Futbolininkai kandžiojasi ir Lietuvoje: japonas suleido dantis į jonavietį

Lietuvos pirmos lygos šeštojo turo rungtynėse tarp Kėdainių „Nevėžio“ ir Alytaus „Dainavos“ žiūrovai išvydo netradicinį Kėdainių komandos legionieriaus veiksmą – jis įkando varžovų žaidėjui.

 Japonas įkando „Dainavos“ žaidėjui Benui Spietiniui<br> futbolas.lt nuotr.
 Japonas įkando „Dainavos“ žaidėjui Benui Spietiniui<br> futbolas.lt nuotr.
Incidentas, kai japonas įkando „Dainavos“ futbolininkui<br> youtube.com kadras
Incidentas, kai japonas įkando „Dainavos“ futbolininkui<br> youtube.com kadras
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 8, 2018, 12:10 PM, atnaujinta May 8, 2018, 12:41 PM

„Nevėžio“ legionierius iš Japonijos Tohru Kobayashis sudalyvavo konflikte su „Dainavos“ gynėju jonaviečiu Benu Spietiniu, kurio metu Azijos atstovas lietuviui įkando. Sureagavęs į tai mūsų šalies atstovas varžovą pastūmė ir gavo raudoną kortelę, o tokia pačia nuobauda buvo įvertintas ir T. Kobayashi veiksmas.

Susitikimą Alytaus „Dainava“ laimėjo rezultatu 2:0.

„Kažkuris kitas „Nevėžio“ legionierius pradėjo kažką man sakyti, aš į jį atsisukau, o tas japonas pribėgęs man trenkė kumščiu, o po to pradėjo man ir kąsti. Aš jį nustūmiau, o japonas pradėjo vaidinti, kad aš jam trenkiau ir už tai gavau raudoną kortelę. Kol neparodžiau dantų žymių, tol jam kortelės arbitrai nerodė. Nežinau, kaip kitaip turėjau kitaip elgtis“,- praėjus trims dienoms po rungtynių komentavo raudoną kortelę prieš save išvydęs 22-ejų B.Spietinis.

Lietuvos futbolo federacija informavo „Dainavos“ klubą, jog dėl komandos gynėjo B. Spietinio veiksmų pradėjo tyrimą. Analogišką laišką gavo ir Kėdainių „Nevėžio“ klubas.

Vienas garsiausių futbolo įkandimų įvyko per 2014 metų pasaulio futbolo čempionatą Brazilijoje, kai D grupės mače Urugvajaus ekipa 1:0 nugalėjo Italijos komandą ir pateko į planetos pirmenybių aštuntfinalį. Incidentas įvyko tarp urugvajiečio Luiso Suarezo ir Giorgio Chiellini rungtynių pabaigoje, likus vos minutei iki pergalingo įvarčio. Urugvajietis, kovodamas dėl geresnės pozicijos prie Italijos ekipos vartų, įkando varžovui į petį. Šį puolėjo veiksmą užfiksavo televizijos kameros. O mačo arbitras meksikietis Marco Rodriguezas incidento nematė ir nesiėmė jokių sankcijų puolėjo atžvilgiu. FIFA už tokį elgesį L.Suarezą diskvalifikavo keturiems mėnesiams.

2010 metais Amsterdamo „Ajax“ klube rungtyniavęs L.Suarezas už įkandimą Otmanui Bakkalui (Eindhoveno PSV) buvo diskvalifikuotas 7-ioms Olandijos čempionato rungtynėms, o 2013-siais „Liverpool“ klube rungtyniaujančiam urugvajiečiui už tokį elgesį Londono „Chelsea“ ekipos gynėjo Branislavo Ivanovičiaus atžvilgiu buvo skirta 10 mačų diskvalifikacija Anglijos lygoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.