V. Česnauskienė apie futbolą: „Čempionato metu mūsų namuose verda aistros“

Birželio 14 – liepos 15 dienomis vykstantis pasaulio futbolo čempionatas Rusijoje pritraukė daugelio sporto gerbėjų dėmesį. Jau įsibėgėjąs čempionatas artėja prie grupių etapo pabaigos ir netrukus prasidės žūtbūtinių kovų aštuntfinalyje metas.

Vaida Grikšaitė-Česnauskienė aktyviai stebi pasaulio čempionato kovas.<br>T.Bauro nuotr.
Vaida Grikšaitė-Česnauskienė aktyviai stebi pasaulio čempionato kovas.<br>T.Bauro nuotr.
C.Ronaldo rūpinasi savo šukuosena.<br>AFP/Scanpix nuotr.
C.Ronaldo rūpinasi savo šukuosena.<br>AFP/Scanpix nuotr.
D.Česnauskis 2008 metais žaidė Škotijoje.<br>Reuters nuotr.
D.Česnauskis 2008 metais žaidė Škotijoje.<br>Reuters nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jun 27, 2018, 9:45 AM

Džiugu, kad toks turnyras yra įdomus ne tik vyriškai auditorijai, tačiau patinka ir moterims.

Žinomo Lietuvos futbolininko Deivido Česnauskio žmona Vaida Grikšaitė-Česnauskienė pripažino, kad jų šeima tiesiog gyvena futbolu.

„Futbolo aistros verda net tik visame pasaulyje, bet ir pas mus namuose. Gyvename senamiestyje, tad tikiu, kad praeiviai gali girdėti mūsų emocijas. Ypatingai šeštadienį, kai žaidė Vokietijos rinktinė. Negalėjome patikėti, kad pasaulio čempionai nepateks į aštuntfinalį, o įvartis paskutinėmis sekundėmis atnešė daug emocijų.

Esu trijų vaikų mama, turime visokių rūpesčių, bet televizorius čempionato rungtynių metu yra įjungtas nuolat“, – lrytas.lt pasakojo 2002 metais „Mis Lietuva“ tapusi V.Grikšaitė-Česnauskienė.

– Ar Jūsų šeima čempionate vieningai palaiko kažkurią rinktinę ar turite skirtingus favoritus?

– Mano vyras, Deividas, kaip ir ankstesniame čempionate, taip ir šiame palaiko Braziliją. Aš solidarizuojuosi su juo, bet linkiu sėkmės ir Argentinos, Ispanijos, Vokietijos futbolininkams. Jaunesnis sūnus Rojus serga už kroatus, o vyresnis Deividas – taip pat už brazilus.

– Kaip manote, kiek Lietuvoje tokie didžiausi futbolo turnyrai yra populiarūs moterų tarpe?

– Mūsų šalyje moterys gal yra kiek santūresnės, bet tikrai manau, kad moterys yra aktyviai įsitraukusios į šį čempionatą. Jei namie vyrai žiūri futbolą, emocingas rungtynes, net neabejoju, kad antrosios pusės irgi prisideda prie jų.

– Moterys dažnai pastebi smulkmenas, kurias vyriška akis pražiopso. Ar Jūs pati atkreipiate dėmesį į mažas detalės rungtynių metu?

– Žinote, kadangi mano vyras Deividas yra profesionalus futbolininkas, tai aš labai jautriai reaguoju į kiekvieno žaidėjo traumą. Puikiai žinau, ką tai reiškia žaidėjui. Būna net šiurpuliukai per kūną nueina.

Aišku, tenka atkreipti dėmesį ir į stiliaus detales, futbolininkų šukuosenas. Matosi kiek kiekvienas žaidėjas tam skiria laiko, pavyzdžiui Cristiano Ronaldo. Esu moteris, tad neslėpsiu, kad atkreipiu ir į tokius dalykus dėmesį.

– Ar šeimoje prieš rungtynes bandote nuspėti rezultatus?

– Kaip tik su vyru šnekėjomės prieš Anglijos ir Panamos rungtynes, kad anglai turėtų įmušti daugiau nei penkis įvarčius.

O šiaip spėliojame ne tik su vyru, bet ir su vaikais. Būna susirašome rezultatus, o atspėjęs gauna paskatinimo dovanėlę.

– Koks Jūsų santykis su futbolu buvo iki susipažinimo su Deividu ir po jo?

– Futbole atsidūriau vedina savo vyro. Prisipažinsiu iki tol nesidomėjau šia sporto šaka. Kai pradėjau domėtis, Deividas tuo metu žaidė Škotijos Edinburgo „Hearts“ klube. Ten buvo kitokia futbolo kultūra, stadionai buvo pilni. Vėliau jis rungtyniavo ir Graikijoje, Azerbaidžane.

Šiose šalyse futbolas labai populiarus, jo pilna viešoje erdvėje. Taip mane ir įtraukė.

– Į pasaulio čempionatą be futbolininkų atvyko palaikyti ir jų antrosios pusės. Kai kurios komandos yra įvedusios visokių apribojimų žaidėjams dėl bendravimo. Ar Jums pačiai teko susidurti su tokiais dalykais?

– Kai gyvenome Škotijoje, Graikijoje, Azerbaidžane dieną prieš svarbias rungtynes buvo įprasta, kad žaidėjai yra uždaromi į viešbutį. Tai leisdavo jiems koncentruotis į futbolą. Net neabejoju, kad pasaulio čempionate viskas dar labiau sugriežtinta.

– Kiek Jums pačiai pavyksta stebėti gyvai savo vyro rungtynes?

– Stengiuosi aktyviai palaikyti Deividą. Kiek leidžia galimybės, stengiuosi apsilankyti stadione. Kai žaidžia Vilniuje, vykstame kartu.

– LRT pasikvietė dvi moteris komentuoti pasaulio futbolo čempionatą. Kaip Jūs vertinate tokį sprendimą?

– Žinoma, tai yra sveikintinas dalykas. Aišku, merginoms palinkėčiau daugiau drąsos, daugiau moteriškų emocijų, žavesio.

– Jūsų nuomone, kas triumfuos pasaulio čempionate?

– Aš pati prisidedu prie vyro nuomonės ir sakau, kad laimės brazilai. Mūsų spėjimą palaiko ir vyriausias sūnūs, tačiau jaunesnis tiki, kad kroatai yra pajėgus tapti čempionais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.