Ekvadoro futbolo sirgaliai Kataro stadione skandavo tai, apie ką kalba visas pasaulis

Pasaulio futbolo čempionato Katare atidarymo rungtynių atmosfera buvo toli gražu ne ta, kuri įprasta Europos ar Pietų Amerikos stadionuose.

 Ekvadoro sirgaliai.<br> AP/Scanpix nuotr.
 Ekvadoro sirgaliai.<br> AP/Scanpix nuotr.
Pasaulio čempionato atidarymas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Pasaulio čempionato atidarymas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2022-11-20 23:13

Labiausia ją pataisyti bandė Ekvadoro sirgaliai, kurie taip pat nusprendė prabilti ir apie už aikštės ribų kylančius ginčus dėl čempionato.

Nors didžioji dauguma sirgalių „Al-Bayt“ stadiono tribūnose sekmadienio popietę buvo itin tylūs, Ekvadoro rinktinės sirgaliai stengėsi, kad atmosfera būtų bent panaši į tikrąją.

Pergalę 2:0 prieš Katarą iškovojusios rinktinės sirgaliai aktyviai šėlo visas 90 minučių, į tradicines skanduotes karts nuo karto įterpdami įdomių šūksnių.

Pirmajame kėlinyje ekvadoriečiai nusprendė priminti savo pageidavimus turnyro organizatoriams, pabrėždami paskutinę minutę įvestą draudimą.

Sirgaliai iš Pietų Amerikos kurį laiką skandavo ispaniškai šūkį „Norime alaus“, kuriam pritaria daugelis gerbėjų iš viso pasaulio.

Likus dviem dienoms iki pasaulio čempionato pradžios, nepaisydami anksčiau skelbtų pranešimų, turnyro organizatoriai nusprendė uždrausti prekybą alumi ir vartoti alkoholį stadionuose.

Toks sprendimas buvo netikėtas, nes anksčiau, spaudžiami tarptautinės bendruomenės, katariečiai žadėjo leisti gerti alų, taip pat pasirašė rėmimo sutartis su pasaulyje žinomais alaus gamintojais.

Rungtynių pabaiga taip pat parodė, kokio vietinių sirgalių požiūrio galime tikėtis viso turnyro metu.

Jau likus 10 minučių iki rungtynių pabaigos nemaža dalis sirgalių nusprendė palikti „Al Bayt“ stadioną netikėdami, kad rezultatas pasikeis.

Per teisėjo pridėtas 5 minutes tribūnos buvo beveik tuščios.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.