Po trilerio su bulgarais nusivylimo neslėpęs O. Buffas įvardijo, su kuo norėtų susitikti Europos konferencijų lygoje

Ketvirtadienį Vilniaus „Žalgiris“ savo žiūrovų sužaidė lygiosiomis 3: 3 su Razgrado „Ludogerec“ futbolininkais, tačiau tokio rezultato sostinės ekipai nepakako, kad savi žygį tęstų UEFA Europos lygoje.

 O. Buffas.<br>V. Ščiacinsko nuotr.
 O. Buffas.<br>V. Ščiacinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-08-26 08:29

Dėl pirmosios tarpusavio akistatos, žalgiriečiai bendru rezultatu 3:4 nusileido Bulgarijos čempionams, tačiau nepaisant to, lietuvių žygis Europoje nepasibaigė.

„Žalgiris“ pateko į UEFA Europos konferencijų lygą ir tapo pirmuoju klubu Lietuvos futbolo istorijoje, rungtyniausiančiu Europiniame turnyre.

Tiesa, kad vilniečiai rungtyniautų Europos lygoje trūko nedaug. Ketvirtadienį vykusiose rungtynėse „Žalgirio“ futbolininkams reikėjo laimėti dvikovą 2 įvarčių skirtumu arba triumfuoti po baudinių serijos.

Namuose rungtyniavę vilniečiai pirmavo net 3 kartus, tačiau dviejų įvarčių persvaros įgyti nė karto nepavyko, o lemiamas įvartis, neleidęs rungtynių nukelti į pratęsimą, krito likus žaisti 3 minutes iki mačo pabaigos.

Antrojo „Žalgirio“ įvarčio autorius, šveicaras Oliveris Buffas po rungtynių pripažino, jog tikslas buvo vienas – Europos lyga, tačiau teigė, kad žaidimas žemesnio rango turnyre nėra tragedija.

„Manau, kad rungtynės buvo geros. Skaičiuojant reguliarų laiką laimėjome rungtynes ir mums nepasisekė, jog praleidome įvartį pratęsime. Sunku, esame nusivylę.

Norėjome rungtyniauti Europos lygoje. Nėra blogai žaisti Europos konferencijų lygoje, tačiau galvojome apie Europos lygą. Šiuo metu yra sunku“, – po rungtynių kalbėjo šveicaras.

– Penktadienį bus traukiami burtai grupių etapui. Ar yra komandų, su kuriomis norėtumėte susitikti?

– Manau, jeigu burtai suvestų su „West Ham United“ būtų gerai. Žaisti Anglijoje, tokiame stadione, būtų labai smagu. O kaip bus pamatysime. Yra daug gerų komandų, o kaip bus pamatysime jau penktadienį.

– Kaip jaučiatės žaisdamas tokios atmosferoje?

– Nuostabu žaisti tokioje atmosferoje. Deja, tokia atmosfera būna tik kai žaidžiame Europoje. Lygos rungtynėse viskas yra kitaip, bet labai smagu žaisti, kai esame taip palaikomi. Tikiuosi, kad žmonės ateis ir į grupes rungtynes bei turėsime gerus vakarus.

– Ar gera jausti fanų palaikymą, net kai galutinis rezultatas yra ne jūsų naudoje?

– Be abejo geras jausmas. Jie mums suteikė kažko, o mes jiems atsilyginome rezultatais, ypač namuose. Tikiuosi tęsime savo tokį žaidimą ir toliau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.