A lygos lyderių akistatos pabaigoje „Panevėžys“ pralaužė šiauliečių gynybą ir pratęsė pergalių seriją

Lietuvos futbolo A lygos 5-ojo turo rungtynėse šeštadienį lyderis „Panevėžys“ namuose 3:1 nugalėjo „Šiaulių“ ekipą ir iškovojo penktąją pergalę iš eilės.

 Panevėžiečiai iškovojo penktąją pergalę.<br> alyga.lt nuotr.
 Panevėžiečiai iškovojo penktąją pergalę.<br> alyga.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 1, 2023, 3:08 PM, atnaujinta Apr 1, 2023, 3:47 PM

Panevėžiečiai su 15 taškų atitrūko nuo antroje vietoje esančios Šiaulių ekipos 4 taškais.

Iki 78-osios min. rezultatas buvo 0:0, bet tuomet „Panevėžio“ žaidėjas Ariagneris Smithas Puikiai puikiai susistabdęs kamuolį pelnė pirmąjį rungtynių įvartį.

Netrukus 82 min. gudriai sužaidęs ir prieš varžovą iššokęs R. Lekiatas pelnė išlyginamąjį įvartį.

85 min. po kampinio laiku pašokęs L. Klimavičius taikliai smūgiavo galva ir vėl priekyje buvo „Panevėžys“.

90++5 min. kontratakoje po Matijaus Remeikio atlikto perdavimo Artemas Ščedryjus rungtynes užbaigė rungtynes trečiuoju įvarčiu.

„Panevėžys“ prieš rinktinių pertrauką sulaukė rimčiausio iššūkio, tačiau antrame kėlinyje pademonstravo savo puolimo potencialą ir nugalėjo „Kauno Žalgirį“. To mačo pergalingo įvarčio autorius Ariagneris Smithas žibėjo Nikaragvos rinktinėje.

Per rinktinių pertrauką pnevėžiečiai kontroliniame susitikime 2:1 įveikė Lietuvos U-21 rinktinę, nors žaidė be kelių svarbių žaidėjų.

„Šiauliai“ į rinktines delegavo nemažai futbolininkų, traumą taip pat gydosi Egidijus Vaitkūnas, todėl kontroliniame susitikime 0:2 buvo pralaimėta Rygos „Metta“ komandai.

Tiesa, į rikiuotę grįžo traumas išsigydę du atakuojantys žaidėjai – Simonas Urbys ir Justas Petravičius.

Rungtynės prasidėjo n atsargiai, o pirmoji pavojinga ataka išsivystė po to, kai 13–ąją rungtynių minutę prieš vartus atsidūrė Oleksijus Ščebetunas, tačiau jo atliktas smūgis nebuvo itin stiprus, todėl su juo be problemų susitvarkė Gediminas Černiauskas.

37–ąją minutę po vartininko ilgo perdavimo į greitą kontrataką pabėgo „Panevėžio“ futbolininkas Noelis Mbo, tačiau laiku vartus palikęs Lukas Paukštė vartus išsaugojo sausus.

Nors pirmasis kėlinys buvo įdomus ir atkaklus – progų daug nebuvo, todėl ir įvarčių išvysti neteko.

Antrajame rungtynių kėlinyje žaidimas paaštrėjo, o po keitimo pasirodęs Matijus Remeikis 53–iąją minutę šiauliečius galėjo išvesti į priekį, tačiau iš už baudos aikštelės pavojingai smūgiavęs futbolininkas į vartų stačiakampį nepataikė.

Vos po kelių minučių Eligijus Jankauskas turėjo realiausią progą pasižymėti, bet pastarajam į vartų plotą pataikyti nepavyko – kamuolys praskriejo šalia vartų konstrukcijos.

Rungtynėms einant į pabaigą pasipylė įvarčių lietus – 78–ąją rungtynių minutę panevėžiečius į priekį išvedė puikiai baudos aikštelėje kamuolį susitvarkęs Ariagneris Smithas. Vos po kelių minučių po standartinės situacijos gudriai prieš varžovą iššokęs Rokas Lekiatas rezultatą išlygino.

86–ąją minutę – dar viena standartinė situacija prie „Šiaulių“ komandos vartų, o ja pasinaudojęs ir aukštai iššokęs Linas Klimavičius kamuolį galva pasiuntė į vartus.

Tai dar ne viskas – galutinį tašką 90++5 min. padėjo Artemas Ščedryjus, kai po Matijaus Remeikio rezultatyvaus perdavimo krito ir trečiasis namų komandos įvartis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.