V. Putinas spėjo, kas taps futbolo pasaulio čempione – Rusija jo nežavi

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas nėra tas žmogus, kuris tiki savo šalies komandos pergale jau po savaitės startuosiančiame pasaulio futbolo čempionate. Ilgametis valstybės vadovas Tarptautiniam Kinijos radijui paatviravo, kas galėtų tapti planetos čempione Rusijoje vyksiančiose pirmenybėse. Liepos 15 dieną po mėnesio kovų Maskvoje paaiškės 2018-ųjų pasaulio čempionai. Prieš ketverius metus Brazilijoje vykusiose pirmenybėse triumfavo Vokietijos futbolininkai, po pratęsimo 1:0 įveikę Argentinos žaidėjus. 113-ąją lemiamo mačo minutę pasižymėjo Mario Gotze, kuris tada ir tapo nacionaliniu didvyriu.

Rusijos prezidentas V.Putinas <br>"Reuters"
Rusijos prezidentas V.Putinas <br>"Reuters"
Rusijos prezidentas V.Putinas 
Rusijos prezidentas V.Putinas 
Rusijos prezidentas V.Putinas <br>AP nuotr.
Rusijos prezidentas V.Putinas <br>AP nuotr.
Rusijos prezidentas V.Putinas <br>AP nuotr.
Rusijos prezidentas V.Putinas <br>AP nuotr.
Rusijos prezidentas V.Putinas <br>"Reuters"
Rusijos prezidentas V.Putinas <br>"Reuters"
S.Čerčesovas tapo Rusijos rinktinės treneriu.<br>AP nuotr.
S.Čerčesovas tapo Rusijos rinktinės treneriu.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Jun 7, 2018, 10:20 AM, atnaujinta Jun 7, 2018, 10:21 AM

„Man tai labai sunkus klausimas, – paprašytas pasidalinti įžvalga apie galimą pasaulio futbolo čempioną kalbėjo V.Putinas. – Yra labai daug stiprių komandų. Ir be abejo, reikia kalbėti apie Pietų Amerikos atstovus – Argentina, Brazilija. Neužmirškime, kad labai gerai buvusiuose čempionatuose žaidė Vokietija, ta pati Ispanija. Galvoju, kad ir kitos rinktinės save parodys iš gerosios pusės. Bet, mano manymu, tegul laimi stipriausioji.“

V.Putinas nieko doro nepasakė apie savo valstybės ekipą, kuri kaip šeimininkė nežaidė atrankoje ir be kvalifikacijos kovos pasaulio čempionate.

Tačiau jos rezultatai tikrai nėra įspūdingi: jau šešias kontrolines dvikovas iš eilės trenerio Stanislavo Čerčesovo suburta ekipa negali laimėti. Antradienį rusai ir vėl paslydo, sužaidę su Turkija kontrolines rungtynes 1:1.

„Galiu tik konstatuoti – mes nieko gero pastaruoju metu nenuveikėme pasauliniame futbole. Reikia tik tikėtis, kad komanda parodys namie šiuolaikinį, įdomų, gražų futbolą ir kovos iki pabaigos“, – dėstė savo mintis Rusijos prezidentas.

– Žiūrėsite čempionatą?

– Taip. Žiūrėsiu. Ir kaip valstybės galva būsiu čempionato atidarymo ir uždarymo ceremonijoje. Dar pasižiūrėsiu į savo darbų grafiką ir jei surasiu galimybių, stadione pasižiūrėsiu dar vieną ar kitą mačą.

– Kas jūsų mėgstamiausias futbolininkas?

– Aš turiu sąrašą žaidėjų, kuriuos laikyčiau iškiliausiais futbolininkais. Arba jie galėtų pretenduoti į šį vardą. Jei kalbėsime apie Rusijos žaidėjus, tai būtų vartininkas Levas Jašinas. Iš užsieniečių – Pele. Na, man dar Diego Maradona patinka

Pasigirdusią kritiką savo nacionalinės ekipos atžvilgiu pastaruoju metu bando tildyti Rusijos šou verslo įžymybės, kviesdamos sirgalius palaikyti savo šalies kariauną net ir sunkiu momentu.

„Pradėkime visą Rusiją apimsiančią akcija palaikant šalies futbolo rinktinę. Treneriui S. Čerčesovui reikalinga visų mūsų parama. Prieš jį šiai dienai viskas: lažybininkų prognozės ir orų prognozė, fizikos dėsniai ir kai kurių mūsų žaidėjų anatomija bei elementari banali logika“, – antradienį visus kvietė televizijos laidų vedėjas Ivanas Urgantas.

 

Jis taip pat pakvietė visus auginti ūsus ir taip palaikyti savo rinktinės ūsuotąjį trenerį S.Čerčesovą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.