Belgijos futbolininkų rezultatai žaidžiant su anglais stulbinamai prasti

Pasaulio futbolo čempionate šeštadienį bus sužaistos priešpaskutinės rungtynės. Sankt Peterburge dėl trečiosios vietos kovos Belgijos ir Anglijos futbolininkai.

Harry Kane'as ir Edenas Hazardas ves savo rinktines į kovą už bronzą.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Harry Kane'as ir Edenas Hazardas ves savo rinktines į kovą už bronzą.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 14, 2018, 10:49 AM, atnaujinta Jul 14, 2018, 11:04 AM

Šios komandos prieš kelias dienas jau susitiko, o jų rungtynes G grupės varžybose 1:0 laimėjo Belgijos rinktinė. Tai buvo vos antroji belgų pergalė per 23 tarpusavio rungtynes.

Per 23 rungtynes anglai belgus nugalėjo net 16 kartų. Penkerios rungtynės baigėsi lygiosiomis, o pagal įmuštus įvarčius Anglijos rinktinė irgi pirmauja milžinišku skirtumu 72:26.

Nuo 1921 metų daugybę kartų „Trims liūtams“ pralaimėję „Raudonieji velniai“ ilgus dešimtmečius galėjo guostis vos viena pergale, kuri buvo iškovota 1936 metais per Briuselyje žaistas draugiškas rungtynes. Jas belgai laimėjo 3:2.

Oficialiose varžybose Anglija ir Belgija iki šių metų žaidė trejas rungtynes.

 

Per 1954 metų pasaulio pirmenybes Šveicarijoje komandos pirmajame etape sužaidė lygiosiomis 4:4 (po pratęsimo). Anglams šis rezultatas padėjo patekti į ketvirtfinalį, o belgai daugiau taškų neiškovojo ir grupėje užėmė paskutinę ketvirtąją vietą.

Per 1980 metų Europos pirmenybes Italijoje anglai ir belgai vėl susitiko jau pirmajame ture. Ir šios rungtynės baigėsi lygiosiomis (1:1), bet tąkart po pirmojo etapo namo keliauti turėjo Anglijos rinktinė, o Belgijos futbolininkai nužygiavo iki finalo.

1990 metų pasaulio pirmenybėse, kurios taip pat vyko Italijoje, anglai nugalėjo belgus aštuntfinalyje. Per pagrindinį laiką komandos įvarčių neįmušė, bet baigiantis pratęsimui nuostabų įvartį sukūrė Paulas Gascoigne‘as ir Davidas Plattas.

Belgai toli nuo savo vartų pargriovė į greitą ataką nuskuodusį P.Gascoigne‘ą. Teisėjui paskyrus baudos smūgį, pats P.Gascoigne‘as atliko perdavimą į baudos aikštelę, o D.Plattas, neleisdamas kamuoliui nusileisti ant žemės, nukreipė jį į tinklą (1:0).

Ketvirtosios oficialios rungtynės prieš porą savaičių įvyko šiame pasaulio čempionate – pirmojo etapo paskutiniajame ture. Abi komandos dar prieš tarpusavio rungtynes užsitikrino kelialapius į atkrintamąsias varžybas, todėl leido pailsėti daugeliui pagrindinių žaidėjų, o vienintelį įvartį Kaliningrado stadione įmušė belgas Adnanas Januzajus.

Tai buvo vos antrosios anglų ir belgų rungtynės šiame amžiuje. Pirmosios (draugiškos) įvyko 2012 metais Londone, jose pergalę 1:0 šventė Anglijos futbolininkai, o įvartį pelnė Danny Welbeckas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.