„Real“ ieškojo būdų pasitraukti iš šalies pirmenybių – klubas informaciją neigia Siektų patekti į ,,Premier" lygą

Madrido „Real“ jau kelias savaites ieško būdų, kaip pasitraukti iš Ispanijos futbolo lygos – tokią naujieną šeštadienį paskelbė Ispanijos naujienų portalas „Mundo Deportivo“. Visgi pats klubas tokią informaciją paneigė.

Madrido „Real“ prezidentas F.Perezas.<br>„ZUMA Press“/„Scanpix“ nuotr.
Madrido „Real“ prezidentas F.Perezas.<br>„ZUMA Press“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 14, 2021, 10:17 AM, atnaujinta Aug 14, 2021, 1:27 PM

Kaip skelbiama, Karališkajam klubui atsibodo taikstytis su nuolatinėmis problemomis ir iššūkiais, kuriuos jiems kelia Ispanijos futbolo asociacijos prezidentas Javieras Tebas.

Karas tarp J.Tebo ir Madrido „Real“ prezidento F.Perezo trunka jau ne vienerius metus. Madrido klubas jau kurį laiką tiek viešai, tiek už uždarų durų turėjo ne vieną konfrontaciją su Ispanijos futbolo vadovu ir jaučia, jog su klubu yra elgiamasi neteisingai.

Tačiau F.Perezo kantrybę išsekino stiprus J.Tebaso priešinimasis Europos Super lygos atsiradimui bei neseniai įvykęs Ispanijos lygos bei britų investicijų grupės CVC susitarimas dėl lygos rėmimo, kuriam „Real'' priešinosi.

Jei „Real“ pavyktų išeiti ištrūkti iš vietinių pirmenybių, klubo prezidentas siektų komandą prijungti prie Anglijos „Premier“ lygos, nors ekipa siekė gauti informacijos ir apie patekimą į Italijos „Seria A“ arba Vokietijos aukščiausiąją lygą. „Premier“ lyga visgi būtų pirmasis pasirinkimas dėl savo konkurencingumo lygio, milžiniško tarptautinio populiarumo bei itin pelningų televizijos sutarčių.

Manoma, kad didžiausias iššūkis, kuris lauktų Ispanijos klubo norint patekti į Anglijos pirmenybes – Breksitas. Jungtinė Karalystė išstojo iš Europos sąjungos, o tai sukelia daug teisinių problemų, kurios apsunkintų klubo iš kitos valstybės patekimą į lygą. Visgi nesunku įsivaizduotų, kad vieno didžiausių pasaulyje sporto klubų prisijungimas prie „Premier“ lygos sukeltų milžinišką susidomėjimą.

Madrido „Real“ informaciją pavadino ,,absurdiška".

Karališkasis klubas oficialiu pranešimu paneigė paskelbtą informaciją.

„Informacija, kuri šiandien buvo paskelbta laikraštyje „Mundo Deportivo“, teigianti, jog klubas norėjo palikti Ispanijos lyga ir prisijungti prie „Premier“ lygos yra visiškai neteisinga, absurdiška ir neįmanoma – taip siekiama tik pakenkti klubo kasdieniam gyvenimui“, – rašoma „Real“ pranešime.

„Mundo Deportivo“ teigia, kad tikėjęsi tokios klubo reakcijos, kadangi jie nėra suinteresuoti paskelbtos informacijos viešumu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar I. Šimonytė gali pasipriešinti G. Nausėdai?