V. Čeburinas atskleidė, ar ketvirtadienį galima sulaukti A. Novikovo debiuto „Žalgiryje“

Pralaimėtas mūšis, bet ne karas. Praėjusią savaitę savo žygį UEFA Čempionų lygos atrankoje baigęs Vilniaus „Žalgiris“ kovą dėl vietos tarptautinio turnyro grupių etape tęsia UEFA Europos lygoje. Prieš vilniečių akis – dar vienos šalies čempionas. Šį kartą Vladimiro Čeburino lauks Švedijos Geteborgo „Hacken“ klubas.

V.Čeburinas.<br>Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt nuotr.
V.Čeburinas.<br>Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt nuotr.
V.Čeburinas (kairėje) prieš akistatą su Švedijos čempionais nusiteikęs kovingai.<br>E.Žaldario/fkzalgiris.lt nuotr.
V.Čeburinas (kairėje) prieš akistatą su Švedijos čempionais nusiteikęs kovingai.<br>E.Žaldario/fkzalgiris.lt nuotr.
V.Čeburinas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
V.Čeburinas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
V.Čeburinas.<br>Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt nuotr.
V.Čeburinas.<br>Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt nuotr.
V.Čeburinas.<br>E.Žaldario nuotr.
V.Čeburinas.<br>E.Žaldario nuotr.
V.Čeburinas.<br>LFF nuotr.
V.Čeburinas.<br>LFF nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Aug 9, 2023, 6:53 PM, atnaujinta Aug 9, 2023, 6:57 PM

„Mes abi komandos, kurios iškritome iš Čempionų lygos, dabar kausimės Europos lygoje. Kiekviena komanda šioms rungtynėms ruošia savo planą, savo strategiją. Informacijos abiems klubams yra pakankamai tiek iš šalių čempionato, tiek iš Čempionų lygos rungtynių.

Švedijoje taip pat rungtyniaujama ant sintetinės dangos, mes taip pat žaidžiame ant tokios. Rungtynės turėtų būti įdomios“, – prieš artėjantį mūšį kalbėjo V.Čeburinas.

„Hacken“ – antrojo pagal dydį Švedijos miesto bei didžiausio šalies uosto komanda. Praėjusiame sezone ekipa pirmą kartą klubo istorijoje triumfavo Švedijos pirmenybėse.

Apskirtai Švedijos futbolo čempionatas pastaraisiais metais yra sunkiai prognozuojamas – paskutiniuosius penkerius metus Švedija turėjo keturis skirtingus futbolo čempionus.

V.Čeburinui švediškas barjeras nėra svetimas – pernai jo treniruojamas „Žalgiris“ antrajame UEFA Čempionų lygos atrankos etape įveikė garsųjį „Malmo“ klubą ir taip garantavo sau vietą UEFA Europos Konferencijų lygos grupių etape.

Kaip ir „Žalgiris“, „Hacken“ šiemet pralaimėjo antrajame UEFA Čempionų lygos atrankos etape.

Švedijos komandos budeliu netikėtai tapo Farerų Salų klubas „Klaksvik“. „Hacken“ buvo įveikta po baudinių serijos pareikalavusios kovos.

Tuo metu Vilniaus „Žalgirio“ žygį Čempionų lygoje užbaigė Turkijos futbolo milžinas Stambulo „Galatasray“. Vilniečiai krito po dramatiškos dviejų rungtynių kovos rezultatu 2:3.

„Žalgirio“ ir „Hacken“ poros nugalėtoja pateks į ketvirtąjį UEFA Europos lygos atrankos etapą. Jame jų lauks Škotijos „Aberdeen“ klubas.

Tuo metu nesėkmės atveju viskas persikels į UEFA Europos Konferencijų lygos ketvirtąjį etapą, kuriame pralaimėtojai kovos su Vengrijos Budapešto „Ferencvaros“ ekipa.

Nors prekyboje dar yra likę šiek tiek bilietų, bet neabejojama, kad „Žalgirį“ ketvirtadienį Vilniuje palaikysi pilnutėlis LFF stadionas.

„Laukia dar viena futbolo šventė Vilniuje. Matome, koks didelis sirgalių susidomėjimas tokiomis rungtynėmis. Šventės šventėmis, bet norisi įgyvendinti savo tikslus, iškeltus prieš sezoną. Treneriai atliko gerą analizę, komanda gerai nusiteikusi, norime pasiekti pergalę.

Įtemptas grafikas, bet komanda jau pernai turėjo tokį tvarkaraštį, turi patirties, įtampa vietos čempionate juntama, turime įtampėlę, bet komanda nusiteikė, žiūri pozityviai, tikime, kad ir vietiniame fronte galime įgyvendinti tikslus. Viltis miršta paskutinė“, – pridūrė sostinės klubo kapitonas Saulius Mikoliūnas.

„Žalgirio“ ir „Hacken“ akistata Vilniuje vyks ketvirtadienį, 19 val., o atsakomasis mačas po savaitės bus žaidžiamas Geteborge.

– Praėjusiame sezone kovojote su kita Švedijos ekipa „Malmo“, ją nugalėjote. Ar galima sakyti, kad dabar laukia panašaus tipo varžovas? – buvo paklausta V.Čeburino.

– Ne, negalėtume lyginti šių komandų, tai labiau primena kitą komandą su kuria žaidėme pernai, šios komandos stilius visiškai kitoks stilius.

– Į kurį klubą panašus iš praėjusių metų?

– Geras klausimas. Panašu į Budės komandą (šypsosi).

– „Hacken“ krito prieš Farerų Salų „Klaksvik“ klubą. Ar galima kažko pasisemti iš šių rungtynių?

– Analizavome rungtynes, bet norime susidaryti platesnį vaizdą apie šią komandą, tai analizavome rungtynes iš jų vidinio čempionato, kad suprastume individualius, grupinius veiksmus ir padarėme savo išvadas.

– Ar laikote „Žalgirį“ šios poros favoritu?

– Favoritai išaiškės po rungtynių švieslentėje (šypsosi).

– Mathiasui Oyewusi pastarosiomis rungtynėmis yra sukuriamos įspūdingos progos, tačiau futbolininkas susiduria su realizacijos problemomis. Galbūt tai jau tampa psichologinė įtampa? Bendraujate su juo apie tai?

– Jis turi progų, dėl to džiaugiamės, kad yra tų momentų. Aptarėme šį klausimą, manau, kad viskas bus gerai, jis tiesiog yra žaidėjas, kuris nori labai daug, jis dalyvauja visur, labai stengiasi, bet jam trūksta to mažo paskutinio žingsnelio, šiek tiek patirties, šiek tiek ramybės.

Tikime, kad nesėkmių juosta nutrūks ir jis įmuš.

– „Žalgiriui“ palankiau žaisti, kai varžovai daugiau kontroliuoja kamuolį, galima to tikėtis iš „Hacken“ ar varžovai taip pat gali tą suprasti?

– Abi komandos paruoš savo planą, atsižvelgiant į stipriąsias ir silpnąsias puses.

– A.Novikovas prisijungė prie komandos. Kokios formos jis yra ir kokia tikimybę jį pamatyti aikštėje?

– Arvydas ne tiek ilgai yra su komanda, jis dar nepasirengęs žaisti visų 90 minučių, bet susiklosčius tam tikromis aplinkybėmis, gali atsirasti galimybė, kad jis pasirodys aikštėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.