Vienas geriausių Lietuvos futbolininkų karjerą tęs tik trečioje Vokietijos lygoje

2015 metų geriausiu Lietuvos futbolininku išrinktas Lukas Spalvis paliko portugalų Lisabonos „Sporting“ klubą jame taip nesužaidęs nė vieno oficialaus mačo. Pastarąjį sezoną 23-ejų metų lietuvis buvo nuomojamas antrosios pagal pajėgumą Vokietijos lygos „Kaiserslautern“ komandai, o pirmadienį oficialiai tapo pilnateisiu šio klubo nariu.

 Lukas Spalvis karjerą tęs Vokietijoje.<br> fck.de nuotr.
 Lukas Spalvis karjerą tęs Vokietijoje.<br> fck.de nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 9, 2018, 2:24 PM

Tiesa, likus vienam turui iki „2.Bundesliga“ čempionato pabaigos „Kaiserslautern“ užima paskutinę vietą ir nebeturi galimybės pakilti turnyro lentelėje aukščiau. Tai reiškia, jog sekančiame sezone lietuvis su komanda žais trečioje pagal pajėgumą Vokietijos lygoje.

L.Spalvis su vokiečių klubu sudarė sutartį iki 2022 metų vasaros.

„Sus savo šeima jaučiamės gerai „Kaiserslautern“ klube, o aš mėgaujuosi futbolu čia žaisdamas. Nesu toks žmogus, kuris lengvai pasiduoda patekęs į sunkias situacijas, tad nusprendžiau likti komandoje ir padaryti viską, kad kitą sezoną įgyvendintume visus keliamus tikslus“, – po sutarties pasirašymo kalbėjo lietuvis.

Vokietijos komanda neslėpė džiaugsmo po pasisekusių derybų su puolėju iš Lietuvos.

„Susitarę su L.Spalviu dabar turėsime puolėją, kuris jau anksčiau yra įrodęs savo sugebėjimus antroje lygoje. Manome, kad ateinančiais metais Lukas ir toliau tobulės mūsų komandoje. Mes labai sunkiai dirbome norėdami išsaugoti lietuvį savo klube“, – teigė „Kaiserslautern“ sporto direktorius Borisas Notzonas.

Po sėkmingo žaidimo 2016 metais L.Spalvis už 1,5 milijonų eurų persikėlė iš danų „Aalborg“ klubo į Lisabonos „Sporting“ komandą. Tik persikėlęs lietuvis patyrė sunkią traumą, o atsigavęs po jos nesugebėjo įsitvirtinti pagrindinėje sudėtyje ir buvo išnuomotas Vokietijos komandai. Puolėjas iš Lietuvos šį sezoną „2.Bundesliga“ pirmenybėse per 24 mačus pelnė 5 įvarčius. Dar kartą jis pasižymėjo Vokietijos taurėje, kai mušė įvartį į aukščiausios Vokietijos lygos klubo „Stuttgart“ vartus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.