Mirė garsiausios pasaulyje futbolo dainos atlikėjas

Garsus britų dainininkas ir buvusios grupės „Gerry and the Pacemakers“ lyderis Gerry Marsdenas mirė sekmadienio vakarą po ligos, nesusijusios su koronaviruso pandemija, pranešė velionio artimieji.

Gerry Marsdenas mirė trumpos ligos.<br> Reuters/Scanpix.com. nuotr.
Gerry Marsdenas mirė trumpos ligos.<br> Reuters/Scanpix.com. nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-01-05 17:52

77-erių G.Marsdenas buvo žinomas dainininkas, o jo vardas buvo itin susijęs su „Liverpool“ futbolo klubu. Jo kompozicija „You'll Never Walk Alone“ yra oficialus šio klubo himnas.

„Gerry balsas lydėjo mus į svarbiausias kovas ir pergales. Jo himnas vienijo žaidėjus, trenerius ir sirgalius visame pasaulyje, kurdamas kažką išties neįtikėtino.

Tu niekada nebūsi vienas“, – pagerbė mirusį dainininką „Liverpool“ ekipa socialinėje erdvėje.

Dainą „You’ll Never Walk Alone“ 1945 metais parašė JAV kompozitoriai Richardas Rodgersas ir Oscaras Hammersteinas II miuziklui „Karuselė“.

Ji taip ir liktų miuziklo dalimi, jei ne Liverpulyje įsikūrusi „Gerry and the Pacemakers“ grupė. Ji 1960 metais šiek tiek interpretavo dainą, ją patobulino ir įrašė studijoje.

Labai greitai ši kompozicija tapo „Liverpool“ klubo himnu, kuris giedamas stadione prieš pat klubo mačą ir baigiantis akistatai. Maža to, 1963 metais Didžiosios Britanijos radijo dainų topuose kūrinys laikėsi daugiau kaip metus.

Žodžiai „You’ll Never Walk Alone“ pasirodė klubo emblemoje, taip pat yra pakabinti prie vartų įeinant į „Anfield“ stadioną, talpinantį 54 tūkst. sirgalių.

G.Marsdeno sudainuota daina visame pasaulyje asocijuojasi būtent tik su „Liverpool“ klubu.

Garsios šios ekipos pergalės bei tikrai nepriešiški Glazgo „Celtics“ ar Miuncheno „Bayern“ sirgalių santykiai nulėmė, kad ir kituose stadionuose skamba ši kompozicija.

Kaip BBC tikino velionio dukra Yvette'a Marbeck, jos tėvas netikėtai pateko į ligoninę ir po tyrimų paaiškėjo, jog yra „rimtų problemų su krauju“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.