Rusijos chuliganai grasina, bet FIFA pasitiki Vladimiro Putino kieta ranka

FIFA prezidentas Gianni Infantino sako, kad nėra „nė kiek susirūpinęs“ chuliganizmo grėsme per kitų metų pasaulio futbolo čempionatą Rusijoje. Pasaulio futbolo vadovybės prezidentas pats regėjo neramumus per „Euro 2016“ čempionatą, kuomet Marselyje kumščiais mojavo Rusijos ir Anglijos chuliganai, bet yra įsitikinęs, kad Vladimiro Putino šalis užtikrins tvarką.

Rusijoje futbolo chuliganizmas - gili problema, bet FIFA tiki V.Putinu.<br>lrytas.lt montažas.
Rusijoje futbolo chuliganizmas - gili problema, bet FIFA tiki V.Putinu.<br>lrytas.lt montažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 16, 2017, 6:40 PM, atnaujinta Apr 9, 2017, 10:29 PM

Tačiau ketvirtadienį per BBC rodytoje dokumentinėje laidoje vienas rusų chuliganų tiesiai šviesiai apreiškė, kad 2018 metų pasaulio čempionate problemos „100 procentų garantuotos“.

G.Infantino tvirtina, kad „pilnai pasitiki“ Rusijos valdžios gebėjimais kovoti su bet kokia problema ir dar pridūrė, kad jie į chuliganizmą žiūri „labai rimtai“.

Jis taip pat pridūrė, kad pasaulio čempionato organizatoriai jau dabar parengė planus, kaip išvengti problemų bei mokosi iš „Euro 2016“.

„Jie bendravo su UEFA ir Prancūzijos atstovais, organizavusiais „Euro 2016“. Rusijos valdžia jau dabar įdiegė ID sistemą, kuri padės nustatyti, kur yra potenciali grėsmė“, – kalbėjo G.Infantino.

2016 metų Europos futbolo čempionate Prancūzijos teisėsaugai daugybę kartų teko gesinti muštynes. Rusijos chuliganai buvo minimi dažniausiai. Keletas jų netgi buvo išmesti iš šalies.

Per Europos čempionatą pasaulio žiniasklaida dalinosi vaizdais iš stadiono, kur per tribūnas varžovų gerbėjų link bėgo įsiutę rusų chuliganai.

„AS“ rašė, kad penki rusai buvo sulaikyti po to, kai užpuolė ispanų turistus. Vienas jų buvo sumuštas iki kritinės būsenos.

Vėliau ėmė aiškėti, kad į Marselį, kur žaidė Rusijos rinktinė, atvyko daugiau nei 100 gerai organizuotų Rusijos futbolo chuliganų.

Rusijoje yra daugybė futbolo chuliganų grupuočių, kurios savo veiksmais yra pasižymėjusios ir Europoje. Kai kurios šalys jau ne kartą išreiškė susirūpinimą, kad per 2018 metų pasaulio futbolo čempionatą rusų chuliganai gali pridaryti daug žalos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.