Anglijos klubai nenori čempionato mačų žaisti Kinijoje, lyga atideda kovas neribotam laikui

Anglijos „Premier“ lyga nutarė atidėti čempionato atnaujinimą neribotam laikui. Kovo pradžioje sustabdžius Anglijos futbolo čempionatą, lygos vadovai planavo, kad sezonas bus pratęstas balandžio 30-ąją, tačiau negerėjant situacijai su koronaviruso pandemija, penktadienį paskelbė, kad futbolas bus žaidžiamas tik tuomet, kai bus saugu. Konkretesnių laikų numatyta nėra.

„Liverpool“ ekipa pirmavo Anglijos čempionate iki jo sustabdymo<br>AFP/Reuters/Scanpix nuotr.
„Liverpool“ ekipa pirmavo Anglijos čempionate iki jo sustabdymo<br>AFP/Reuters/Scanpix nuotr.
„Liverpool“ ekipa pirmavo Anglijos čempionate iki jo sustabdymo
„Liverpool“ ekipa pirmavo Anglijos čempionate iki jo sustabdymo
„Liverpool“ ekipa pirmavo Anglijos čempionate iki jo sustabdymo<br>AFP/Scanpix nuotr.
„Liverpool“ ekipa pirmavo Anglijos čempionate iki jo sustabdymo<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 3, 2020, 7:44 PM, atnaujinta Apr 4, 2020, 9:24 AM

Be to, „Premier“ lyga nurodė, kad klubai turi teisę mažinti atlyginimus žaidėjams, tačiau apie tai turėtų konsultuotis su lygos atstovais.

Iki Anglijos čempionato pabaigos klubams reikia sužaisti 9 turus.

„Premier“ lygos atstovai dar šią savaitę gvildeno idėją, kad visi likę mačai – o jų bus 92 – būtų sužaisti koronoviruso „gimtinėje“ Kinijoje, rašo The Atletic.

Teigiama, kad kinai sugebėjo suvaldyti situaciją su koronavirusu ir ten jau kalbama apie nedidelius užsikrėtimo virusu židinius, o ne rimtą pandemiją Europoje ir JAV.

„Variantas su Kinija neturi jokio protingo paaiškinimo. Tai išprotėjusi idėja ir, manau, ji turi būti atmesta tiek dabar, tiek ir ateityje“, – portalui aiškino vienas iš „Premier“ lygos klubų vadovų, nepanoręs būti viešinamas.

Neįvardintas klubo direktorius patikino, kad varžybų perkėlimas į kitą šalį pandemijos metu taps rimta priežastimi sirgaliams nusisukti nuo klubų.

Praėjusią savaitę „The Independent“ dienraštis parašė, kad turnyrinės lentelės gale esantys klubai pasisakė už čempionato nutraukimą neskelbiant nugalėtojo, tuo pačiu ir komandų, kurios turėtų pasitraukti į žemesnį lygį.

Jiems prieštaravo geriausieji pirmenybių klubai, kurie norėtų užbaigti čempionatą dėl įsipareigojimų televizijoms bei rėmėjams.

Jei „Premier“ lygos kovos bus nutrauktos, kartu visi klubai prarastų 1,2 milijardo svarų sterlingų.

„Premier“ lyga taip pat siūlė klubų bazėse įkurti taip vadinamas „švariąsias zonas“, kur po dezinfekcijų izoliuoti nuo likusio pasaulio klubai sužaistų likusias akistatas be žiūrovų.

Pristabdžius čempionatą pirmaujantis „Liverpool“ žengia itin galingai – turi 82 taškus ir yra atsiplėšęs nuo antroje vietoje esančio „Manchester City“ 25 taškais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.