Rusijoje pasaulio futbolo čempionato metu tvarką palaikys kazokų raiteliai

Rusijoje bus mobilizuota apie 200 kazokų, tarp jų 30 raitelių, siekiant užtikrinti saugumą Pasaulio futbolo čempionato rungtynėse, trečiadienį pranešė Rostovo srities, kur vyks rungtynių, pareigūnai.

Sočio olimpiados tvarkai prižiūrėti buvo pasitelkti taip pat kazokai.<br>T.Mikalajūno nuotr.
Sočio olimpiados tvarkai prižiūrėti buvo pasitelkti taip pat kazokai.<br>T.Mikalajūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 18, 2018, 8:41 PM

Jie padės saugumo pajėgoms palaikyti tvarką stadiono ir oro uosto teritorijoje. Srities iždo vadovas Aleksandras Palatnas sakė, kad kai kurie kazokai taip pat linksmins sirgalius ir jodami rodys įvairių triukų.

„Priimti svečius į čempionatą mums ne tik didelė garbė, bet ir didžiulė atsakomybė“, – pareiškime sakė A. Palatnas.

„Rostovo srities vyriausybė parengė renginių planą, siekdama, iš vienos pusės, užtikrinti svečių ir srities gyventojų saugumą varžybų metu ir, iš kitos pusės, parodyti, kad kazokija yra viena iš (regiono) vizitinių kortelių“, – aiškino jis.

Kazokams – carų laikų sukarintai organizacijai – pastaraisiais metais Rusijoje suteikiamas vis oficialesnis statusas. Nepaisant to, jie dažnai kaltinami viršijantys savo įgaliojimus ir panaudojantys smurtą tarnybos metu.

2014 metų Sočio olimpiadoje tvarką palaikantys uniformuoti kazokai buvo kritikuojami už sprendimą botagais išvaikyti prieš Rusijos valdžią protestuojančią merginų pankroko grupę „Pussy Riot“.

Pernai keli šimtai kazokų kartu su saugumo pajėgų darbuotojais Sočyje užtikrino saugumą FIFA konfederacijų taurės žaidynių metu.

Jie taip pat savanoriškai dirba pagalbiniais policininkais kituose miestuose; didžiausią dėmesį jie skiria kovai su neteisėta prekyba gatvėse bei galimai nelegaliai į Rusiją atvykusių migrantų paieškai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.