A lygoje „Žalgiris“ nuo persekiotojų jau atitrūko 5 taškais

Vilniaus „Žalgirio“ ir Klaipėdos „Atlanto“ mačas<br>D.Umbraso nuotr.
Vilniaus „Žalgirio“ ir Klaipėdos „Atlanto“ mačas<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 2, 2016, 7:14 PM, atnaujinta May 17, 2017, 1:45 AM

Antradienį Vilniaus „Žalgiris“ uostamiestyje žaidė Lietuvos futbolo A lygos 20-ojo turo rungtynes su jį turnyro lentelėje persekiojančiu Klaipėdos „Atlantu“. Dar prieš akistatą žalgiriečiai Donovanas Slijngardas ir Egidijus Vaitkūnas tikino, kad tai yra lemiamas mačas su pagrindiniu čempionato oponentu, tačiau jį laimėjo 1:0 (0:0). Tad „Žalgiris“ dabar atitrūko nuo persekiotojų į taškais. Be to, žalgiriečiai dar turi vieną mačą atsargoje. 

Per pirmojo ir antrojo ratų mačus klubai buvo pasidalino po pergalę – savo žiūrovų akivaizdoje klaipėdiečiai laimėjo 2:1, o išvykoje Vilniuje nusileido 0:1.

Mačo baigtį lėmė įvartis, pelnytas 87 minutę – pasižymėjo serbų snaiperis  Andrija Kaludjerovičius. Nors teisėjas pasibaigus pagrindiniam laikui dar pridėjo net 7 minutes, „Atlantas“ neišsigelbėjo nuo nesėkmės. Nuo 83 minutės vilniečiai žaidė mažumoje – dėl parodytos raudonos kortelės aikštę paliko  Eliveltonas.

„Atlantas“ buvo mūsų pagrindinis varžovas. Rungtynės su juo visada būna pačios sunkiausios. Tačiau dabar atsiplėšėme pirmenybėse ir yra truputį ramiau“, – kalbėjo E. Vaitkūnas.

„Žalgirio“ kapitono nuomone, jo komandai yra neparankus „Atlanto“ žaidimo braižas – ilgi, aukšti perdavimai į priekį. Ten kamuolių tyko, kovoja ir atakas kuria greiti žaidėjai. Vienas tokių – prieš porą turų į Klaipėdą iš Prancūzijos grįžęs Andrejus Paniukovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.