garantuoti saugumą stadionuose, bet dešimtyje miestų bus įrengtos ir aistruolių zonos, kur bus galima stebėti kovas dideliuose ekranuose. Čempionate vyks 51 rungtynės, todėl bus dar 51 proga teroro aktams.

Penktadienio vakarą teroro banga Paryžiuje prasidėjo prie stadiono, kuriame numatytas „Euro 2016“ atidarymo mačas ir finalas. Jame yra 80 tūkst. vietų.

Sprogimų metu stadione vyko Prancūzijos ir Vokietijos rinktinių rungtynės. Jos nebuvo sustabdytos, o žiūrovų po mačo buvo paprašyta neskubėti palikti stadiono, nors vartai nebuvo uždaryti.

Tokiu būdu išvengta spūsčių, kuriose ne kartą yra žuvę šimtai aistruolių.

UEFA sprendimu šią savaitę per atrankos ir kontrolines rungtynes futbolininkai ryšės juodus gedulo raiščius, o prieš mačus tylos minute bus pagerbiamos teroro aukos. (AP, LR)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.