C. Ronaldo pasivijo praeities nuodėmė: paviešintos šokiruojančios nusikaltimo detalės

Kathryn Mayorga tvirtina, kad Cristiano Ronaldo ją išprievartavo viename Las Vegaso viešbučių. Tada Portugalijos futbolininkas nusipirko amerikietės tylą, bet dabar ši istorija narstoma vėl.

 C.Ronaldo kaltinamas merginos išprievartavimu.<br> AP nuotr.
 C.Ronaldo kaltinamas merginos išprievartavimu.<br> AP nuotr.
 C.Ronaldo kaltinamas merginos išprievartavimu.<br>AFP/Reuters/Scanpix nuotr.
 C.Ronaldo kaltinamas merginos išprievartavimu.<br>AFP/Reuters/Scanpix nuotr.
 C.Ronaldo kaltinamas merginos išprievartavimu.<br>AP nuotr.
 C.Ronaldo kaltinamas merginos išprievartavimu.<br>AP nuotr.
 C.Ronaldo kaltinamas merginos išprievartavimu.<br>AP nuotr.
 C.Ronaldo kaltinamas merginos išprievartavimu.<br>AP nuotr.
 C.Ronaldo kaltinamas merginos išprievartavimu.<br>AP nuotr.
 C.Ronaldo kaltinamas merginos išprievartavimu.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Oct 13, 2018, 6:24 PM, atnaujinta Oct 14, 2018, 12:41 PM

K.Mayorga prabilo ir futbolininkui pateikė ieškinį. Amerikietė teigia turinti dokumentą, kuris gali būti svarbiu įkalčiu šioje istorijoje.

Tikėjosi viską pamiršti

Ji turėjo būti nematoma ir pasmerkta amžinai tylėti. Niekas neturėjo sužinoti apie tą 2009 metų naktį Las Vegase.

Tuomet amerikietė pasirašė sutartį ir gavo pinigų už tai, kad niekada futbolo žvaigždei viešai nepateiks kaltinimų.

Moters teigimu, ji su sutartimi sutiko iš baimės dėl savęs ir savo šeimos, ir bejėgiškumo, kad niekas negalės superžvaigždei pasipriešinti. K.Mayorga taip pat vylėsi, kad galės su viskuo susitaikyti. Bet dabar moteris teigia, kad to padaryti nepavyko.

Neseniai moteris dirbo pradinėje mokykloje. Bet šio darbo 34-erių K.Mayorga atsisakė, nes dabar reikia sutelkti visas savo dvasines ir fizines jėgas.

Jėgas, kad galėtų duoti atkirtį vyrui, kuris, Kathryn tvirtinimu, ją išprievartavo prieš 9 metus. C.Ronaldo tai neigia.

Buvo sumokėta už tylėjimą

Kathryn ir Cristiano buvo susitikę 2009 metų birželio 12-ąją viename Las Vegaso naktinių klubų. Čia futbolininkas atostogavo su savo svainiu ir pusbroliu.

Tą vasarą 24-erių futbolininkas pakeitė klubą – perėjo iš „Manchester United“ į „Real“ už tuomet rekordinę – 94 mln. eurų – sumą.

Tuo metu 25-erių K.Mayorga dirbo modeliu. Viena jos užduočių buvo kartu su kitomis moterimis sukinėtis prie baro ir privilioti svečių.

Birželio 12-ąją, penktadienį, modelio ir sportininko keliai susidūrė naktinio klubo „Rain“ VIP ložėje. Klubas priklauso Las Vegaso viešbučiui „Palms Casino Resort“.

Vaizdo įraše matyti, kad K.Mayorga ir C.Ronaldo stovi arti vienas kito, šnekučiuojasi. Jis vilki baltais marškiniais, pasirišęs siaurą juodą kaklaraištį. Ji – šviesiai pilką suknelę, ant kaklo – auksinis papuošalas. 

Ankstyvomis ryto valandomis buvo toliau švenčiama ir netoliese esančio „Palm Place“ viešbučio apartamentuose, kuriuos užsakė futbolininkas.

Kas iš tikrųjų įvyko ten, viename miegamųjų, žino tik du žmonės – K.Mayorga ir C.Ronaldo.

Dabar jau žinoma, kad C.Ronaldo po daugelio mėnesių teisinių kovų abipusiu, bet ne teisminiu susitarimu moteriai sumokėjo 375 tūkst. dolerių.

Mainais už tai K.Mayorga pasirašė, jog niekuomet neprabils apie savo kaltinimą, kad C.Ronaldo ją išprievartavo.

Apie šį susitarimą dėl amerikietės tylos pirmąkart prieš pusantrų metų prabilo Vokietijos žurnalas „Der Spiegel“. Dokumentus šiam leidiniui perdavė futbolo pasaulio paslaptis viešinanti interneto svetainė „Football Leaks“.

Žurnalui tik pagrasino

Anuomet „Der Spiegel“, atlikdamas žurnalistinį tyrimą, susisiekė su K.Mayorga, kuri straipsnyje buvo įvardijama kaip Susan K. Bet ji atsisakė pateikti bet kokius komentarus. 

Po pirmojo straipsnio C.Ronaldo konsultuojanti bendrovė „Gestifute“ pateikė savo paaiškinimą. Buvo teigiama, kad jos klientui pateikiami kaltinimai tėra žurnalistinis pramanas ir paremti dokumentais, kurie niekada nebuvo pasirašyti, tad negalima nustatyti pasirašiusiųjų.

Vis dėlto šis „Gestifute“ teiginys – klaidingas. „Der Spiegel“ turi daug dokumentų. Ir tarp jų ir tokių, kuriuos pasirašė C.Ronaldo.

Būtent šia aplinkybe galima paaiškinti tą faktą, kodėl superžvaigždė pusantrų metų nesiėmė žurnalo atžvilgiu jokių teisinių priemonių. Bendrovė teigė, kad K.Mayorga viešai nepripažins savo kaltinimo ir jo nepatvirtins.

Kadangi būtent tokia yra ne teisminiu būdu pasiekto amerikietės ir superžvaigždės susitarimo esmė – K.Mayorga negali viešai kalbėti. Jei tai padarytų, tuomet, kaip numato sutartis, privalėtų grąžinti pinigus ir veikiausiai dar ir primokėti.

Įkvėpė #MeToo judėjimas

Bet K.Mayorga prabilo, ir labai išsamiai. Amerikietės advokatas – patyręs ir neįbauginamas. Jis savo klientės ir futbolininko sutartį įvertino kaip neteisėtą.

Advokatas pateikė ieškinį futbolo žvaigždei K.Mayorgos vardu – jis remiasi 27 puslapių dokumentu, kuris galėtų turėti rimtų pasekmių. Jame atkuriami tos nakties įvykiai.

Pastaruoju metu vis daugiau žmonių viešai prabyla apie seksualinį priekabiavimą.

Prieš metus pirmą kartą kaltinimai pateikti įtakingam Holivudo prodiuseriui Harvey Weinsteinui. Jis daugelį metų seksualiai priekabiavo prie moterų, jomis naudojosi ir prievartavo.

Skandalo įkarštyje JAV aktorė Alyssa Milano paragino moteris, patyrusias seksualinį priekabiavimą, prabilti tviteryje su grotažyme #MeToo. Į jos raginimą atsiliepė dešimtys tūkstančių žmonių.

#MeToo judėjimas daugeliui seksualinį priekabiavimą patyrusių žmonių įkvėpė drąsos ir pasitikėjimo savimi.

Tai padėjo apsispręsti ir K.Mayorgai. Ji praleido daug laiko skaitydama tokių žmonių pasakojimus.

Viešai prabilusi K.Mayorga mato vienintelę galimybę išsiaiškinti, ar esama ir kitų moterų, kurios galimai yra patyrusios seksualinę C.Ronaldo prievartą. „Šis klausimas nedavė man ramybės“, – sakė amerikietė.

Naktis pakeitė gyvenimą

K.Mayorgos sprendimą viešai prabilti apie patirtą seksualinę prievartą palaiko visa jos šeima. Motina Cheryl, tėvas Larry ir brolis Jasonas pripažįsta, kad naktis prieš devynerius metus pakeitė Kathryn.

Pasak amerikietės, futbolo superžvaigždės advokatai mėgina jos darbą pavaizduoti kitaip, bet tai buvo tik klubui skirtas klientų viliojimas į barą.

„Vienintelė sąlyga – rūpintis gera svečių nuotaika ir rankoje laikyti gėrimą – o tai galėjo būti tiktai vanduo. Daugiau nieko“, – sakė Kathryn.

Moters teigimu, ta birželio naktis sugriovė jos gyvenimą.

Neseniai K.Mayorga vėl buvo apklausta policijos. Nevados valstijoje, kuriai priklauso Las Vegasas, galioja įstatymas, leidžiantis atnaujinti bylą. Jei seksualinė prievarta yra policijoje pagrįsta dokumentais, jai netaikomas senaties terminas.

Kas įvyko 2009 metų birželio 12-osios naktį?

C.Ronaldo buvo apsistojęs apartamentuose, kur viena naktis kainuoja tūkstantį dolerių. 

Moters teigimu, į futbolininko apartamentus Kathryn atėjo su drauge Jordan (vardas pakeistas) ir dar pora kitų vaikinų. Vakaro dalyviai vėliau nuėjo į sūkurinę vonią, bet K.Mayorga stovėjo šalia, nes nenorėjo gadinti savo suknelės – rytą jos laukė fotosesija.

Kai Cristiano pasiūlė maudymosi drabužius, Kathryn nuėjo persirengti į vonios kambarį, kuris ribojosi su miegamuoju. Tuo metu, kai ji buvo tik su kelnaitėmis, staiga įėjo C.Ronaldo. „Iš jo kelnių kyšojo lyties organas. Jis stovėjo šalia manęs ir norėjo, kad paliesčiau jo penį. Maldavo, kad tai daryčiau nors 30 sekundžių. Atsisakiau. Tuomet pasakė, kad jo lyties organą turiu paimti į burną. Nusijuokiau ir pridūriau, kad to tikrai nebus. C.Ronaldo nenurimo. Jis pasakė, kad leis man išeiti, jei bent kartą jį pabučiuosiu. Sutikau tik pabučiuoti – prie jo neprisiliečiau“, – pasakojo amerikietė.

Bet to C.Ronaldo nepakako – nutempė ją į miegamąjį. Kathryn vis kartojo „ne“ ir bandė abiem rankomis apsaugoti vaginą. C.Ronaldo ją išprievartavo analiniu būdu, be prezervatyvo ir lubrikanto. Paskui, moters teigimu, kelis kartus ją pavadino „baby“ ir ištarė „sorry“. Po to atsiklaupė ant kelių ir pasakė: „99 proc. esu geras vaikinas. Nežinau, koks esu likusį 1 procentą.“ Tik tuo metu K.Mayorga suprato, kas įvyko. Moteris išsigando ir to, kad jis gali sirgti AIDS. „Mane tikrina kas tris mėnesius. Jei būčiau nesveikas, negalėčiau žaisti“, – pasakė C.Ronaldo.

Važiuodama namo savo automobiliu Kathryn pajuto siaubingus skausmus. Pakeliui sustojo prie ligoninės, bet neišdrįso įeiti. Grįžusi namo stengėsi užmigti. Nepavyko. Skausmai nesiliovė. Tuomet Kathryn paskambino vaikystės draugei ir papasakojo, kas atsitiko. Ji patarė anonimiškai kreiptis į policiją. Kathryn taip ir padarė: pasakė, kad ją išprievartavo, tik nenurodė, kas. Dar pridūrė norinti į ligoninę, kad medikai oficialiai patvirtintų jos sužeidimus.

Netrukus policijos automobilis stovėjo prie Kathryn tėvų namų. Kažkas iš pareigūnų plastikiniame maiše išnešė jos suknelę ir apatinius drabužius. Ligoninėje K.Mayorgai buvo atlikti tyrimai dėl lytiškai plintančių ligų, galimų DNR pėdsakų burnoje ir tiesiojoje žarnoje. Ten aptikti sužeidimai – patinimas, kraujosruva, plėštinė žaizda.

Medikai skyrė dviejų rūšių antibiotikų. Policija pareiškė, jog Kathryn privalo sumokėti už ligoninėje suteiktas paslaugas, nes nenurodo savo prievartautojo. Tuomet K.Mayorgos tėvai pasisamdė advokatę. Ji patarė kreiptis į policiją ir duoti parodymus.

K.Mayorgos pasakojimas buvo įrašytas. Ji nurodė savo prievartautoją, parodė jo nuotraukas. Tuomet įrašą daręs vyresnio amžiaus policininkas kelis kartus pasakęs: „O, turėsime problemų!“ Po šių pareigūno žodžių K.Mayorga paprašė, kad jis „pamirštų“ įrašą, o jai reikia laiko viską apmąstyti, nes emociškai esanti vis dar nestabili. Policininkas pažadėjo laukti, kiek ji norės. Ir nuo laiko Kathryn gyveno kamuojama dvejopų jausmų. Viena vertus, nenorėjo viešinti savęs, o kita vertus – troško teisingumo.

Advokatė pasiūlė viską išspręsti ne teisminiu būdu. Po derybų K.Mayorgai buvo pervesta 375 tūkst. dolerių. Tokią sumą „Real“ klube C.Ronaldo uždirbdavo per savaitę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.