Panevėžio futbolo vadovui D. Butkui atsirūgs feisbuko paskyroje platinta žinutė

Lietuvos futbolo federacijos (LFF) generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius išsiuntė kreipimąsi į LFF Etikos komitetą dėl 2021 m. kovo 22 d. Panevėžio apskrities futbolo federacijos prezidento ir LFF Vykdomojo komiteto nario Dariaus Butkaus asmeninėje socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje paviešintos diskriminacinio pobūdžio žinutės.

 D.Butkus pasidalino diskriminaciją skatinančia žinute.<br> Facebook nuotr.
 D.Butkus pasidalino diskriminaciją skatinančia žinute.<br> Facebook nuotr.
LFF generalinis sekretorius E.Stankevičius kreipėsi dėl nuobaudos. <br>T.Bauro nuotr.
LFF generalinis sekretorius E.Stankevičius kreipėsi dėl nuobaudos. <br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

LFF ir lrytas.lt inf.

Mar 23, 2021, 3:17 PM, atnaujinta Mar 23, 2021, 3:20 PM

48-erių D.Butkus dalinosi perbrauktos LGBT vėliavos paveiksliuku ir ragino tai daryti kitus.

„Futbole nėra vietos jokio pobūdžio diskriminacijai, tad į tokius pasisakymus viešoje erdvėje reaguojame labai rimtai, – kalbėjo LFF generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius. – LFF labai svarbu, kad žaisti futbolą ar kitaip dalyvauti su futbolu susijusiose veiklose gali visi, nepaisant lyties, rasės, seksualinės orientacijos ar gebėjimų. Tokių viešų pareiškimų, kurie kertasi su organizacijos vertybėmis, tikrai nepraleisime pro pirštus.

Artimiausiu metu taip pat tikimės inicijuoti mokymus, kurių metu komunikacijos specialistai galėtų suinteresuotus asmenis supažindinti su išorinės komunikacijos svarba.“

LFF Etikos kodekso 21 straipsnyje yra nurodyta, kad asmenims, kuriems yra taikomas šis Etikos kodeksas, draudžiama įžeisti kitos valstybės, asmens ar asmenų grupės garbę ir orumą niekinančiais, diskriminuojančiais ar žeminančiais žodžiais ir veiksmais dėl rasės, odos spalvos, etninės, tautinės ar socialinės kilmės, lyties, negalios, kalbos, religijos, politinių ar kitokių įsitikinimų, ekonominės padėties, prigimtinio ar kitokio statuso, seksualinės orientacijos ar bet kokiu kitu pagrindu.

Už šio straipsnio pažeidimą gali būti skiriamas įspėjimas, piniginė bauda ir/arba draudimas dalyvauti tam tikroje ar bet kokioje su futbolo susijusioje veikloje Etikos komiteto nustatytą laiko tarpą. Būtent po Etikos komiteto sprendimo paaiškės, ar ir kokios sankcijos gali būti taikomos konkrečioje situacijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.