Mirė dėl gydytojų kaltės komoje 39 metus išbuvęs Prancūzijos futbolo rinktinės žaidėjas

1982-siais po kelio operacijos į komos ištiktas buvęs Prancūzijos futbolo rinktinės žaidėjas Jeanas-Pierre'as Adamsas mirė būdamas 73 metų, pirmadienį pranešė buvę jo klubai Nimo „Olympique“, Paryžiaus „Saint-Germain“ ir „Nice“.

 Mirė 39 metus komoje išbuvęs buvęs Prancūzijos futbolo rinktinės žaidėjas J.-P.Adamsas. 
 Mirė 39 metus komoje išbuvęs buvęs Prancūzijos futbolo rinktinės žaidėjas J.-P.Adamsas. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 6, 2021, 5:39 PM, atnaujinta Sep 6, 2021, 8:50 PM

Įspūdingai sudėtas gynėjas J.-P. Adamsas savo karjerą pradėjo Fontenblo mieste, kur padėjo vietinei komandai laimėti mėgėjų čempionatą. Iškart po to futbolininkas, turėjęs Senegalo šaknis, persikėlė į pirmojo diviziono Nimo miesto ekipą.

Per dvejus metus „Nimes“ klube jis ne tik tapo pirmenybių vicečempionu, bet ir buvo laikomas vos ne pirmuoju tamsiaodžiu žaidėju, pakviestu į nacionalinę ekipą.

„Šį rytą sužinojome apie Jeano-Pierre'o Adams mirtį ,- twitter socialiniame tinkle parašė Nimo klubas. – Jis 84 kartus vilkėjo „Olympique“ ekipos marškinėlius ir kartu su Mariusu Trésoru sudarė „tamsiaodžių kariauną“ Prancūzijos komandoje.

J.-P. Adamsas, gimęs Senegale, devynis sezonus iš eilės žaidė aukščiausiame Prancūzijos čempionate, taip pat atstovavo Nicos ir Paryžiaus „Saint-Germain“ komandoms, o Prancūzijos rinktinėje iš viso sužaidė 22 mačus.

„Nicos klubo nariams skauda širdį sužinojus apie Jeano-Pierre'o Adamso, kuris 1982 m. kovo 17 d. pateko į komą, mirtį“,- rašė „Nice“ ekipa.

Buvęs gynėjas nuo 1973 iki 1977 metų 145 kartus buvo išbėgęs į aikštę ginti šio klubo garbę.

1982 metų kovo 17-ąją, trečiadienį, futbolininkas buvo paguldytas į ligoninę atlikti įprastos pažeistos kelio sausgyslės operacijos. Tačiau tą dieną ligoninės darbuotojai streikavo.

„Anesteziologė moteris prižiūrėjo aštuonis pacientus, vieną po kito, kaip mašinų surinkimo liniją“, – 2016 metais CNN sakė futbolininko žmona Bernadette'a, kuri prižiūrėjo savo vyrą namuose. – Jeaną-Pierre'ą dar „aptarnavo“ ir ligoninės stažuotojas, kuris vėliau teisme pripažino: „aš ne viską padariau, ką reikėjo padaryti“.

Kadangi tai nebuvo gyvybiškai svarbi operacija, ji nebuvo atidėta dėl streiko.

Kaip paaiškėjo, anesteziologė ir praktikantas pridarė begalę klaidų. J-P.Adamsui buvo blogai įstatytas dirbtinio plaučių vėdinimo vamzdelis, kuris blokavo bet kokį deguonies patekimą į plaučius.

Negaudamas oro sportininkas užduso ir jam sustojo širdis. Po kurio laiko medikai pabandė atitaisyti klaidą, tačiau buvo praėję per daug laiko ir futbolininką ištiko koma, o jo gyvybę palaikė aparatūra.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.