Žaisti pasaulio čempionate Lietuvoje svajojęs Rusijos futbolininkas žuvo baisioje avarijoje

Rusijos salės futbolo rinktinė neteko vieno iš savo patyrusių futbolininkų. Sekmadienį Maskvoje per automobilio katastrofą žuvo nacionalinės komandos gynėjas 32-ejų Kirilas Pogorelovas.

 Kirilas Pogorelovas žuvo avarijoje
 Kirilas Pogorelovas žuvo avarijoje
 Kirilas Pogorelovas žuvo avarijoje
 Kirilas Pogorelovas žuvo avarijoje
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2019-12-30 11:43, atnaujinta 2019-12-30 12:01

Rusijos ekipa yra viena iš realiausių pretendenčių kitąmet kovoti pasaulio salės futbolo čempionate Lietuvoje ir greičiausiai sieks tik aukso apdovanojimų.

Kaip praneša naujienų agentūra „Moskva“, salės futbolininkas žuvo auto įvykyje judrioje Maskvos gatvėje, kai vairavo BMW automobilį.

Vyras sekmadienio vakarą miesto gatvėmis važiavo dideliu greičiu, nesuvaldė mašinos, ji iššoko į priešpriešinę eismo juostą ir trenkėsi į iš visų jėgų į taksi.

Po smūgio salės futbolininko vairuojama mašina dar atsitrenkė į kelis automobilius. Teigiama, kad K.Pogorelovas po kelių minučių mirė vietoje nuo gautų traumų. Taip pat buvo sunkiai sužaloti taksi vairuotojas ir keleivis – jie išvežti į ligoninę, tačiau minima, kad ir abu nukentėję neišgyveno.

K.Pogorelovas pirmąją savo rimtą pergalę futbolo aikštėje iškovojo 2008-siais, kai su Rusijos jaunimo salės futbolo rinktine tapo Europos čempionu.

Tose pirmenybėse jis futbolininkas tapo tikru rinktinės didvyriu, sugebėjęs grupės mače ištraukti už ausų skendusius rusus akistatoje su Kroatija, kai pelnė 3 įvarčius, o komandos sužaidė 3:3. Finale jis uždirbo lemiamą dešimties metrų baudinį prieš italus likus žaisti vos vieną sekundę. Įvartis lėmė, kad Rusija tapo čempione.

Nuo 2005 metų K.Pogorelovas žaidė „Norilskyj nikel“ komandoje ir 2013-2014 metų sezone buvo ekipos kapitonu. Nacionalinėje komandoje jis kovojo 200-2011 metais.

Futbolininkas šiemet buvo įtrauktas į kandidatų sąrašą ir pakviestas į nacionalinės komandos treniruočių stovyklą rengtis 2020 metų pasaulio salės futbolo čempionato atrankos rungtynėms, kurios vyks tik kitų metų pavasarį. Buvo kalbama, kad toks kvietimas K.Pogorelovui buvo netikėtumas ir jis svajojo ir vėl apsivilkti šalies rinktinės marškinėlius.

Mažai kas abejoja, kad rusai nepateks į devintąjį pasaulio čempionatą, kuris vyks Lietuvoje – pirmąją vietą planetos reitinge užimanti Rusija praėjusiame pasaulio čempionate Kolumbijoje tik finale 4:5 nusileido Argentinai.

Pasaulio salės futbolo čempionatas Lietuvoje vyks kitų metų rugsėjo 12-spalio 4 dienomis Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje. Iš viso varžysis 24 nacionalinės komandos, o atrankos turnyrai baigsis balandžio 12 dieną.

Tuomet ir paaiškės visos Lietuvoje žaisiančios komandos: kol kas tik žinoma, kad viena vieta yra rezervuota šeimininkei Lietuvai ir savo atranką laimėjusiai Okeanijos atstovei Saliamono salų ekipai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.