D. Česnauskis: „Po pergalių nekalbės, kad „Trakuose“ negerai“

Pastarosios savaitės „Trakų“ futbolo klubui pačios sunkiausios per visą vienuolikos metų gyvavimo istoriją. Apmaudų pralaimėjimą UEFA taurės turnyro atrankoje estų „Nomme Kalju“ klubui sekė pralaimėjimas Kauno „Stumbrui“, Marijampolės „Sūduvai“, išvargta pergalė prieš „Utenį“, paskutinę sekundę paleista pergalė prieš „Lietavą“ ir pralaimėjimas taurės aštuntfinalyje po pratęsimo.

D.Česnauskis<br>T.Bauro nuotr.
D.Česnauskis<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 9, 2016, 2:36 PM, atnaujinta May 16, 2017, 9:52 AM

„Futbole, kaip ir visame sporte būna duobių – niekas nuo to neapsaugotas. Kita vertus, paskutinėse rungtynėse su „Sūduva“ mes žaidėme žymiai geriau, sukūrėme daugiau progų, tik nesugebėjome jų realizuoti. Neįmušame – vėliau kenčiame. Vis tik, paskutinės nors ir pralaimėtos rungtynės parodė, kad mus nurašyti per anksti.

Užtektų gerai sužaisti su „Atlantu“ ir „Žalgiriu“ ir tos duobės kaip nebūtų. Kita vertus, mes ir dabar vis dar esame antroje vietoje“, – oficialiai klubo svetainei kalbėjo kapitonas Deividas Česnauskis.

– Dėl ko ta žaidimo krizė užsitęsė?

– Yra problemų ir nėra ko slėpti. Visų pirma, tai psichologiniai dalykai. Jei ne tos rungtynės Taline, turbūt, kad tiek progų dabar neiššvaistytymėme. Kitas dalykas – traumos. Nuo pat šio sezono pradžios mums nesisekė – tai Mamajevas, tai Krukas, tai Dapkus, tai Šilėnas. Pridėkime dar tai, kad svarbiausiose rungtynėse nebuvo Klimavičiaus ir Valskio. Be to, prasidėjo diskvalifikacijos.

Mūsų suolas nėra pats ilgiausias, o kai netenki tiek žaidėjų, lygiaverčiai pakeisti ne visada gali.

– Kaip manote, kiek žaidėjams atsiliepia šiuo metu susiformavusi neigiama nuomonė apie klubą?

– Negaliu pasakyti. Čia nuo kiekvieno priklauso individualiai. Aš asmeniškai nereaguoju, nes žinau, kad klube situacija neblogėja. Tiesiog šiuo metu reikia atsakyti į kai kuriuos klausimus. O kai bus atsakyta – rezultatą greitai pamatysite. Truputis sėkmės ir baigsis kalbos, kad „Trakuose“ kažkas negerai.

– Pastaruoju metu komanda pirmuosius kėlinius žaidžia geriau nei antruosius. Kur čia šuo pakastas?

Yra priežasčių ir mes jas žinome. Tarkime, Jonavoje komandą iš vėžių išmušė raudona kortelė. Būtų trys taškai – niekas apie tai net nekalbėtų. Su „Sūduva“ „išsimušome“ po keitimų.

- Ką daryti, kad rungtynėse su „Atlantu“ niekas neišsimuštų? Esate pasiruošę rungtynėms?

Toje dvikovoje dėl diskvalifikacijos negalės žaisti Georgios Pelagias. Panašios problemos dėl „negalės žaisti“ mus kamuoja visą antrą sezono dalį. Vis tik, ruošiamės rungtynėms ir eisime kovoti tik dėl pergalės. Kitokių minčių būti net negali.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.