L. Messi hormonais gydęs medikas nori, kad Argentina pralaimėtų visas grupės etapo rungtynes

Argentinos futbolo rinktinės lyderio Lionelio Messi gydytojas Diego Schwarzsteinas pareiškė, kad nori, jog Argentina 2022 m. pasaulio futbolo čempionate Katare pralaimėtų visas rungtynes.

L. Messi.<br>Picture alliance/Scanpix nuotr.
L. Messi.<br>Picture alliance/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 25, 2022, 8:23 AM, atnaujinta Nov 25, 2022, 9:33 AM

D.Schwarzsteinas atliko labai svarbų vaidmenį 169 cm ūgio L.Messi karjeroje. Po to, kai futbolininkui vaikystėje buvo diagnozuotas augimo hormono trūkumas, jį gydė būtent šis medikas. Praėjus ketveriems metams po gydymo, L.Messi pasirašė sutartį su „Barcelona“, tad galima sakyti, jog iki tinkamo ūgio L.Messiui užaugti padėjęs D.Schwarzsteinas suteikė jam galimybę rungtyniauti profesionaliame lygmenyje.

Tačiau, nepaisant artimų jų santykių, D.Schwarzsteinas yra prisipažinęs, kad nenori Argentinos sėkmės šių metų pasaulio čempionate.

„Kaip futbolo gerbėjas, norėčiau, kad Argentina taptų čempione. Kaip Argentinos pilietis, kaip žmogus, norėčiau, kad jie pralaimėtų visas trejas rungtynes ir iškristų jau pirmajame etape. Kodėl? Esu įsitikinęs, kad ši nepadoriai populistinė (Argentinos) vyriausybė, kurią čia turime, pasinaudotų Argentinos sėkme pasaulio futbolo čempionate, kad nuslėptų visas problemas šalies viduje“, – laikraščiui „The Times“ paaiškino jis.

„Jie galėtų paskelbti apie valiutos devalvavimą tą dieną, kai komanda žaidžia, kai niekas į tai nekreipia dėmesio“, – apie savo šalies vyriausybę toliau kalbėjo D.Schwarzsteinas.

„Šioje šalyje esu išgyvenęs daug krizių, bet ši yra pati blogiausia, – pridūrė jis. – Vyriausybės duomenimis, kad nebūtum vargšas, turi uždirbti 120 tūkst. Argentinos pesų (698 eurų) per mėnesį. Minimalus mėnesinis atlyginimas yra 60 tūkst. pesų (349 eurai), taigi net ir tie, kurie turi darbą, yra vargšai.“

Situacija tapo kritinė, kai Argentinai vadovaujant prezidentui Alberto Fernandezui šalies infliacija pasiekė milžinišką 83 proc. lygį, o bankuose ėmė trūkti pinigų.

2022 m. pasaulio futbolo čempionate Argentina dalyvauja C grupėje kartu su Saudo Arabija, Lenkija ir Meksika. Pirmąsias grupės rungtynes prieš Saudo Ararbijos rinktinę Argentinos futbolininkai netikėtai pralaimėjo rezultatu 1:2.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: kandidatų komentarai po pirmojo prezidento rinkimų turo