UEFA priėmė Rusijos prašymą rengti Europos futbolo čempionatą

Europos futbolo asociacijų sąjungos (UEFA) prezidentas Aleksandras Čeferinas pateikė savo nuomonę dėl Rusijos futbolo sąjungos (RFU) norų surengti 2028-ųjų arba 2032 metų Europos čempionatą – Senojo žemyno futbolo federacijos vedlys įsitikinęs, kad bet kuriai federacijai neuždrausta kreiptis su prašymu surengti turnyrą.

UEFA prezidentas A.Čeferinas (su taure).<br>ImagoImages/Scanpix nuotr.
UEFA prezidentas A.Čeferinas (su taure).<br>ImagoImages/Scanpix nuotr.
UEFA prezidentas Aleksanderis Čeferinas<br>Reuters/Scanpix nuotr.
UEFA prezidentas Aleksanderis Čeferinas<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 7, 2022, 7:32 PM

UEFA patvirtino gavusi RFU pareiškimą dėl galimo noro rengti 2028 arba 2032 m. Europos čempionatus – prašymai pateikti kovo 23 dieną.

Tai dar ne kandidatų paskelbimas, tai tik pirmasis etapas, kai UEFA renka visų norinčių ir planuojančių surengti čempionatus paraiškas.

Europos čempionatų šeimininkų rinkimai vyks 2023 metų rugsėjį.

„Situacija keičiasi kasdien, valanda po valandos. Dėl čempionato rengimo galiu pasakyti, kad gali kreiptis bet kuri šalis. Greitai visos pateikusios savo preliminarias paraiškas šalys gaus atsakymus“, – ketvirtadienį po UEFA Vykdomojo komiteto posėdžio sakė A.Čeferinas.

Anksčiau FIFA ir UEFA paskelbė bendrą pareiškimą, pagal kurį Rusijos komandoms, rinktinėms ir klubams neribotam laikui buvo sustabdytas dalyvavimas visose tarptautinėse varžybose dėl vasario 24-ąją pradėtos invazijos į Uktrainą ir kilusio nuožmaus karo.

Kovo 24 d. Rusijos rinktinė turėjo žaisti pasaulio futbolo čempionato pusfinalio susitikimą su Lenkijos komanda. Jei ji laimėtų, tuomet dėl kelialapio į pirmenybės privalėjo žaisti su Čekijos ir Švedijos ekipomis. Tačiau visos rinktinės atsisakė kovoti su rusais, o UEFA ir FIFA paskelbė sankcijas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.