LFF pagailėtas „Palangos“ klubas jau beveik pamiršo problemą: „Visi su tuo susiduria“

Netrukus prasidės klubinis Lietuvos futbolo sezonas, o aukščiausiame lygmenyje startuos ir du klubai, kurių buvo pasigailėta vardan to, kad A lyga vėl vyktų tuo pačiu formatu – su aštuoniomis komandomis.

 Palangiškiai nująjį sezoną pasitinka labai gerai nusiteikę.<br> LFF  nuotr.
 Palangiškiai nująjį sezoną pasitinka labai gerai nusiteikę.<br> LFF  nuotr.
 Palagiškiai praėjusį sezoną A lygoje liko septinti.<br> Fkpalanga.lt nuotr.
 Palagiškiai praėjusį sezoną A lygoje liko septinti.<br> Fkpalanga.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 23, 2019, 2:37 PM

Antradienį Lietuvos futbolo federacija (LFF) paskelbė, kad aukščiausiojoje lygoje varžysis 8 klubai. „Palangai“ ir „Atlantui“ licencijos buvo skirtos išimties tvarka.

Sutapimas ar ne, tačiau abu slidžiausioje situacijoje esantys klubai yra iš pajūrio.

Bet ar liūdėti verta? Lyg ir ne, nes kaip kalba patys klubų vadovai, situacija daugiau ar mažiau yra gerėjanti.

Skolose skendintį Klaipėdos „Atlantą“ gelbėti stojo buvęs Marijampolės „Sūduvos“ futbolininkas 42-ejų V.Adomaitis dabar žinomas kaip advokatas ir dirbantis vieno garsiausių Lietuvoje advokatų Gintaro Černiausko advokatų profesinės bendrijoje „Černiauskas ir partneriai“. 

V.Adomaitis labai detaliai apie „Atlanto“ situaciją papasakojo lrytas.lt žurnalistui Martynui Suslavičiui. Visas Klaipėdos komandos gelbėtojo mintis galite perskaityti čia.

O kas jei „Atlantas“ būtų žlugęs? Vakarų Lietuva tuomet, ko gero, vis tiek būtų turėjusi komandą, mat, kai lrytas.lt pabendravo su „Palangos“ klubo atstovais paaiškėjo, kad vasarą poilsiautojų traukos centru tampantis miestas gyvena kur kas geresnėmis nuotaikomis.

Biudžetas paaugo, o problemos galvos skausmo nesukėlė

Iš pradžių LFF A lygos licencijos siekusiam „Palangos“ klubui išdavė tik I lygos futbolo klubo licenciją. A lygos licencija buvo neišduota dėl taikomų jaunimo ugdymo kriterijų nepagrindimo.

Tačiau palangiškiai tokį galvos skausmą, panašu, greitai įveikė ar bent jau davė ženklą LFF, kad to nebeliks. O tai šalies futbolo valdžią įtikino. 

Ketvirtadienį vykusioje LFF surengtoje spaudos konferencijoje, kurioje buvo kalbama apie A lygą, LFF vadovai Tomas Danilevičius ir Edgaras Stankevičius teigė, kad komandai trūksta tik vienos amžiaus grupės, o iš esmės visa kita kaip ir teigiama.  Patys klubo atstovai dėl tokių sprendimų dabar labai džiaugiasi.

„Licencijavimo metu visi klubai susiduria su vienomis ar kitomis problemomis, ne išeitis ir mūsų komanda. Šiais metais gavome keletą pastabų jaunimo ugdymo srityje, o jas pataisę gavome A lygos licenciją. Kaip klubas norime padėkoti LFF Vykdomojo komiteto nariams už šį teigiamą sprendimą.“, – tvirtino „Palangos“ komandos vadovas Vitalius Butkus.

Per daug neišskirdamas kitų klubo infrastruktūros procesų, V.Butkus labai pasidžiaugė pagerėjusia finansine situacija bei tai, jog klubas ant kupros po praėjusio sezono nenešė skolų.

„Praeitą sezoną baigėme be skolų, išliko senieji rėmėjai bei atsirado naujų rėmėjų, tad sustiprėjusi klubo finansinė situacija leidžia klubui šiam sezonui kelti aukštesnius tikslus. Preliminariai planuojame turėti apie  400 tūkst. eurų biudžetą“, – atviravo jis. 

Lrytas.lt žiniomis, praėjusį sezoną „Palangos“ biudžetas beveik siekė 300 tūkst. eurų.

Džiaugiasi išugdomais žaidėjais, į tikslus žvelgia atsargiai

„Praėjusiais metais buvome tik A lygos naujokai, pamatėme kur reikia tobulėti. Sustiprėjusi klubo finansinė situacija leidžia klubui šiam sezonui kelti aukštesnius tikslus. 

Tačiau galutinė vieta A lygos klubų rikiuotėje nėra vienintelis klubo tikslas, nors šioje vietoje ir turime išsikėlę tikslą, kad per du metus patektume tarp keturių stipriausiųjų.

Daug didesnis yra jaunimo, o ypač vietinio įtraukimas į komandą. Yra siekis talentus auginti, o tada išleisti  į platesnius vandenis“, – paklaustas apie tikslus, klubo viziją trumpai nupasakojo „Palangos“ vadovas.

Neseniai „Palangą“ papildė du rusai – 23 metų saugas Ivanas Baklanovas ir 31 metų puolėjas Andrejus Myazinas . Kiek anksčiau komanda skelbė pasirašiusi sutartis su žaidėjais iš Graikijos, Serbijos bei Dramblio Kaulo Kranto.

Tačiau V.Butkus legionierių atvykusių į Palangą nesureikšmina ir pabrėžia svarbų faktą – jie buvo pasikviesti tik tose pozicijose, kur trūko pajėgesnių žaidėjų iš Lietuvos. „Palangos“ klubo vadovas apgailestavo, kad šiuo metu dar negali pakonkuruoti sąlygomis su geriausiais šalies klubais, o tai ir yra lemiamas faktorius.

„Komanda versis stipriausiais žaidėjais, kurie bus tą dieną pasiruošę padėti laimėti rungtynėse. Pas mus liko daug lietuvių, prisijungė Palangos miesto jaunimas, o legionieriais bandome užkamšyti spragas.

Džiaugiamės, kad tokie žaidėjai, kaip Simonas Urbys bei Ričardas Šveikauskas gavo galimybę pas mus atsiskleisti bei sulaukė pasiūlymų iš Vilniaus „Žalgirio“ bei „Trakų“ klubų. 

Tuo pačiu ir liūdna, kad neišsaugojome perspektyvių jaunuolių. Bet situacija tokia, jog dar negalime konkuruoti su pirmojo A lygos ketverto klubais dėl siūlomų sąlygų.

Kiek pavyko, išsaugojome praeitų metų branduolį, Stiprinomės legionieriais, tačiau maloniausia paminėti, jog pagaliau prisijungia gabūs Palangos miesto jaunuoliai iš mūsų miesto sporto centro su kuriais sėkmingai bendradarbiaujame ketverius metus“, – dabartinę situaciją nušvietė jis.

Palanga“ praėjusį sezoną A lygoje liko septinta ir turėjo žaisti pereinamąsias rungtynes su I lygoje antra likusia Alytaus „Dainava“.

Palangiškiai be didesnio vargo rungtynes išvykoje laimėjo 3:0, namuose šventė pergalę 2:0 ir taip išsaugojo vietą tarp geriausių Lietuvos komandų.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.