Lietuvos futbolo lygoje „Riteriai“ ir „Atlantas“ išsiskyrė taikiai

Lietuvos futbolo A lygoje šeštadienį buvo žaidžiamos vienerios ir pirmosios 19-ojo turo rungtynės. Trečiąją vietą turnyro lentelėje užimantys Vilniaus „Riteriai“ (35 taškai) savo aikštėje priėmė šeštojoje pozicijoje esantį Klaipėdos „Atlantą“ (16 tšk.) ir su varžovais pasidalino po tašką – lygiosios 1:1 (0:1).

Klaipėdos „Atlanto“ futbolininkai.<br> Facebook nuotr.
Klaipėdos „Atlanto“ futbolininkai.<br> Facebook nuotr.
 Vilniaus „Riteriai“.<br>fkriteriai.lt nuotr.
 Vilniaus „Riteriai“.<br>fkriteriai.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 10, 2019, 8:55 PM, atnaujinta Aug 10, 2019, 9:30 PM

Svečiai iš uostamiesčio 44-ąją min. pirmavo po Darvydo Šerno įvarčio, bet 57-ąją min. Teremas Moffi išlygino skirtumą iš 11 metrų baudinio.

Tai buvo 10-ais „Riterių“ futbolininko įvartis čempionate.

Vilniečiai dvikovą baigė dešimtyje, kai iš aikštės 66-ąją min. už šiurkščią pražangą buvo išvytas Ričardas Šveikauskas.

Prieš tai vykusiuose dviejuose tarpusavio susitikimuose vieną kartą buvo užfiksuotos lygiosios Vilniuje (0:0), o sykį pergalę Klaipėdoje šventė „Riteriai“ (3:2).

Rezultatas:

„Riteriai“ – „Atlantas“ 1:1. Terem Moffi (57, - iš 11 metrų baudinio)/Darvydas Šernas (44).

66 min. Ričardas Šveikauskas („Riteriai“) – raudona kortelė.

Pirmasis kėlinys stadione susirinkusių aistruolių pavojingais epizodais nepalepino. „Riterių“ komandos atakos smaigalyje dažniausiai atsidurdavo puolėjas T.Moffi, o svečiai neretai aštriau atakuodavo po Viliaus Armanavičiaus perdavimų iš dešiniojo krašto.

Ramiai besiklosčiusias rungtynes sudrumstė epizodas 44-ąją minutę. Titas Vitukynas įsiveržė į baudos aikštelę ir atliko perdavimą link D.Šerno, kuris antruoju bandymu pasiuntė kamuolį į vartus.

Įdomu tai, kad „Riterių“ vartininkas Vincentas Šarkauskas kamuolį iš savo ginamų vartų tinklo buvo priverstas traukti pirmąjį kartą šį sezoną.

Antrąjį kėlinį aktyviau pradėjo svečiai, tačiau Vilniaus klubas surengė porą efektingų kombinacijų ir po užsitęsusios atakos išlygino rezultatą.

57-ąją minutę komandos draugo uždirbtą 11 metrų baudinį realizavo T.Moffi.

Iniciatyvą perėmusiam sostinės klubui dvikovą užbaigti teko mažumoje, kadangi 67-ąją minutę už antrą geltoną kortelę buvo pašalintas vidurio gynėjas R.Šveikauskas.

Per likusį rungtynių laiką progų turėjo abi komandos. Aktyviai rungtyniavęs Lajo Traore sykį smūgiavo tiesiai į Stefano Kunčevą, o po keitimo aikštėje pasirodžiusio Vytauto Lukšo smūgį atrėmė V.Šarkauskas.

Čempionate pirmauja nugalėtojos titulą ginanti Marijampolės „Sūduva“ (45 tšk.). Vilniaus „Žalgiris“ (43 tšk.) nuo lyderių atsilieka 2 taškais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.