Seimas priėmė rezoliuciją „Dėl Lietuvos futbolo federacijos“: Vyriausybės prašo kreiptis į FIFA

Seimas priimta rezoliucija „Dėl Lietuvos futbolo federacijos“ išreiškė susirūpinimą dėl padėties ir kylančių problemų šioje organizacijoje.

LFF prezidentas Tomas Danilevičius.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
LFF prezidentas Tomas Danilevičius.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 5, 2020, 5:38 PM, atnaujinta Nov 5, 2020, 8:13 PM

Rezoliucija Seimas kviečia visas Lietuvos futbolo bendruomenės organizacijas, kurioms svarbi demokratinių vertybių apsauga, apsvarstyti šios sporto šakos ateitį, galimybes iš pagrindų sustiprinti centrinės organizacijos atsparumą nuo asmenų, linkusių į nusikalstamą veiklą, poveikio ir piktnaudžiavimo arba steigti naują Lietuvos futbolo bendruomenės interesus atstovaujančią organizaciją, kuri tinkamai įgyvendintų futbolo bendruomenės iškeltus tikslus ir užtikrintų demokratinių principų apsaugą.

Priimtu dokumentu Seimas rekomenduoja Vyriausybei kreiptis į tarptautines futbolo asociacijas (UEFA, FIFA), kad pastarosios atliktų tarptautinius auditus ir ištirtų visų Lietuvos futbolo federacijos gaunamų finansų naudojamą;

Vyriausybė taip pat raginama pradėti intensyvų dialogą su tarptautinių futbolo asociacijų (UEFA, FIFA) valdymo organais siekiant užtikrinti, kad Lietuvos futbolo federacijoje vadovų pareigas eitų nepriekaištingos reputacijos asmenys.

Rezoliuciją spalio pabaigoje pateikė parlamentarai Vytautas Bakas, Virgilijus Alekna, Aušrinė Armonaitė, Arvydas Anušauskas, Andrius Kupčinskas, Sergejus Jovaiša ir Laurynas Kasčiūnas.

Parlamentarai rezoliucijos projekte teigė, kad „pastaraisiais metais stebima aktyvi nusikalstamo pasaulio atstovų intervencija į šios federacijos valdymą“.

Be kita ko, rezoliucijoje rašoma, jog „pastarųjų metų situacija, kuomet organizacijos rinkimuose nuolat vyksta kova tarp asmenų, kurie siejami su tam tikromis nusikalstamomis grupuotėmis, su asmenimis, siejamais su kitomis nusikalstamomis grupuotėmis, bei tokių asmenų dalyvavimas organizacijos valdyme sukuria grėsmę šios organizacijos skaidriam, atviram bei demokratiškam valdymui bei kelia pagrįstą susirūpinimą dėl šalies įvaizdžio tiek Lietuvoje, tiek ir tarptautinėje futbolo bendruomenėje“.

„Lietuvos futbolo federacija taip pat formuoja vaikų ir jaunimo futbolo kultūrą, tačiau abejotinos reputacijos asmenų dalyvavimas šiame ugdymo procese sukelia grėsmę vaikų ir jaunimo vertybinės sistemos elementams“, – teigiama rezoliucijoje.

Parlamentarams taip pat užkliuvo ir viešumo trūkumas.

„LFF priimami aktualūs futbolo visuomenei sprendimai nėra vieši. Federacija neviešina metinio biudžeto sąmatų ir tai sukelia abejonių apie gautų lėšų panaudojimo tikslus“, – rašoma rezoliucijoje.

LFF spalio pabaigoje išplatintame pranešime teigė, kad rezoliucijos projekte yra skleidžiamos tikrovės neatitinkančios ir LFF dalykinę reputaciją žeminančios žinios.

LFF viceprezidento pareigas šiuo metu eina praeityje teistas Tauragės verslininkas Arūnas Pukelis, pravarde Švinius. Jo paskyrimas viceprezidentu iki šiol kelia diskusijas futbolo bendruomenėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.