Sugrįžtančiam Jose Mourinho – nemalonus „Chelsea“ trenerio kirtis

J.Mourinho (kairėje) sugrįžta į „Chelsea“ stovyklą, kur dabar karaliauja A.Conte (dešinėje).<br>lrytas.lt montažas.
J.Mourinho (kairėje) sugrįžta į „Chelsea“ stovyklą, kur dabar karaliauja A.Conte (dešinėje).<br>lrytas.lt montažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-10-23 13:45, atnaujinta 2017-05-10 08:59

Jose Mourinho sugrįžta į Londono „Chelsea“ tvirtovę. Prieš 10 mėnesių atleistas strategas šįkart „Stamford Bridge“ stadione sieks ne nudžiuginti sirgalius, o priversti juos raudoti. „Manchester United“ vairą perėmęs J.Mourinho su šia komanda paskutiniuosius du mačus baigė lygiosiomis, tad savo sugrįžimą į „Chelsea“ aikštę sekmadienį siekia paženklinti pergale.

J.Mourinho pavardė visuomet išliks „Chelsea“ metraštyje, nes jis tapo vienu sėkmingiausių trenerių klubo istorijoje, bet naujasis klubo vairininkas Antonio Conte neslėpė, kad portugalas čia paliko ir kitokių ženklų.

A.Conte pripažino, kad „Chelsea“ klube vis dar jaučiama baimė, kurią sukėlė praėjusio sezono drebėjimas.

Žaizdos neužgijo iki šiol

J.Mourinho prieš 10 mėnesių atleido „Chelsea“ savininkas Romanas Abramovičius. Rusų oligarchui nepatiko, kad „Chelsea“ pateko į istoriją, kaip blogiausią titulo gynybą užfiksavusi Anglijos komanda modernaus futbolo istorijoje.

Vasarą J.Mourinho keliavo į „Manchester United“ komandą, kuri irgi išgyveno sunkius laikus, o „Chelsea“ pasikvietė buvusį Turino „Juventus“ ir Italijos rinktinės strategą.

Pastarasis dar ir šiandieną mėgina suklijuoti „Chelsea“ paveikslą bei pakelti nuotaiką.

„Chelsea“ šį sezoną iškovojo penkias puikias pergales, bet patyrė ir du labai skaudžius pralaimėjimus. Klubas dar nėra pasiekęs lygio, kokį matyti norėtų vadovai.

A.Conte nuo pat pradžių kartojo, kad praėjusį sezoną patirtas smūgis padarė labai daug žalos.

„Negalime užmiršti praėjusio sezono. Kai užimi 10-ąją vietą, būna keista. Tai nėra natūralu ir paprasta. Nenorėčiau to pakartoti“, – tada sakė A.Conte.

Nori pasiekti tiek pat

Per rungtynėms skirtą spaudos konferenciją A.Conte keletą kartų pabrėžė, kad gerbia J.Mourinho, tačiau dar kartą priminė, kad stengiasi suklijuoti komandą.

„Pasitaiko tokių labai blogų sezonų. Praėjusį sezoną komanda buvo dešimta, tad normalu, kad žaidėjų galvose išlieka prisiminimai. Šioje situacijoje labiausiai rizikuojama prarasti pasitikėjimą“, – sakė A.Conte.

Strategas neslėpė, kad norėtų „Chelsea“ klube pasiekti tiek, kiek J.Mourinho. Jis taip pat nurodė, kad čia planuoja būti bent trejus metus. Tačiau A.Conte pridūrė, kad pirmiau reikia atlikti kitą darbą: „Šis „Chelsea“ sezonas – labai svarbus, tačiau ir labai sudėtingas. Privalome pakeisti tai, kas įvyko praėjusį sezoną. Ir vienintelis būdas tai padaryti – labai sunkiai dirbti.“

Vardą reikia užsitarnauti

„Manchester United“ gelbėtoju užsimojęs tapti J.Mourinho pareiškė, kad Mančesteryje jis dar nenusipelnė „Ypatingojo“ vardo. Šį turėtų prisiminti tik tada, kai laimės trofėjus.

Gegužės mėnesį J.Mourinho su „Manchester United“ klubu sutartį pasirašė iki 2020 metų. Jis pakeitė nesėkmingai vadovavusį Louisą van Gaalą. Ir jeigu pirmąjį kartą atvykęs į „Chelsea“ J.Mourinho pareiškė, kad yra „Ypatingasis“, tai dabar pabrėžė, kad niekas jo tokiu nelaikys, jeigu „Manchester United“ neišvys taurių.

„Turiu trejų metų sutartį ir per visą šį laiką privalau padaryti taip, kad žmonės suprastų, jog klubui atiduodu viską r esu profesionalas. „Manchester United“ komandai per dieną skirsiu 24 valandas, – sakė J.Mourinho. – Bet jeigu po trejų metų nebūsiu iškovojęs nė vieno trofėjaus, jie sakys: „Gera vyrukas, geras treneris, mums jis patinka, tačiau nieko ypatingo jam nejaučiame.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.