FA „Šiauliai“ ekipą papildė puolėjas iš Ukrainos

​Futbolo akademijos „Šiauliai“ vadovai sukirto rankomis su aukščiausiose Ukrainos bei Baltarusijos lygose rungtyniavusiu ukrainiečiu Oleksijumi Ščebetunu. 

 O.Ščebetunas.<br> siauliufa.lt montažas
 O.Ščebetunas.<br> siauliufa.lt montažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 20, 2022, 9:39 PM, atnaujinta Jun 21, 2022, 7:32 AM

Tiesa, dėl užsidariusio perėjimų lango futbolininką vilkint geltonai juodus marškinėlius nus galima išvysti tik liepos 3-ąją dieną įvyksiančioje dvikovoje su FC „Džiugas“ ekipa.

FA „Šiauliai“ naujokas iš Ukrainos pastarąsias dvi savaites savo vertę įrodinėjo būtent Šiauliuose, kur sužaidė dvi kontrolines rungtynes su kaimyninės Latvijos komandomis – FK „RFS“ ir FK „Liepaja“.

Puolėjo pozicijoje rungtyniaujantis 25-erių O.Ščebetunas futbolo paslapčių mokėsi Zaporožės „Metalurh“ bei vienoje iš Ukrainos futbolo grandų akademijų – Kijevo „Dynamo“. Vėliau futbolininkas nuomos pagrindais atstovavo aukščiausioje Ukrainos futbolo lygoje rungtyniavusiam klubui – FC „Stal Kamianske“. Po etapo Kamianske, pastarasis perėjo į tuo metu aukščiausioje Baltarusijos lygoje rungtyniavusią Minsko FC „Luč“ ekipą. Vėliau ukrainietis sugrįžo į gimtinę, kur atstovavo MFC „Metalurh“ ir FC „Kramatorsk“ komandoms.

Be to, O.Ščebetunas taip pat yra rungtyniavęs ir visose Ukrainos jaunimo rinktinėse – U17; U18; U19; U20; U21; U23.

Paskutine FA „Šiauliai“ ekipos naujoko karjeros stotele tapo antroje pagal pajėgumą Ukrainos futbolo lygoje besivaržanti Kijevo „Obolon“ ekipa.

„Aš esu labai laimingas tapęs šios komandos dalimi. Tik atvykus iš karto supratau, jog ši organizacija siekia pačių aukščiausių tikslų, o tai mane žavi ir suteikia dar didesnės motyvacijos padėti juos pasiekti. Kiekvienoje treniruotėje stengiuosi išpildyti visas man paskirtas užduotis iš trenerių štabo ir kuo greičiau įsisavinti visą pateikiamą informaciją, jog greičiau pavyktų adaptuotis komandoje.

Kalbant apie pačią komandą, tai pastaroji mane labai šiltai priėmė. Ypač jaučiasi rūpestingumas, kurį išreiškia ne tik komandos kolektyvas, bet ir visa lietuvių tauta. Šiuo metu, mėgaujuosi kiekviena akimirka, kurią išgyvenu šioje nuostabioje valstybėje. Žinoma, prioritetas išlieka padėti komandai iškovoti kuo daugiau pergalių likusioje sezono dalyje, tačiau, natūralu, jog rungtyniaujant puolėjo pozicijoje visi tikisi ir ne ką mažiau įvarčių, tad stengsiuosi aistruolių nenuvilti. Pirmyn, Šiauliai!“,- skambia nata pokalbį užbaigė O.Ščebetunas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar debatų dalyviai supranta, kur kandidatuoja?