R. Kadyrovui nepavyks išgelbėti V. Putiną mylinčio futbolininko

Maskvos „Lokomotiv“ klubas atsisakė parduoti Dmitrijų Tarasovą Grozno „Terek“ klubui, atskleidė Čečėnijos lyderis Ramzanas Kadyrovas.

R.Kadyrovas (kairėje) ir V.Putinas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
R.Kadyrovas (kairėje) ir V.Putinas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
R.Kadyrovas norėjo padėti D.Tarasovui.<br>AFP/Scanpix nuotr.
R.Kadyrovas norėjo padėti D.Tarasovui.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 23, 2016, 1:06 PM, atnaujinta Jun 6, 2017, 10:00 PM

D.Tarasovas išgarsėjo praėjusią savaitę, kai „Lokomotiv“ išvykoje žaidė Europos lygos šešioliktfinalio mačą su Stambulo „Fenerbahce“ ekipa. Rusai nusileido šeimininkams 0:2.

Pasibaigus dvikovai, D.Tarasovas nusimetė futbolininko marškinėlius, po kuriais buvo dar vieni, ant kurių puikavosi V.Putino atvaizdas karine uniforma ir užrašas „pats mandagiausias prezidentas“.

Klubas jam už tai skyrė 300 tūkstančių eurų baudą. Būtent tada R.Kadyrovas nusprendė ištiesti pagalbos ranką 28-erių žaidėjui.

„Šis žmogus myli savo prezidentą, myli gimtinę. Norėjau jį perpirkti su visomis baudomis. Tačiau „Lokomotiv“ atsisako jį parduoti. Ką padarysi – tik norėjau jam padėti“, – sakė R.Kadyrovas.

D.Tarasovo išsišokimas Stambulo stadione nevirto rimtomis bėdomis su turkų sirgaliais tik todėl, kad marškinėlius su V.Putinu jis parodė tik keliems sektoriams. Ir tai – žaidėjas buvo nušvilptas. Jei stadiono kameros būtų nukreiptos į rusą, o vaizdas parodytas švieslentėje, buvo galima sulaukti ir riaušių.

Dar prieš mačą D.Tarasovas garsiai ir nedviprasmiškai buvo pareiškęs: „Mes Stambule žaisime futbolą, o ne kariausime su tribūnomis bei turkų tauta“.

Mat Rusijos ir Turkijos santykiai pašlijo po lapkričio 24-osios, kai po daugelio rusų aviacijos oro erdvės pažeidimu, Turkijos naikintuvas numušė Rusijos bombonešį.

300 tūkst. eurų bauda gali būti dar ne viskas. Savo nuobaudą skirs ir UEFA. Jam gresia 10 rungtynių diskvalifikacija. Jeigu jam bus skirta ir dar viena piniginė bauda, „Lokomotiv“ ją išskaičiuos iš žaidėjo atlyginimo.

„Šiuo atveju aiškiai galime matyti drausmės pažeidimą ir provokaciją. Futbolininkas gali būti nubaustas ir labai rimtai nubaustas – diskvalifikacija iki 10 mačų. Taip pat gali kliūti ir „Lokomotiv“ komandai – jai už žaidėjo išsišokimą gali būti skirta piniginė bauda“ – rusų žiniasklaidai dėstė neįvardintas UEFA atstovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.