Europos lygos atrankoje „Kauno Žalgiriui“ teko pagrindiniame turnyre žaidęs klubas

Antradienį Ciuriche (Šveicarija) ištraukus burtus paaiškėjo, su kuriomis komandomis Lietuvos futbolo klubai stos į kovą pirmajame Europos lygos atrankos etape.

„Kauno Žalgiris“ gavo varžovu Limasolio ekipą<br>G.Bitvinsko nuotr.
„Kauno Žalgiris“ gavo varžovu Limasolio ekipą<br>G.Bitvinsko nuotr.
„Kauno Žalgiris“ gavo varžovu Limasolio ekipą<br>G.Bitvinsko nuotr.
„Kauno Žalgiris“ gavo varžovu Limasolio ekipą<br>G.Bitvinsko nuotr.
„Kauno Žalgiris“ gavo varžovu Limasolio ekipą<br>S.Čirbos („Fkzalgiris.lt“) nuotr.
„Kauno Žalgiris“ gavo varžovu Limasolio ekipą<br>S.Čirbos („Fkzalgiris.lt“) nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jun 18, 2019, 7:50 PM

Lietuvos vicečempionas Vilniaus „Žalgiris“ susitiks su Bedapešto „Honved“ (Vengrija) klubu, paskutinę sekundę į Europos lygos traukinį įšokęs ir Kauno „Stumbrą“ pakeitęs „Kauno Žalgiris“ žais su Limasolio „Apollon“ (Kipras) ekipa, o Vilniaus „Riteriai“ kausis su preliminaraus etapo poros tarp „Klaksvik“ (Farerų salos) ir „Tre Fiori“ (San Marinas) komandų nugalėtoja.

„Kauno Žalgiris“ ir „Riteriai“ pirmąsias rungtynes žais namuose, o Vilniaus „Žalgiris“ – išvykoje.

Pirmieji mačas bus žaidžiami liepos 11 dieną, o atsakomieji – liepos 18 dieną.

Pirmajame Europos lygos atrankos etape varžysis 94 komandos.

Šiemet debiutuosiančio „Kauno Žalgirio“ futbolo klubo varžovais bus jau Lietuvoje pernai viešėję ir su Kauno „Stumbru“ žaidę Limasolio „Apollon“. Pasibaigusiame Kipro čempionato sezone „Apollon“ užėmė trečią vietą.

„Apollon“ praėjusiame sezone žaidė ir UEFA Europos lygos grupių etape. Ten H grupėje būsimi kauniečių varžovai varžėsi su Frankfurto „Eintracht“, Romos „Lazio“ ir Marselio „Olympique“ klubais bei su 7 taškais liko trečioje vietoje.

Burtai yra burtai ir varžovo niekada negali rinktis. Žinome su kuo žaisime, bet bent kol kas pagrindinės mintys ir pasiruošimas vyksta rungtynėms su „Atlantu“, o paskui žiūrėsime ir į „Apollon“.

Visi puikiai suprantame, kokio tai lygio komanda, kuri žaidė ir grupių etape. Gerbiame juos, bet tikrai nebijome, nes kiekvienas varžovas turi tiek stiprių, tiek silpnų pusių.

Bandysime išsigryninti ir kovosime, nors favoritai ir yra jie“, – po burtų traukimo ceremonijos žalgiris.lt teigė komandos vyriausiasis treneris Mindaugas Čepas

Pirmasis susitikimas liepos 11 dieną turėtų būti žaidžiamas Lietuvoje, o atsakomosios rungtynės Kipre liepos 18 dieną. Tiesa, jos taip pat bus žaidžiamos ne Limasolyje, o Nikosijoje. Tiesa, informacija dėl pirmųjų rungtynių namuose ar išvykoje dar nėra galutinė, nes UEFA gali įvesti pakitimų.

Artimiausiu metu „Kauno Žalgirio“ klubas praneš, kuriame Lietuvos stadione vyks rungtynės, kadangi Kaune šiuo metu nėra UEFA rungtynėms tinkamo stadiono.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.